• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 26 °C

Tam Puan Aldı

Tam Puan Aldı
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, “Dikili Konuşuyor” başlıklı forumda 3,5 yıllık icraatını anlattı ve Dikilililerin, Belediye çalışmaları hakkındaki sorularını cevapladı.

DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜVEN TAZELEYEREK, TAM PUAN ALDI

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, “Dikili Konuşuyor” başlıklı forumda 3,5 yıllık icraatını anlattı ve Dikilililerin, Belediye çalışmaları hakkındaki sorularını cevapladı.



Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri kapsamında düzenlenen ve Dikili halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, halktan tam destek gören Özgüven, “Dikili bir dünya merkezi olma yolunda hızla ilerleyecektir” dedi. Seçimlere kısa bir süre kala güven tazeleyen Özgüven, Belediye Meclis Üyeleri ve birim amirleri ile tam kadro çıktığı forumda, iktidarları döneminde gerçekleştirdikleri hizmetlerin yanı sıra yeni projelerini Dikili halkına ayrıntılarıyla anlattı.
Görevde oldukları 41 aylık dönemde Dikili"de yaşayan herkesi Dikilili olarak gördüklerini, yazlıkçı kışlıkça mantığıyla hareket etmediklerini ve herkese eşit hizmet götürdüklerini söyleyen Özgüven, “Devletten, resmi kayıtlardaki 12 bin nüfusa göre pay almaktayız. Ancak yazlıkçılarla birlikte yaklaşık 100-150 bin kişiye hizmet götürmeye çalışıyoruz. O yüzden sizlerden Diki"nin daha da güçlenmesi için kayıtlarınızı buraya almanızı rica ediyorum. İstediğiniz adaya oy verebilirsiniz. Ama yeter ki buralı olun” dedi. Kısıtlı imkanlara rağmen Dikili"nin çehresini değiştirdiklerini anlatan Özgüven, halktan aldıklarını halka en iyi şekilde verme bilinciyle çalıştıklarını vurguladı. Özgüven, altyapı ve yol çalışmaları, kültür sanat etkinlikleri ve engelliler ile ilgili faaliyetler konusunda bilgi verirken, önümüzdeki dönemde Dikili ekonomisine katkı sağlayacak projelerini de anlattı.

KORELİLER GELİYOR BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK
Dikili"de ekonominin gelişmesi ve istihdamın artması için projeler ürettiklerini kaydeden Başkan Özgüven, Bonzai ağacı üretmek isteyen Korelileri yatırım amaçlı Dikili"ye çekmek için bir ön anlaşma yapıldığını kaydetti. Korelilerle, istihdamın Dikili halkından karşılanması şartıyla, ilk etapta 60 dönüm alanda üzerinde 3 bin bonzai üretmeleri konusunda ön anlaşmaya vardıklarına dikkat çeken Özgüven, “İlk aşamada 60 vatandaşımızı bu alanda işe yerleştireceğiz. Daha sonra iş büyüyecek ve Koreliler 3 bin dönüm alanda bonzai üretiminde bulunacaklar. Bu kez de bin Dikilili vatandaşımız istihdam edilecek. Ön anlaşmamızdaki şartımız bu oldu. Bu şekilde gençlerimize yeni iş imkanları yaratmak istiyoruz. Dikili ekonomisinin kalkınmasını istiyoruz” diye konuştu.

ESKİ OTOGARI SATIP JEOTERMALİ TAMAMLAYACAĞIZ….
Dikili"ye yeni bir otogar yaptıklarını, eski yeri de iki katı yeraltı otoparkı olmak üzere 5 katlı alışveriş merkezi olması koşuluyla satıldığını kaydeden Özgüven, buradan elde ettikleri gelirle bu kış Dikili"ye jeotermal enerji getireceklerini ifade etti. Dikili halkının bu kış jeotermalle ısınacağı sözünü veren başkan, bu enerjinin geri dönüşüm suyuyla da seracılığı geliştireceklerini söyledi.

RORO SEFERLERİ BAŞLAYACAK
Dikili"nin bir dünya merkezi olması ve ekonomisinin gelişmesi için kamyon ve tırların kullanıldığı deniz ticaretinin en önemli ayağı olan Roro seferlerini başlatacaklarını kaydeden Özgüven, “Bu şekilde dünya ile ticaret ve turizm ilişkilerimiz büyük ölçüde gelişmiş olacak. Limanımız da eskisi gibi değil. İskelemiz artık büyüdü. Midilli"de Petra Belediyesi ile projeler hazırladık. Bize 1600 Euro para çıktı. Ancak her şey hemen yarına tamamlanmıyor. Önümüzde bir süreç var, Ödemeler şimdilik duruyor, ödeme çıkınca bu projemizi de derhal hayata geçireceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894