• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • İzmir 25 °C

Türkiye Gündemi - 15 Temmuz

Türkiye Gündemi - 15 Temmuz
Terör örgütü PKK'nın, KCK alan örgütlenmesi çerçevesinde oluşturduğu HPG'nin sözde kuzey alan sorumlusu, "Sabri Başkale" kod adlı terörist Fethi Şarlatan, Metina bölgesine düzenlenen operasyonda ağır yaralandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN YÖNETİCİLERİNDEN FETHİ ŞARLATAN VURULDU

Terör örgütü PKK'nın, KCK alan örgütlenmesi çerçevesinde oluşturduğu HPG'nin sözde kuzey alan sorumlusu, "Sabri Başkale" kod adlı terörist Fethi Şarlatan, Metina bölgesine düzenlenen operasyonda ağır yaralandı.

 

'ORTADOĞU'DAKİ VEKÂLET SAVAŞLARININ SONU GELMİŞTİR'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Suriye bu durumdan çıkmak, kurtulmak mecburiyetindedir. Eğer Suriye'deki bu kaos ve kriz çözülemezse, artık Suriye üzerinden Ortadoğu'daki vekalet savaşlarının sonu gelmiştir." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                  

 

BAKAN ALA: 26 BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum'da yaptığı açıklamada, yapılan soruşturmaların ardından şimdiye kadar 26 belediye başkanının görevden uzaklaştırıldığını belirtti. Efkan Ala," Hizmet yerine, çukur kazanları, bomba gönderenleri de asla affetmesinler" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 50 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin 35. Olağan Kurultayı ile TBMM'deki grup toplantısında sarf ettiği sözler nedeniyle açılan iki ayrı davada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 50 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

 

DEMİRTAŞ: AKP’Lİ KARADENİZLİ İŞ ADAMLARI PKK’YE YARDIM YAPTI

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Özellikle bölgede ihale almış, baraj, yol ve köprü ihalesi almış AKP’li Karadenizli iş adamları Erdoğan bunları ismen biliyor. Bunlar PKK’ye ciddi yardımlarda bulunduklarını da saklamıyorlar. Erdoğan’a bunu defalara gidip şikâyet babında da ifade etmişlerdir” dedi.

 

MHP'Lİ MUHALİFLER YENİDEN İMZA TOPLAMAYA BAŞLADI

MHP'li muhalifler hafta başında yaptıkları toplantıda "canlı tutma" seçeneği ile takip edileceğini duyurdukları olağanüstü kongre için imza toplama sürecini başlattı.

 

DÜNYA                                                                                                                                       

 

FRANSA’DA TERÖR SALDIRISI: 80 ÖLÜ

Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Nice'teki saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği, en az 100 kişinin de yaralandığı açıklandı.

 

ALMANYA: AWACS'LAR İNCİRLİK'E GELMEYEBİLİR

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, IŞİD'le mücadeleye katılması kararlaştırılan AWACS uçaklarının İncirlik'e gönderilmeyebileceğini söyledi.

 

ESAD: SAVAŞI KAZANMAMIZA AZ KALDI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkedeki iç savaşı birkaç ay içinde kazanacaklarına inandığını ve Rusya'nın da müdahalesi sayesinde ülkenin kontrolünü tekrar ele geçireceklerini söyledi.

 

 

 

KERRY'DEN RUSYA'YA SURİYE ÖNERİSİ

Washington Post gazetesi, ABD'nin Suriye'de IŞİD ve El Kaide'ye bağlı merkezleri, eğitim kampları ve tedarik yollarını bulup hedef almak için Rusya'ya askeri işbirliği ve istihbarat paylaşımı teklif edeceğini belirtti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                 

 

CARİ AÇIK MAYISTA 2 MİLYAR 863 MİLYON DOLARA GERİLEDİ

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, Mayısta 2 milyar 863 milyon dolar açık verdi. Bunun sonucunda, 12 aylık cari işlemler açığı 27 milyar 249 milyon dolara indi.

 

SANAYİDE ÇARKLAR YENİDEN HAREKETLENDİ

TÜİK, mayıs ayına ilişkin sanayi üretimi verilerini açıkladı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 5.6 arttı.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ: METREKARE BAZINDA GAYRİMENKUL SERTİFİKASI İHRAÇ EDİLECEK

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konut alımlarında yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Canikli, yatırım karşılığında konutun tamamını değil ama belirli metrekaresini satın alabileceği ve bunun karşılığında gayrimenkul sertifikası alacağını söyledi.

 

35 MİLYARLIK PAKET GELİYOR

Hükümetin az gelişmiş illerde ‘alım garantili’ fabrikaların çalıştırılmasına yönelik 300 sayfalık “aş-iş paketi” pazartesi günü açıklanacak. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) yarın bu pakete son şeklini vermek üzere toplanacağını, pazartesi günü de Başbakanın paketi kamuoyuna duyuracağını söyledi.

 

ET FİYATLARINA İNDİRİM YOLDA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, önümüzdeki hafta Et ve Süt Kurumu'nun 22 TL'den et satacağını, bunun da fiyatları 5-6 TL düşüreceğini söyledi.

 

TEKNOSA'DAN '76 MAĞAZA KAPANACAK' İDDİASINA YANIT

Türkiye’nin en yaygın tüketici elektroniği perakendecisi Teknosa’nın, yeniden yapılanma kapsamında 76 mağazasını kapatma kararı aldığı iddiasına şirketten yanıt geldi. Teknosa, 76 mağazanın kapatılmasıyla ilgili bir karar olmadığını belirtti.

 

SPOR                                                                                                                                            

OSMANLISPOR UEFA AVRUPA LİGİ 2. ÖN ELEME MAÇINDA BERABERE KALDI

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Osmanlıspor, Moldova ekibi Zimbru ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı.

 

TÜRKİYE 19. SIRAYA GERİLEDİ

FIFA'nın internet sitesinden açıklanan temmuz ayı dünya sıralamasına göre, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) grup aşamasında veda eden Türkiye, bir basamak inerek 19. sıraya düştü.

 

İSMAİL KÖYBAŞI İMZA TÖRENİNDE FENERBAHÇE'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Fenerbahçe'nin yeni transferi İsmail Köybaşı, Ülker Stadyumu'nda yapılan törenle resmi sözleşmeye imza attı.

 

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894