• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İzmir 7 °C
» »

İmar Revizyonu Planları Vatandaşa Anlatılmaya Başlandı

İmar Revizyonu Planları Vatandaşa Anlatılmaya Başlandı
Bayraklı’nın 6 mahallesinde 1980’li yıllarda yapılmış eski imar planlarını revize eden Bayraklı Belediyesi imar planı

Bayraklı’nın 6 mahallesinde 1980’li yıllarda yapılmış eski imar planlarını revize eden Bayraklı Belediyesi imar planı tanıtım toplantılarının ilkini Nafiz Gürman Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Yeni hazırlanan planlara göre küçük parseller bir araya getirilerek büyük imar adaları oluşturulacak. Yaklaşık 600 hektarlık alanda yapılan çalışma kapsamında vatandaşlara avantaj sağlayan yeni imar planı revizyonu ile küçük parseller bir araya getirilerek, oluşturulan büyük imar adalarında 10 katlı yeni konutlar yapılacak.

İzmir’in birçok yerinde olduğu gibi Bayraklı’nın da en büyük sorunlarından olan eskiyen imar planları, çarpık yapılaşma ve gecekondulaşmanın önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, bu kapsamda Org. Nafiz Gürman, Yamanlar, Soğukkuyu, Postacılar, Onur ve Körfez Mahallelerini kapsayan imar plan revizyonu hazırladı. Hazırlanan planların halka anlatılması için düzenlenen imar planlarının ilki önceki gün Nafiz Gürman Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Nafiz Gürman taziye evinde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında açıklamayı Plan ve Proje Müdürü ve müdürlükte görevli şehir plancıları yaptı. Birim yetkilileri, bilgilendirme toplantısının ardından vatandaşlardan gelen soruları içtenlikle yanıtladı.

Yeni planlara göre küçük parseller bir araya getirilerek büyük imar adaları oluşturulacak. Yaklaşık 600 hektarlık alanda yapılan çalışma kapsamında vatandaşlara avantaj sağlayan yeni imar planı revizyonu ile küçük parseller bir araya getirilerek, oluşturulan büyük imar adalarında 10 katlı yeni konutlar yapılacak. Vatandaşlar imar adalarında hak kaybına uğramadan, sahip oldukları parsel büyüklükleri ile doğru orantılı olarak inşaat hakkı sahibi olacak. Önerilen imar adaları üzerinde belirlenecek olan yapılaşma koşulları sayesinde ve yürürlükte olan yönetmelikler doğrultusunda inşaat alanlarında yüzde 30’a kadar artış sağlanabilecek. Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan imar planı revizyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayından sonra yürürlüğe girecek.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İmar revizyonları ile ilgili bilgilendirme toplantılarına Nafiz Gürman Mahallesi’nde başladık. Toplantılar imar revizyonu değişikliğe gidilecek diğer mahallelerde de devam edecek. Halkımızı bu konuda bilinçlendireceğiz. Eskiyen imar planlarının yenilenmesi bugüne kadar yapılan işlerden çok daha önemli bir iş. Bayraklı’nın daha çağdaş, modern ve güzel bir görünüme kazanmasını istiyoruz. O nedenle yaptığımız çalışmayı herkese anlatacağız. İlçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

İzlenme: 6477
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894