• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İzmir 16 °C

Başkan Serkan Acar’dan Aliağa Kamuoyuna

Başkan Serkan Acar’dan Aliağa Kamuoyuna
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, son günlerde Aliağa kamuoyunu meşgul eden personel çıkartmalarıyla ilgili kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, son günlerde Aliağa kamuoyunu meşgul eden personel çıkartmalarıyla ilgili kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Belediye giderlerinin azaltılması yönünde tasarruf tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Serkan Acar, kimsenin ekmeği ile oynamak istemediğini, amacının Aliağalıların parasını verimli kullanarak Aliağa Belediyesi’ni daha dinamik bir hale getirmek olduğunu söyledi.  

 

Tasarruf tedbirleri kapsamında birçok kalemde giderleri yüzde 50’ye yakın bir oranda indirdiklerinin altını çizen Başkan Serkan Acar, Aliağa kamuoyuna hitaben yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  “Sevgili Aliağalılar, beş ay önce sizlerin teveccühü ve bu teveccühün yansıması olan oylarınızla ikinci kez göreve geldik. ‘Hayaller Gerçeğe, Aliağa Geleceğe’ diyerek ikinci perdesini açtığımız bu yolda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar sebebiyle maalesef tedbirli ve tasarruflu adımlar atmamız gerekti. Belediye genel giderlerinin, personel giderleri dâhil olmak üzere, tüm kalemlerinde yüzde 50’ye yakın tasarruf edilmesi yönünde aldığımız tedbirlerle beraber personel sayısı da yüzde 28 oranında azaltıldı. Tabi bunların içerisinde en çok göze batan, en çok konuşulan ve üzerinden siyaset yapılan konu, işçilerimizin işten çıkartılması oldu.”

 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “İŞÇİLERİMİZİN İŞ AKİTLERİNİN SONLANDIRILMASI BİTMİŞTİR, İŞÇİLERİMİZİN YASAL HAKLARI ÖDENMEKTEDİR”

Aliağalıların parasını daha verimli kullanmak istediklerini vurgulayan Başkan Serkan Acar, “Bu adımları atarken amacımız kimsenin ekmeği ile oynamak değil, Aliağalı hemşehrilerimin parasını daha verimli kullanarak belediyemizi daha dinamik bir hale getirmekti. Tüm tasarruflardan ve gelir artırıcı önlemlerden edinilecek maddi manevi kazanımlarla, vaat ettiğimiz projeleri yerine getirebilmek, sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için bu yola girdik.

Bu süreçte ister istemez birçok söylentide, yargısız infazda bulunan kesimler olmuştur. Aliağa kamuoyu bilmelidir ki belediye işçilerimizin iş akitlerinin sonlandırılması bitmiştir ve iş akdi sonlandırılan işçilerimizin yasal hakları ödenmektedir. Yollarımızı ayırmak zorunda kaldığımız tüm personelimize, Aliağa’ya fayda getiren tüm çalışmaları için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“BÜTÇENİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ PROJELERE AYRILACAK”

Hedeflerinin borç sorunu olmayan, bütçesinin büyük bölümünü projelere ve hizmete ayıran, Türkiye’ye örnek bir belediye inşa etmek olduğunu da belirten Başkan Serkan Acar, açıklamasına şöyle devam etti: “Tüm belediyelerin ortak sorunu olan borç yükü, bizim de hedeflerimize ulaşmamızdaki en büyük engeli teşkil edecekti. Belediye gelirlerinde beklenmeyen azalmaların olması ve buna bağlı olarak da ödeyemeyeceğimiz maaşlar üzerinden mağduriyetin oluşmaması için, hem belediyemizin hem de personelimizin yeni bir yol çizebilmesi adına doğru olanın bu olduğuna inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte belediyemizi ve Aliağamızı ileriye taşımak, projelerimizi hayata geçirebilmek için bir kez daha 'Hayaller Gerçeğe, Aliağa Geleceğe' diyoruz.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894