• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İzmir 25 °C

Enerjisa’dan Elektrik Kaçağını Uyaran Akıllı Direk Teknolojisi

Enerjisa’dan Elektrik Kaçağını Uyaran Akıllı Direk Teknolojisi
Dünyada ilk kez Enerjisa mühendislerince geliştirilerek devreye alınan “Dokunma Bana” isimli sistem, elektrik direklerinde olası bir kaçak durumunda insan ve hayvanların çarpılmalarını engellemek için ses ve ışıkla uyarı verecek.

Enerjisa’dan Elektrik Kaçağını Uyaran Akıllı Direk Teknolojisi

Dünyada ilk kez Enerjisa mühendislerince geliştirilerek devreye alınan “Dokunma Bana” isimli sistem, elektrik direklerinde olası bir kaçak durumunda insan ve hayvanların çarpılmalarını engellemek için ses ve ışıkla uyarı verecek.

Sabancı Altın Yaka Ödül Töreni’nde İnovasyon Kategorisinde 1’inciliği de elde eden sistem, özellikle okul hastane gibi yerlerin yanı sıra toplumsal hayatın yoğun olduğu alanlardaki tüm canlıların hayatlarını, elektrik kaçağı tehlikesinden korumayı amaçlıyor

Dünyada ilk kez Enerjisa mühendislerince geliştirilen “Dokunma Bana” sistemi, elektrik direklerinde oluşabilecek kaçak tehlikelerini ses ve ışıkla ikaz ederek, başta çocuklar ve hayvanlar olmak üzere tüm canlıları korumak için devreye alındı.

Enerjisa dağıtım şirketleri AYEDAŞ, Başkent EDAŞ ve Toroslar EDAŞ’ın hizmet verdiği bölgelerdeki elektrik direklerine entegre edilecek sistemin kurulumuna pilot bölge olan AYEDAŞ’tan başlandı.

İstanbul Anadolu Yakası’nda 3 bini aşkın direğe uygulanan sistemin yakın zamanda 10 bin direğe çıkarılması planlanıyor. Söz konusu sistemin Başkent EDAŞ bölgesinde 17 bin, Toroslar EDAŞ bölgesinde ise 13 bin direğe montajı gerçekleştirilecek. Böylece yaklaşık 40 bin direkte elektrik kaçağını uyaran “Dokunma Bana” sistemi yer alacak. 

Öncelikle okul hastane gibi yerlere ek olarak, dinlenme alanları, parklar meydanlar gibi toplumsal hayatın yoğun olduğu alanlardaki tüm canlıların hayatları, direklerdeki elektrik kaçağı kaynaklı tehlikelerden korunmaya çalışılacak. Sesli ve görüntülü uyarıyı fark eden vatandaşların 186’yı aramaları yeterli olacak.
Tüm testlerden yüzde yüz başarıyla geçen sistem, harici bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan direkteki gerilimle çalışıyor ve yaklaşık 5 dakikada monte edilebiliyor. 

-Sistem Sabancı Altın Yaka Ödülü’nün de kazananı oldu
Yapılan periyodik kontrol ve bakımlara rağmen dış etkenlere açık elektrik şebeke ve direklerinin kaçak tehlikesi oluşturma potansiyeli üzerine geliştirilen sistem, bu türdeki riskleri sıfıra indirmeyi amaçlıyor.
Bu amaçla üretilen ve sahada kullanılmaya başlayan “Dokunma Bana” sistemi her yıl Sabancı Topluluğu’ndaki şirket ve çalışanlarının başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla bu yıl 11’incisi düzenlenen Sabancı Altın Yaka Ödül Töreni’nde İnovasyon Kategorisinde 1’inciliği elde etti.

Türkiye’de 10 binden fazla çalışanıyla, 3 ayrı bölgedeki 21 milyondan fazla müşterinin elektrik dağıtım ve perakende satışından sorumlu olan Enerjisa Enerji, Ar-Ge projeleriyle İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Kilis ve Hatay’da verdiği hizmetleri her geçen gün geliştirmeye ve sektörüne örnek olmaya devam ediyor. // EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894