• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 14 °C

Yabancılar Fuara Doyamadı

Yabancılar Fuara Doyamadı
85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan, başta Malezya olmak üzere yabancı katılımcı ve heyetler ülkelerine İzmir ve fuara hayran kalarak döndü. Verimli iş görüşmeleri yapan yabancı yatırımcılar, önümüzdeki yıl daha geniş bir katılım için söz verdi.
YABANCILAR FUARA DOYAMADI

85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan, başta Malezya olmak üzere yabancı katılımcı ve heyetler ülkelerine İzmir ve fuara hayran kalarak döndü. Verimli iş görüşmeleri yapan yabancı yatırımcılar, önümüzdeki yıl daha geniş bir katılım için söz verdi.
 
Teması inovasyon, Partner Ülkesi Malezya ve Onur Konuğu İli Manisa olan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 27 ülkeden yabancı katılımcı ve heyeti ağırladı. 18 ülkeden 600 sanatçıya ise ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Afganistan, Almanya, Angola, Bangladeş, Çad, Ekvator Ginesi, Fildişi Sahilleri, Gine, Hindistan, Irak, İngiltere, İsrail, Kamerun, KKTC, Kosova, Libya, Malezya, Özbekistan, Peru, Rusya, Suudi Arabistan, Sri Lanka, Sudan, Tacikistan, Tunus, Umman, Vietnam, gelen yabancı heyet ve katılımcılar gördükleri ilgiden memnun ayrıldı. Bir sonraki yıl yine gelmek istediklerini belirten yabancı katılımcılar, yaptıkları iş görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Öte yandan ABD, Almanya, Arjantin, Avusturalya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsveç, İtalya, Küba, Rusya, Ukrayna, Yeni Zelanda’dan 600 sanatçı 85. İzmir Enternasyonal Fuarı için İzmir’e geldi.

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında, T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde ilk kez düzenlenen İzmir İş Günleri Toplantıları’nda bir araya gelen yabancı heyetler ile Türk yatırımcılar ticari faaliyetlerde bulunmak üzere yoğun görüşmelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) partnerliğinde, 25-26 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen İzmir İş Günleri Toplantıları’nda ise bakanlar seviyesinde iş görüşmeleri yapıldı.

Türkiye ve bölge ekonomisi ile ticareti hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı fuarda yabancı katılımcılar; kültürel, sosyal ve ekonomik konularda fikir alışverişinde bulundu. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında partner ülke olarak fuara gelen Malezya ile de ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Fuarı ve İzmir’i gezme imkanı bulan katılımcılar hayranlıklarını dile getirdi.

NE DEDİLER?

Molly Tea ve William Wee (Malezya Katılımcısı): Daha önce katılımcı olarak İzmir Fuarı’na katılmamıştık. İnovasyon temasının seçimi çok doğru bir karar olmuş. Ziyaretçinin ilgisinden memnunuz, ürünlerimizi tanıtma imkanı bulduk fakat bizim asıl amacımız Türkiye’de ürünlerimizin dağıtımını yapabilecek bir distribütör bulmak. İzmir’i gezme şansı yakaladık ve çok beğendik. Özellikle Efes’e hayran kaldık. İzmir Fuarı ise çok kapsamlı fuar etkinliklerine sahip bir fuar ve büyük bir ilgi var. Önümüzdeki yıl tekrar gelmeyi çok istiyoruz ve bu kez daha fazla iş görüşmesi yaparak dağıtımcı ağımızı geliştirmeyi planlıyoruz. Bu arada İzmir ve çevresini gezmek ve keyfini yaşamak için daha fazla zaman ayıracağız.

Sandy Tan Lay Sun (Malezya Katılımcısı): Biz Malezya’nın yerel yiyecek endüstrisi temsilcilerindeniz. Bu fuara ilk kez katılımcı olarak katılıyoruz. İnovasyon ana temalı bir fuarda yer aldığımız için memnunuz. Ziyaretçiler de ürünlerimize oldukça ilgi gösterdi. Fuarı ve şehir merkezini gezdik, çok beğendik. Fuar etkinliklerini fırsat buldukça gezme imkanı bulduk, farklıydı, çok beğendik. Önümüzdeki yıl tekrar katılacağız fakat bu defa standımızı büyütmek istiyoruz. İzmir’de bir hafta geçirdik ama anladık ki daha fazla kalmalıyız.

Suria Affendi B. Amirrudin (Malezya Katılımcısı): Fuara ilk kez katılıyoruz. Biz aslında Malezya’da inovatif ürünler üretiyoruz. Mesela burada tanıtmayı tercih ettiğimiz ürünümüz özel donanımlı bir powerbank (Taşınabilir Şarj Aleti). Bu ürün, sadece akıllı telefon şarj etmekle kalmayıp aynı zamanda araba aküsü de şarj ediyor. Patlak bir lastiği bile bununla şişirebilirsiniz. Ayrıca, standart bir powerbank’ten 4 kat daha hızlı çalışıyor. Şu anda dünyada bu özelliklere sahip böyle bir cihaz yok. Bu ürünü inovasyon ana temalı fuarınızda tanıtmaktan çok memnunuz. Ziyaretçilerden yoğun ilgi gördük. Yaptığımız iş görüşmelerinden iki olumlu sonuç edindik. Görüştüğümüz bu firmalarla irtibata geçip ticari anlaşmalarımızı tamamlayacağımızı umuyoruz. Fuarda zengin bir etkinlik programı var. Bir yandan kültürel etkinlikler, diğer yandan konserler ve lunapark insanların eğlenmesini sağlıyor. Fuar beklentilerimizi oldukça iyi karşıladı bu yüzden önümüzdeki yıl tekrar daha büyük bir stantla katılacağız. İzmir’i de çok beğendik, seneye bu güzel şehirde daha fazla vakit geçirmek istiyoruz./Ege Basın Grubu

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894