• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 14 °C

SAP, satın Aldı

SAP, satın Aldı
Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından SAP, CIO’ların artan güvenlik beklentilerini karşılamak üzere kimlik yönetimi yazılımları konusunda faaliyet gösteren MaXware adlı şirketi

SAP, KİMLİK YÖNETİMİ İÇİN ŞİRKET SATIN ALDI

Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından SAP, CIO’ların artan güvenlik beklentilerini karşılamak üzere kimlik yönetimi yazılımları konusunda faaliyet gösteren MaXware adlı şirketi satın aldı. SAP, en kısa süre içinde MaXware firmasının kimlik yönetimi ürünlerini SAP NetWeaver platformuna entegre edecek. SAP’nin temel iş süreçleri alanındaki bilgi ve tecrübesinin üzerine inşa edilen yeni kimlik yönetim yetenekleri, iş süreçlerinde gerçek zamanlı entegre bir platform sağlayacak.

Birden fazla iş sürecine dahil olan bilgi çalışanlarının güvenlik ihtiyacını karşılamak giderek daha önem kazanıyor. Özellikle de oldukça dağınık kurgulanmış bir kurumsal SOA (servis tabanlı mimari) yapısı içinde yetkilendirme ve yönetim görevlerinin güvenliği kritik önem taşıyor. Teknoloji yöneticileri, kurumsal servis tabanlı mimaride güvenliği artırmaya çalışırken BT operasyonlarının işletme maliyetlerini de azaltmayı istiyor. SAP, MaXware’in kanıtlanmış, esnek ve kolay yapılandırılabilen kimlik yönetimi yazılımları ile SAP’nin endüstri lideri iş çözümleri ve servis tabanlı mimarisini bir araya getirecek. Böylece şirketler; çalışan, müşteri, dağıtıcı ve tedarikçileri ile esnek ve güvenli kimlik yönetimi çözümleri üzerinden çalışabilecek.

MaXware, şirketlerin mevcut kimlik yönetim süreçlerini optimize ve entegre eden çözüm paketleriyle dünya kalitesinde profesyonel servisler sunuyor. MaXware’in kurumsal SOA üzerinde çalışan kimlik yönetim çözümünün çekirdeğinde, sanallaştırma ve kullanıcı destek teknolojileri yer alıyor. MaXware’in kimlik yönetim çözümü, farklı yerlerdeki kimliklere erişim için ölçümlenebilir, gerçek zamanlı ve standartları destekleyen bir servis sunuyor. MaXware firması dünya çapında, aralarında üretim, savunma, enerji, finans gibi farklı sektörlerden 300 kamu ve özel firmaya hizmet veriyor. Norveç merkezli şirketin, ABD ve İngiltere’de satış temsilcilikleri bulunuyor.

SAP’nin iş uygulamalarını tamamlayıcı nitelikteki MaXware çözümleri, SAP müşterilerine sunulan katma değeri artıracak. SAP GRC Access Control, MaXware’in yetenekleriyle bir araya gelerek, SAP müşterilerine uçtan uca kontrol ve risk yönetimi desteği sağlayarak, değer yaratacak zengin yetenekler ve içerikler sunacak. SAP’nin bu satın alması, güçlü organik büyümenin yanı sıra geniş bir yelpazedeki SAP çözümlerine tamamlayıcı nitelikte önemli unsurlar kazandıracak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894