• BIST 10209.45
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İzmir 26 °C

Teknolojiyi Rekabet Geliştirir

Teknolojiyi Rekabet Geliştirir
Ege Üniversitesi Kalite Odağı Öğrenci Grubu tarafından düzenlenen “Değişim ve Gelişim Sürecinde Yenilikçilik-Kalite ve Rekabet” konulu panelde konuşan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ayhan

ÖZDEMİR; “REKABET ÜRETİM TEKNOLOJİLERİNİ GELİŞTİRİR”

Ege Üniversitesi Kalite Odağı Öğrenci Grubu tarafından düzenlenen “Değişim ve Gelişim Sürecinde Yenilikçilik-Kalite ve Rekabet” konulu panelde konuşan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ayhan Özdemir, rekabetin büyük sermayeyi ve kapitalizmi geliştirdiğini söyledi.

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Kemal Şahin konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Özdemir, “Günümüz dünyasında alınacak olan her karar rekabetçiliği etkileyecektir. Rekabet üretim teknolojilerini geliştirir. Ayrıca bir malı daha ucuza satmak, sürekli bir gelişme ve yeniliği gerektirir. İşletmelerin tek amacı kar elde etmek değildir. Ürünlerin ve hizmetin kalitesi rekabet edebilmek için yükseltilmelidir” dedi.

Türk insanının ufkunun yabancılara göre daha geniş olduğunu belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Demir, yabancı mühendislerle yaptıkları iş görüşmelerinde onların görüş açılarının oldukça dar olduğunu fark ettiklerini söyledi.  Prof. Dr. Demir, “Bir firmanın rekabetçi olması için, bazı şartlar gereklidir. Her şeyden önce donanımlı ve uzman kişiler istihdam edilmelidir. Ayrıca firma Ar-Ge deneyimine ve mühendislik bilgisine sahip olmalıdır. Laboratuarlar ve alt yapı donanımlı, personel de inanç ve kendine güven bakımından yeterli olmalıdır” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894