• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 24 °C

Westcon Group Satın Aldı

Westcon Group Satın Aldı
Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri grubu Index bünyesinde faaliyet gösteren Netex, iletişim ağı, güvenlik, mobilite ve yakınsama ürünlerinde dünyaca tanınmış bir firma olan Datatec ile sürdürdüğü ortaklık

NETEX’İN %50’SİNİ WESTCON GROUP SATIN ALDI

Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri grubu Index bünyesinde faaliyet gösteren Netex, iletişim ağı, güvenlik, mobilite ve yakınsama ürünlerinde dünyaca tanınmış bir firma olan Datatec ile sürdürdüğü ortaklık görüşmelerinde son aşamaya geldi. Buna göre, Index Bilgisayar Netex’teki hisselerinin %50’sini Datatec International Limited’a bağlı Westcon Group’a devretti. Devir işlemleri 23 Temmuz’da tamamlandı.

Index Grup CEO’su Erol Bilecik, Westcon Group ortaklığını şu şekilde değerlendiriyor: “Bu ortaklık, bizim için çok önemli ve değerli bir gelişme. Türkiye’nin seçim sonrası girdiği yeni yol haritasında ilk yabancı sermaye girişini sağladığımız için de özel bir yeri var. Westcon Group şu ana kadar organize olduğu 16 ülkede ya %100 kendine ait şirket statüsüyle faaliyete geçti ya da %100 yerel bir şirketi satın aldı. Bizimle yaptıkları anlaşmada ise bir ülkeye girerken ilk kez ortaklık yapısı içinde hareket ediyor ve Netex’in %50’sini satın alıyorlar. Westcon Group’un bu kararı, Index Grup’a ve Netex’e duyulan güvenin güçlü bir işareti. Bu ortaklıkla birlikte Türkiye bilişim sektöründe çok önemli işlere imza atacağımıza inanıyoruz.”

Öte yandan, Netex Genel Müdürü Erhan Doğan, ortaklık hakkındaki planlarını şu şekilde açıklıyor: “Önceliğimiz, Westcon Group’un yurtdışındaki kanal programlarını ve bayilere değer yaratacak servis ve hizmetlerini bir an önce Türkiye’ye getirmek. Bunun için, şu an kadrolaşma konusunda genişleme işlemlerine başladık. Bununla ilgili personel yatırımları yapıyoruz. Yabancı ortağımızın global kanal programlarının Türkiye’de uygulanmasını gerçekleştirerek, iş ortaklarımıza yenilikçi değer yaratan birçok program getirmiş olacağız.”

Datatec CEO’su Jens Montanana ise ortaklığı şöyle yorumluyor: “Netex’e yaptığımız yatırım, dünyanın gelişmekte olan pazarlarına girme hedefimiz çerçevesinde attığımız yeni bir adımı temsil ediyor. Bu ortaklık sonucunda Westcon Group bölgede Cisco ve Nortel ürünlerinin dağıtımını yapan lider iletişim ağı ve güvenlik distribütörü haline geliyor. Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’sı 358,5 milyar dolar olan ve 71 milyona aşkın nüfusa sahip Türkiye’yi, iletişim ağı teknolojisinin gittikçe önemli bir rol oynayacağı kıymetli bir pazar olarak görüyoruz. Türkiye, heyecan verici ve yepyeni bir pazar fırsatı sunuyor. Index ile ortaklık kurarak bu pazara girmekten mutluluk duyuyoruz.”

Westcon Group, Netex ortaklığıyla, Türkiye’de Cisco ve Nortel ürünlerinin yanı sıra iletişim ağı konusunda birçok ürün grubunun dağıtımını gerçekleştirecek; Netex’in lojistik ve arka ofis altyapısı yeteneklerinden faydalanarak, başarılı çözüm programlarını uygulayacak. Westcon Group’un uygulamayı hedeflediği çözüm programları ise önümüzdeki aylarda açıklanacak. Grup, yerel satıcı ağına daha iyi hizmet verebilmek için, Ortadoğu ve Avrupa’da bulunan depolardaki envanter konumunu iyileştiriyor.

Westcon Group Hakkında

Westcon Group, Inc. iletişim ağı, mobilite ve yakınsama (convergence) alanlarında Cisco, Nortel ve Avaya gibi firmalar için distribütörlük hizmeti veriyor. Westcon, Comstor ve Voda One iş uygulamalarıyla, satıcılara, sistem entegratörlerine ve servis sağlayıcılara ürün ve hizmet satışı yapıyor. Westcon Group özellikle, VoIP (İnternet üzerinden ses iletimi), iletişim ağı ve iletişim sistemleri güvenliği, uzaktan erişim, İnternet ve e-iş, sanal özel ağlar, video konferans ve kablosuz bağlantı dahil, ses, veri ve video uygulama ve teknolojilerinin yakınsaması konusunda uzmanlaşmış bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894