• BIST 9977.91
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C

Uzun Süre Tok Tutan, Sağlıklı Sahur Önerileri

Uzun Süre Tok Tutan, Sağlıklı Sahur Önerileri
Yemek.com sahurda tok tutan yiyecekler, pratik tarifler, uzak durulması gerekenler ve sahur yapmamanın zararları gibi başlıklarla, sağlıklı ve rahat bir Ramazan geçirmenin ipuçlarını derledi.

UZUN SÜRE TOK TUTAN, SAĞLIKLI SAHUR ÖNERİLERİ

 

Ramazan iyice yaklaştı, sahur sofraları için planlar yapılmaya başlandı. Yemek.com sahurda tok tutan yiyecekler, pratik tarifler, uzak durulması gerekenler ve sahur yapmamanın zararları gibi başlıklarla, sağlıklı ve rahat bir Ramazan geçirmenin ipuçlarını derledi.

Ramazan geldi hoş geldi! Oruç tutacaklar 6 Haziran’daki ilk sahurun hazırlıkları için şimdiden düşünmeye başladı. Bu ayı daha rahat ve sağlıklı geçirmek için, sahurda ne yediğimize dikkat etmekte fayda var. Bu nedenle Yemek.com, Ramazan boyunca kulak asmamız gereken önerilerini sıraladı.

SAHUR YAPMAMAK KİLO ALDIRIR, YORGUNLUĞA NEDEN OLUR

Sahur saatleri uykuyu böldüğü için, çoğu kişi bu öğünü atlamayı tercih ediyor. Hatta bunu yaparak kilo vereceğini düşünen bile var. Ancak Yemek.com uyarıyor: Bu öğünü tüketmemek tam tersine metabolizmayı daha çok yavaşlatacağı için hem daha fazla kilo almanıza, hem de gün içinde enerjinizin düşmesine sebep olacaktır. Böylece tüm gün yorgunluk, baş ağrısı gibi problemlerle baş etmeye çalışırsınız; işte çalışma performansınız da düşer. Bu nedenle sahurda mutlaka dengeli bir öğün tüketmek gerekiyor.

SAHUR SOFRASI İÇİN SAĞLIKLI VE TOK TUTAN ÖNERİLER

Sahurda hem tok tutan hem de sindirim sistemini rahatlatan yiyecekleri seçmek gerekiyor.

İçerdiği proteinden dolayı uzun süre tok tutan yumurta, yoğurt ve peynir
Yüksek lif oranı ile tok tutan tam buğday veya çavdar ekmeği,
Ceviz-badem gibi yağlı tohumlar,
Taze veya kuru meyve çeşitleri
Yağsız söğüş salata ve yeşillikler ile
Yeşil mercimek, fasulye, nohut ve bezelye gibi baklagiller
Mideyi rahatlatan ve tok tutan sebze çorbası ve mercimek çorbası gibi seçenekler

SAHURDA UZAK DURULMASI GEREKEN YİYECEKLER

Sahurdan sonra mide ağrısı sorununun önüne geçmek için bazı yiyeceklerden uzak durmalı.

Tuzlu zeytin, turşu ve kuruyemişler gibi susatan yiyecekler
Yağ bakımından zengin salam, sucuk, pastırma gibi işlenmiş etler
Yine yağlı olması nedeniyle kızarmış patates, patlıcan gibi yiyecekler
Poğaça, börek gibi yağ içeriği yüksek seçenekler
Şekeri ani yükseltip düşüren baklava gibi tatlılar
Kan şekerinde ani oynamalara sebep olan ve mideyi rahatsız eden asitli ve şekerli içecekler

PRATİK VE SAĞLIKLI TARİF

Uzun uzun sofra kurmak istemeyen ve pratik tarifler arayanlar için de Yemek.com’un önerileri var. 1 bardak süt ya da probiyotik yoğurdun içine yulaf ezmesi veya müsli ile birlikte, taze veya kuru meyve, keten tohumu ve ceviz koyarak tüketebilirsiniz. Böylece hem mideniz çok şişmeyecek, hem de ramazanda sıklıkla karşılaşılan kabızlık probleminden mustarip olmayacaksınız. Meyve seçimlerinizi incir, kayısı, kiraz, ananas veya çilekten yana yaparsanız, bağırsaklarınız daha iyi çalışacaktır.

YEMEK.COM’DAN ÖZEL RAMAZAN SAYFASI

Yemek.com ayrıca Ramazan’a özel çok kapsamlı ve şık bir sayfa da oluşturdu. Bu sayfada her gün için özel iftar menüsü önerileri ve 120 farklı Ramazan tarifi yer alacak. İllere göre özel ayarlanan ve iftara ne kadar kaldığını gösteren sayaç her gün işleyecek. Öğretici yazılar, eğlenceli listeler ve videolar ile de Ramazan keyfi Yemek.com’da dolu dolu yaşanacak.

YEMEK.COM HAKKINDA:

Yemeğe dair en eğlenceli ve şaşırtıcı içerikleri, leziz tarifler ve mekan önerileriyle bir araya getiren internet portalı Yemek.com, 2014 yılında yayına girdi. Site yemekle duygusal bağı olan kişilerin aradığı pek çok bilgiye erişmesini sağlamanın yanı sıra, iştah açıcı paylaşımlarıyla da gülümsetiyor. Tarif, ye, iç, şaşır, izle, öğren ve keşfet şeklinde yedi farklı kategorinin bulunduğu sitede ünlü restoranların gizli tariflerinden, keşfedilmeyi bekleyen mekanlara, Türk mutfağının klasikleşmiş yemeklerinin püf noktalarından komik videolara, liste mantığında oluşturulmuş ilginç haberlerden en yeni trendlere kadar farklı birçok içerik bulunuyor. Yemeksepeti’nin sahip olduğu deneyimle hayata geçen Yemek.com’un sahne arkasında farklı zevklerden ve renklerden gelen iştahlı bir ekip çalışıyor. Kullanıcıların da içeriğe katkı sağlayabildiği Yemek.com, Türkiye’de yemekle özdeşleşmiş en kapsamlı internet mecrası olmayı hedefliyor. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894