• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C

Dünya İstanbul'da Buluşuyor

Dünya İstanbul'da Buluşuyor
İstanbul, dünya plastik sanayine yön veren sivil toplum örgütlerinin yöneticilerini bir araya getiren uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacak. PAGEV’in (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı)

DÜNYA PLASTİKÇİLERİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

İstanbul, dünya plastik sanayine yön veren sivil toplum örgütlerinin yöneticilerini bir araya getiren uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacak. PAGEV’in (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) de üyesi olduğu, CIPAD (Council of International Plastics Associations Directors) genel kurulu, 2 – 3 Ağustos 2007 tarihleri arasında Swissotel’de yapılacak.

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen CIPAD (Uluslararası Plastik Dernekleri Yöneticiler Konseyi) genel kurulunun, PAGEV’in girişimleri ile bu yıl Türkiye’de yapılmasına karar verildi. Dünyanın dört bir yanındaki 49 ülkeden 65 plastik derneğinin direktörlerinin üye olduğu CIPAD, birleştirici rolü ile uluslararası plastik sektöründe önemli bir yere sahip.

Türkiye’nin ve Türk plastik sektörünün tanıtımına büyük katkı yapması beklenen toplantı için aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada, Japonya, İspanya, Suudi Arabistan, Mısır, Finlandiya, Macaristan, İsveç ve Güney Afrika’nın bulunduğu 14 ülkeden plastik derneği yöneticisi İstanbul’a geliyor. PAGEV Başkanı Selçuk Aksoy ve Genel Sekreter Barbaros Demirci’nin de dâhil olduğu 23 katılımcı, iki gün sürecek genel kurulda dünya plastik sektörünün içinde bulunduğu durumu, ortak sorunları ve sektörde yaşanan son gelişmeleri tartışacak. Dünya plastik endüstrisinin masaya yatırılacağı toplantıda, katılımcılar kendi ülkelerindeki plastik sektörü ve derneklerinin faaliyetleri hakkında sunumlar yapacak, en son uygulamaları diğer katılımcılarla paylaşacak.

Ülkeler arasında karşılıklı bilgi alışverişinin yoğun olarak gerçekleştiği genel kurul toplantısının bu seneki gündeminde, plastik sektörü dış ticaretinde küresel engeller, çevre konularının, plastiğin biyolojik olarak parçalanabilme olanaklarının da yer alması bekleniyor.

Türk plastik sektörü için yeni işbirliklerinin geliştirilmesi ve Türkiye’ye yatırımın cazip hale getirilmesi için önemli bir fırsat yaratacağı düşünülen toplantıda CIPAD Başkanı ve aynı zamanda CPIA, Kanada Plastik Sanayicileri Derneği Başkanı olan Serge Lavoie de hazır bulunacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894