• BIST 9722.53
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 25 °C

Bergama'ya Yüksek Hızlı Tren İstasyonu

Bergama'ya Yüksek Hızlı Tren İstasyonu
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Hakan Koştu

Cumhur İttifakı  Bergama Belediye Başkan adayı Hakan Koştu,  Bergamalı seçmenleri sevindirecek bir açıklama da  daha bulundu.

Hakan Koştu, Bandırma-Bergama - Aliağa İzmir arasında  278,357 kilometre uzunluğunda yapılması planlanan hızlı tren hattı Bergama'dan geçeceğini açıkladı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Bergama Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Hakan Koştu,  seçim gezileri sırasında seçmenleri sevindiren Bergama'dan geçecek olan hızlı Tren konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

Hakan Koştu, Hem yolcu hem de yük taşımaya elverişli olarak yapılması düşünülen ve saatte maksimum 250 km hız yapabilen hızlı trenin Bergama'dan geçeceğini söyledi. 

Hızlı Tren projesinin de bir devlet projesi olduğuna dikkat çekerek şu bilgiler eyer verdi. "Bilindiği gibi 2011 yılında etüt çalışmalarının  sona eren hızlı Tren projesinin  5 yıl içersinde faaliyete geçeceğini tahmin ediyoruz. Hızlı tren hattı mevcut tren hatlarından bağımsız olarak faaliyet gösterecek hem geliş hem de gidiş olmak üzere iki ayrı hat üzerinden hizmet verecek.  Elektrikle ile çalışacağını bildiğimiz hızlı Tren demiryolun hattının teknik olarak yatay genişliğinin 13,5 metre, hatlar arası mesafenin ise 4,5 metre olarak planlandığı biliyoruz.

Ulaştırma Bakanlığımızca  yapılan açıklamalara göre de demir yolu hattı çalışmalarında güzergah olarak projeden kaynaklanan önemli çevresel etkilerin azaltılması konusunda da çalışmaların halen devam ederken,  Bandırma'dan başlayacak olan hızlı tren hattı projesi, Balıkesir, Soma, Bergama'dan geçerek Aliağa'da son bulacak. Bu güzergah üzerinde Susurluk, Balıkesir ve Bergama'dan sonra Soma olmak üzere 4 adet yolcu istasyonu bulunacak. Son  istasyon Hatunköy yol ayrımının olduğu bölgeye yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti Demiryolunun, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından işletilmesi planlanıyor. Bandırma- İzmir Aliağa Demiryolu Hattı Hızlı Tren projesi, Egeyi Bandırma ve Tekirdağ Limanları ile Avrupa Kıtasına bağlayarak  yük ve yolcu hattı olarak hizmet verecek. Aynı zamanda Karacabey (Bursa) bağlantısı ile de Ankara-İstanbul hattına bağlanacak. Ayrıca bölge ekonomisinin girdileri ile üretilen mamullerin iç ve dış pazarlara ulaştırılması açısından proje büyük önem arz ediyor" dedi.

İSTASYONLAR NASIL OLACAK ?

Bergama Yüksek Hızlı Tren Hattının tip olarak tasarlanmış 3 ara istasyonlarından birisi. (Bergama, Soma ve Susurluk). Hattın kent merkezinin dışından geçmesi sebebiyle üzerinde bulunduğu arazinin kentsel bağlamdan kopuk oluşu tasarıma referans oluşturabilecek öğeleri ana yaklaşım yolları ve hattın kendisi ile sınırlamıştır. Bu bağlamda yapı kullanıcılarının yaklaşım aksını kendine referans alıyor. Hat üzerinde planlamış küçük ölçekli ve ara bir istasyon olması sebebiyle yapı programdaki çeşitlilik kısıtlıdır. Çalışma ofislerinin yanında yolcu mekanları ile birlikte istasyonun programı tamamlanır. Zemin kat kullanımı giriş aksına göre ikiye ayrılmış bu yapı  tek kat üzerinde planlanmıştır. Bir yanda yolcu mahalleri yer alırken diğer yanda idari ofisler yer alir. Yolcu mahallerinin platform ve peronlar ile doğrudan ilişki kurması adına peron cephesi her noktadan geçirgenliğe izin verir.  Karşı platforma geçiş için çözüm yer altında bir tünel yapmak yerine köprü ile sağlanmış, bu sayede geçişlerde tren hareketinin de algılanması amaçlamıştır.Bağlantı Köprüsü'nün üzerini örten betonarme döşeme istasyonun ana holünün üzerini de orterek girişe doğru uzanır. Girişe dik bağlantı yönünde uzanan bu kütle yapının en yüksek noktasını oluşturur ve girişe vurgu yapar, aynı zamanda giriş saçağı işlevini de üstlenir.  Brüt olarak bırakılmış betonarme yüzeyler ile dingin bir mimari dil oluşturulmak amaçlanırken Peronların üzerini üzerini örten hafif saçaklardaki renk ile her istasyon için renk ile bir kimlik arayışı da sorgulanmıştır.  /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894