• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

BP Türkiye'den Destek

BP Türkiye'den Destek
BP Türkiye, "çevreye duyarlılık" ilkesinden yola çıkarak, temiz enerji teknolojilerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Güneş Arabaları Yarışı’nda (Formula-G) Boğaziçi Üniversitesi takımı BUGEAT, Yıldız

BP TÜRKİYE’DEN FORMULA G VE HİDROMOBİL-07’YE DESTEK

BP Türkiye, "çevreye duyarlılık" ilkesinden yola çıkarak, temiz enerji teknolojilerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Güneş Arabaları Yarışı’nda (Formula-G) Boğaziçi Üniversitesi takımı BUGEAT, Yıldız Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Kulübü takımı FSANE’ye, Hidrojen Arabaları Yarışı'nda (Hidromobil-07) ise Yıldız Teknik Üniversitesi Güneş Enerjili Sistemler Kulübü'nün takımı olan GESK’e sponsor oldu.

Finalleri 29 Temmuz'da Ankara’da yapılacak yarışmalarda, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Formula-G'ye 32 üniversiteyi temsil eden 39 takım, 47 araçla katılırken, Türkiye'de üretilen ilk hidrojenle çalışan arabaların yarışacağı Hidromobil-07'ye ise 15 üniversiteden 20 takım 20 araçla piste çıkacak.

BP’nin her 2 yarışa verdiği destekle üniversite öğrencilerine sorumluluk da yüklendiğini belirten BP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Murat Lecompte, şunları söyledi:"BP olarak, güneş ve hidrojen gibi alternatif enerjilerin yaygın kullanımını tüm dünyada destekliyoruz, ve bu konuda lider enerji firması konumuna gelmeyi hedefliyoruz. Dünya çapında Alternatif Enerji iş kolumuza önümüzdeki yıllarda milyarlarca dolar yatırım yapmayı öngördük. Bu kapsamda temiz enerjilerin günlük yaşamımızda kullanımı konusunda farkındalık yaratılması ve bu teknolojiler için gerekli malzemelerin ülkemizde de üretilmesine olanak veren Formula-G ve Hidromobil-07 yarışlarında yer almaktan çok mutluyuz.”

BP, çevresel konulardaki duyarlılığını, akaryakıttan ticari ve endüstriyel yakıtlara, gazdan madeni yağa kadar faaliyette bulunduğu her alana ve her ürüne taşıyıp, "çevre" ve "yeşil" konseptleri altında yapılan çalışmaları bir performans parametresi olarak değerlendirip ve destekliyor. Şirket, küresel ölçekteki bu anlayışını, Sağlık-Emniyet-Çevre (SEÇ) politika, taahhüt ve hedeflerini benimseyerek uygulamaya geçiriyor.

Bu ilkelerin özünde faaliyetlerin kazasız yapılması, insana ve çevreye zarar vermeden sürdürülmesi yer alıyor. BP'nin, bugün itibariyle dünyanın en büyük güneş enerjisi üreticisi olması da, şirketin küresel ölçekteki çevre duyarlılığı anlayışının bir uzantısı olarak değerlendiriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894