• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İzmir 20 °C

TGRT Satıldı

TGRT Satıldı
Dünyanın en büyük medya şirketlerinden News Corporation ve Atlantic Records’ın kurucusu ve Başkanı Ahmet Ertegün, Türkiye’nin önde gelen televizyon kanallarından TGRT’yi, İhlas Yayın Holding A.Ş. ve diğer hissedarlardan satın almak üzere

NEWS CORPORATİON VE AHMET ERTEGÜN TGRT TELEVİZYONU’NU SATIN ALMAK ÜZERE ANLAŞMA İMZALADI

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden News Corporation ve Atlantic Records’ın kurucusu ve Başkanı Ahmet Ertegün, Türkiye’nin önde gelen televizyon kanallarından TGRT’yi, İhlas Yayın Holding A.Ş. ve diğer hissedarlardan satın almak üzere anlaşma imzaladı. Satış fiyatı 151 milyon YTL olarak gerçekleşti. Anlaşmaya göre News Corporation ve Ahmet Ertegün, TGRT’nin yayın hakkını elinde bulunduran ve TGRT Avrupa Kanalı’nı kapsayan Huzur Radyo TV A.Ş’nin hisselerinin tamamını satın alacak.

Satışın gerekli izinlerin alınması ve koşulların sağlanmasının ardından sonuçlandırılması öngörülüyor. Hisse satın alma anlaşmasına göre News Corporation ve Ahmet Ertegün tarafından satın alınmayan TGRT markası ve TGRT FM Radyosu, İhlas Yayın Holding’in bünyesinde kalmaya devam edecek. Anlaşmanın tamamlanmasına kadar geçecek sürede News Corporation TGRT ismini kullanmaya devam edecek.Satış işleminin tamamlanmasının ardından İhlas Yayın Holding, medyadaki faaliyetlerini diğer kuruluşları aracılığıyla devam ettirecek.

News Corp Başkan Yardımcısı ve Avrupa Başkanı Martin Pompadur şunları söyledi: “İhlas Grubu’nun kurucu ortakları ve diğer hissedarlarının teklifimizi kabul etmelerinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” News Corporation’ın bir süredir Türkiye’de medya sektöründeki gelişmeleri dikkatle izlediğini ve geçtiğimiz yıl şu anda News Outdoor olarak faaliyetlerini sürdüren açıkhava reklam şirketi Kamera Reklam’a yatırım yaptığını belirten Martin Pompadur sözlerine şöyle devam etti: “News Corp 52 yıllık tarihinde televizyon, direkt uydu yayıncılığı ve kablolu televizyon programcılığı faaliyetlerine başladığından bu yana orjinal içerik üretme ve faaliyet gösterdiği ülkelerin yerel kültürlerine uyum sağlama konularında üstün bir performans sergilemiştir. Ahmet Ertegün ile birlikte tüm gerekli kaynaklarımızı kullanarak üstün kalitede bir televizyon istasyonu oluşturma konusunda kararlıyız. Medya sektöründeki uluslararası deneyim ve bilgi birikimimiz sayesinde Türk izleyicilerine mükemmel ve zengin içerikli yeni bir seçenek sunmayı hedefliyoruz.”

Ahmet Ertegün şunları söyledi “News Corporation’dan değerli dostlarım Rupert Murdoch ve Martin Pompadur ile birlikte bu yeni girişim için oluşturduğumuz önemli ortaklıktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ayrıca İhlas Grubu’nu, News Corporation gibi önemli bir Amerikalı yatırımcının Türkiye’ye gelmesini sağlayan bu anlaşmayı sonuçlandırdıkları için tebrik ediyorum. Türk izleyicilerine dünya standartlarında eğlence yayını ve programları sunmayı umuyoruz.”

İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören şunları söyledi: “TGRT için bir süredir değişik gruplar ile sürdürdüğümüz görüşmeler sonucunda, News Corporation ve Ahmet Ertegün’ün kurduğu bu güçlü ortaklığı seçmeye karar verdik. Zengin bir deneyime ve en iyi kaynaklara sahip olan bu ortaklığın Türkiye’de medya sektörüne katma değer sağlayacağına inanıyoruz. İhlas Yayın Holding TGRT markasını bünyesinde bulundurmaya ve medyadaki faaliyetlerini TGRT Haber Kanalı, TGRT Pazarlama TV, İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazeteleri ile devam edecektir.”

Görüşmeler esnasında İhlas Yayın Holding’in danışmanlığını Raymond James ve Goetzpartners şirketleri, News Corporation’ın danışmanlığını ise Ata Yatırım üstlendi.

News Corporation Hakkında:

News Corporation film yapım ve yayıncılığı, televizyon, kablolu televizyon programcılığı, uydu televizyon yayıncılığı, dergi ve ek yayıncılığı, gazete yayıncılığı ve kitap yayıncılığı başta olmak üzere sekiz alanda faaliyet gösteren bir medya ve eğlence şirketidir. 31 Mart 2006 verilerine göre varlıklarının toplam değeri 55 milyar dolar, yıllık geliri ise yaklaşık 25 milyar dolar olarak gerçekleşen News Corporation’ın hisseleri New York ve Sidney borsalarında işlem görmektedir. News Corporation faaliyetlerini öncelikle Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, İngiltere, Avustralya, Asya ve Pasifik Havzası’nda sürdürmektedir.

Ahmet Ertegün Hakkında:

Ahmet Ertegün, 1947’de kurulan Amerika’nın önde gelen ve en büyük müzik prodüksiyon şirketlerinden birisi olan Atlantic Records şirketinin kurucusu ve Başkanı’dır. Ahmet Ertegün bugün müzik endüstrisinin en çok tanınan ve en saygın yapımcıları arasında yer almaktadır. Atlantic Records tarafından keşfedilen ya da kaydı yapılan sanatçılar arasında Ray Charles, Bobby Darin, Aretha Franklin, Phil Collins, Led Zeppelin, Roberta Flack, the Rolling Stones, Otis Redding, Bette Midler, Cream, the Bee Gees, Sonny and Cher, Crosby Stills and Nash, Wilson Pickett, Sam and Dave, John Coltrane, the Modern Jazz Quartet, Foreigner, Tori Amos, Kid Rock, Rob Thomas, Sean Paul, Gnarls Barkley, Missy Elliott, James Blunt, and Jewel bulunmaktadır.

Ahmet Ertegün ve kardeşi Nesuhi Ertegün kurucusu oldukları ve Başkanlık görevinde bulundukları Cosmos Futbol Klübü’ne, Pele, Beckenbauer, Johann Cruyff ve Carlos Alberto gibi ünlü futbolcuları transfer ederek, Amerika’da futbolun gelişmesine öncülük etmişlerdir.

Ahmet Ertegün ayrıca Cleveland’da müzesi bulunan Rock and Roll Hall of Fame Foundation’ın kurucusu ve başkanıdır. Önemli bir sanat koleksiyoncusu olan Ertegün, çok sayıda ödülle onurlandırılmıştır. Ahmet Ertegün başkanı olduğu Türk Amerikan Dernekleri Birliği aralarında bulunmak üzere çok sayıda yönetim kurulunda görev almaktadır. Ödül kazanmış bir iç tasarımcı olan Mica Ertegün ile evlidir.

İhlas Grubu ve TGRT Huzur Radyo TV Hakkında:

TGRT Huzur Radyo TV A.Ş karasal vericiler, uydu, kablo ve dijital yayın platformu aracılığı ile yayın yapan ulusal bir televizyon şirketidir. 1993 yılında yayın hayatına başlayan ve 24 ulusal kanaldan birisi olan TGRT, zengin program içeriği ile en prestijli kanallar arasında yer almaktadır. İhlas Grubu’nun medya sektöründeki faaliyetlerini sürdürmek üzere kurmuş olduğu İhlas Yayın Holding, TGRT Huzur Radyo TV’nin, TGRT Haber TV’nin, İhlas haber Ajansı’nın, TGRT Pazarlama TV’nin ve Türkiye Gazetesi’nin kontrol sahibi hissedarıdır. 2005 yıl sonu rakamlarına göre İhlas Yayın Holding’in toplam varlıklarının değeri 162 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

İhlas Grubu’nu bünyesinde bulunduran İhlas Holding A.Ş, İhlas Yayın Holding A.Ş’nin ana hissedarıdır. Hisseleri IMKB’de işlem gören (IHLAS.IS, IHLAS.TI) İhlas Holding’in 2005 sonundaki konsolide varlıklarının toplamı 683 milyon dolar, konsolide toplam geliri ise 465 milyon dolardır. Merkezi İstanbul’da bulunan İhlas Holding A.Ş. medya, inşaat, pazarlama, üretim, lojistik ve sağlık sektörlerinde hizmet göstermektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894