• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

İşte Suyun Sağlıklı Hali!

İşte Suyun Sağlıklı Hali!
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, içme suyu depoları ile içme suyu hatlarının eski ve yeni hallerini gözler önüne serdiği

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, içme suyu depoları ile içme suyu hatlarının eski ve yeni hallerini gözler önüne serdiği sergisi bu kez Turgutlu’da açıldı. Turgutlu Belediyesi’nde açılan sergi vatandaşlardan yoğun ilgili görürken MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, yapılan yatırımların insanların daha sağlıklı su tüketmesi için olduğunu vurguladı. 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, eski içme suyu depoları ile içme suyu hatlarından çıkan vanalardan borulara kadar tesisatların eski ve yeni hallerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.  Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, ‘İçme Suyu Depolarının Dünü ve Bugünü’ isimli sergiyi Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile birlikte açtı. Açılışta ayrıca, İçme Suyu Dairesi Başkanı Erdal Nohutçu, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri ile mahalle muhtarları yer aldı. Turgutlu Belediye binasında düzenlenen sergi vatandaşlardan da yoğun ilgi görürken sergiyi ziyaret edenler gördükleri küflü ve paslı borular karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sergide; Alankuyu, Akçakmak Yolu, Piyaleoğlu ve 2. Çakmak Sokak’ta prestij caddeleri kapsamında çıkan eski borular ile içme suyu depolarından çıkan vanalar gözler önüne serildi.  

“HEMŞERİLERİMİZ ‘İYİ Kİ MANİSA’DA YAŞIYORUM’ DİYECEK”

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisalılara ‘İyi ki Manisa’da Yaşıyorum’ dedirtebilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek, “Bizden önce yapılan yatırımları asla eleştirmiyoruz. Bu sergideki hedefimiz eskiden bu sistemlerle su tükeltildiğini göstermek. Yapılan yatırımlardan sonra aldığımız geri dönüşler bizim üzerimizdeki bütün yorgunluğu alıyor. Sergimizde gördüğünüz malzemeler Turgutlu’nun önemli arterlerinden alınan örneklerdir. Geçen yıl ilçemizde yer alan Yarıntı Mevkiindeki içme suyu tesisinde 1960 yılından kalma bir su pompası arıza yaptı. Pompada vana yok. Tamirini yapabilmek için tüm suyu boşaltmanız gerekiyor. Pompayı üreten firma bile kapanmış. Bu yüzden yeni çalışmalarımızda pompalarımızın yedeklemesini yapıyoruz. Yerlerine daha modern pompalar koyuyoruz. Açık yüreklilikle şunu ifade etmek istiyorum: Turgutlu’da ve Manisa’nın her bir bölgesinde yaşayan insanlarımız ‘İyi ki Manisa’da Yaşıyorum’ diyecek. Biz bu sözü söyleteceğiz. Herhangi bir gruba hizmet yapmıyoruz. Bundan asla şüpheniz olmasın” diye konuştu.

“GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, Turgutlu’da inşa edilen prestij caddeleri için 8 kilometrelik içme suyu hattı sağlıklaştırma çalışması yaptığını belirterek, “Turgutlumuzda; Alankuyu, Akçakmak yolu, 2. Çam Sokak ve Piyaleoğlu Caddesi’nde altyapı çalışmaları tamamlandı. Ayrıca daha öncesinde Ergenekon Mahallesi’ne bağlı Fatih ve Kanuni Sultan Süleyman caddelerindeki 2 buçuk kilometrelik altyapı inşası da bitirildi. Sergide, çalışma yapılan noktalardan çıkan eski tesisatları görüyorsunuz. Aynı zamanda içme suyu depolarının tadilat çalışmalarından çıkan eski vanalar ve borular da sergimizde mevcut. Altyapı çalışmaları yapılan hizmetlerin görünmeyen tarafı. Biz bu sergiyle bunları göstermeyi hedefliyoruz. Artık vatandaşlarımız daha sağlıklı sistemlerle içme suyu tüketecek. MASKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılında ilçemizde 13 adet içme suyu deposunu yeniledi. 2018 yılı programı kapsamında, 4 gün sonra yani 29 Ocak’ta 22 içme suyu deposunun tadilatı için ihaleye çıkılacağı müjdesini 

Genel Müdürümüz Yaşar Bey’den aldım. Yapılan hizmetler gelecek nesiller için yapılıyor. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zahmetsiz hizmet olmuyor” açıklamasını yaptı.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894