• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İzmir 25 °C

Edremit 2. Zeytin Hasat Sonu Şenliği Başlıyor

Edremit 2. Zeytin Hasat Sonu Şenliği Başlıyor
Edremit’te bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Hasat Sonu Şenliği (MECİ) 17-18-19 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

EDREMİT 2. ZEYTİN HASAT SONU ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Edremit’te bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Hasat Sonu Şenliği (MECİ) 17-18-19 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Üç sürecek etkinlikte “Meci” geleneği canlandırılıp çeşitli aktivitelerle zeytin ve zeytinyağına dikkat çekilecek.

Zeytin sektöründe yıllardan bu yana süregelen ve hasadın son gününde halk arasında "meci" olarak adlandırılan gelenek şenlik havasında yeniden canlandırılıyor. Zeytin ve zeytinyağına dikkat çekmek amacıyla ilki geçen yıl yapılan 2. Zeytin Hasat Sonu Şenliği (Meci) 17-18-19 Şubat tarihlerinde düzenlenecek çeşitli etkinlikle gerçekleştirilecek.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, ilçenin en önemli geçim kaynaklarından olan zeytin sektörünün gelişime katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, ilçenin her alanda olduğu gibi en önemli geçim kaynağı olan zeytin sektörünün de daha ileri sevilere taşınması için bir araya geldiklerini belirterek ilki geçen yıl yapılan Zeytin Hasat Sonu Şenliği’nin ikincisini 17-18-19 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştireceğini söyledi.  

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da “Zeytin üreticimizin yıllardan buyana hasadın son gününde kutladığı  geleneğini Kaymakamlığımızın öncülüğünde ilgili kurumlarla birlikte bir şenlik havasına geçtiğimiz yıl yeniden hayata geçirdik. Bu yıl 17-18-19 Şubat 2017 tarihlerinde yapacağımız şenlikte dünyanın en kaliteli zeytinyağlarını üreten Edremit yöresi zeytinyağlarımızı, tescilli çizik zeytinlerimizi daha iyi tanıtmak, üreticinin sorunlarına dikkat çekmek, üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek en önemli geçim kaynaklarımızın başında yer alan zeytin ve zeytinyağımıza dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

17 Şubat Cuma günü saat 14.00’te Ticaret Odası önünden Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başlayacak olan Meci Şenliği’nde Faruk Serpil Parkı’nda zeytin stantları açılacak. Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde sergi açılışları ve zeytinyağlı yemekler gösterisi yapılacak. Etkinliğin ikinci gününde Meslek Yüksekokulu karşısında Meci geleneği canlandırılacak. Zeytin işçileri tarafından zeytin ağacına bağlanan kahya, tarla sahibinin bahşiş vermesi ile kurtarılacak. Tariş Zeytinyağı Fabrikası’nın gezilmesinden sonra Tariş Sevdet Ercan Salonu’nda “Coğrafi İşaretin önemi ve Başarılı Coğrafi İşaretler Öyküsü” konulu panel düzenlenecek. Keşkek dövme ve ikramı yapılacak. Etkinliğin son günüde ise Zeytinli Çayı’ndan başlayıp, Güre Mahallesi’nde sona erecek Zeytine Saygı yürüyüşü yapılacak.

Edremit 2. Zeytin Hasat Sonu Şenliği’ne Edremit Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, Edremit Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü, Tariş Edremit Kooperatifi, Edremit Çiftçi Malları Koruma Meclisi, Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu destek veriyor

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894