• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 22 °C

Kınık Belediyesi Drone İle İlaçlama Çalışması Başlattı

Kınık Belediyesi Drone İle İlaçlama Çalışması Başlattı
Drone ile ilaçlama son zamanlarda traktör ve mekanik ilaçlamaya nazaran çok tercih edilen bir ilaçlama yöntemi Kınık Belediyesi , zirai drone ile ilaçlama yaparak bölgede bir ilke imza attı.

Drone ile ilaçlama son zamanlarda traktör ve mekanik ilaçlamaya nazaran çok tercih edilen bir ilaçlama yöntemi Kınık Belediyesi , zirai drone ile ilaçlama yaparak bölgede bir ilke imza attı.

Belediye ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte bölgede yaşayan vatandaşların yaz aylarını rahat geçirebilmeleri için bölgede bir larva haritası çıkardı . Larvaların fazla olduğu alanlar tespit edilip lidar teknolojili drone ile nokta atışı yapılarak bölgede sıkıntılı alanlarda larva mücadelesi başlatıldı. Belediye ekipleri, larvaların üreme alanları olan durgun su alanlarını haritalar üzerinde tespit ederek belirlenen alanlara  drone ile müdahale etti. Her yıl şubat ayında klasik yöntemler ile başlayan ilaçlamalarda bu yıl sıcakların artması ile ilk kez dronelar kullanılarak ilaçlama yapıldı.Ekipler, Durgun su alanları, gübrelikler, çöp konteynerleri,   ve larvaların sıkça bulunduğu hurda lastik depolarına tek tek müdahale etti.


Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Drone ile larva mücadelesinin önemine dikkat çekerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Doğruer, "Larva çalışmaları şubat mart aylarında başlıyor durağan sular , genellikle bataklıklar, rögarlar ama biz bunun için bu dönem lidar teknolojisi ile dronelar ile çalıştık ve bir larva haritası ürettik. Bunun da temelinde hangi noktalarda larvaların fazla ürediği ve yumurtlama safhasında durdurulup uçkun oluşmadan önce mücadele etmek için teknolojik olarak bildiğimiz gördüğümüz klasik yerler dışında bataklıklar birtakım yerlerin lastiklerin depo alanlarındaki durağan suları bulduk ve daha homojen dağılımlı ilaçlama teknolojisiyle larvaları ilaçladık ki yaz aylarındaki uçkuna döndüğünden önceki etkin mücadeleyi yaptık. Yazın da diğer klasik mücadelelerimizi çöplüklerimizi ve mekanik ilaçlamayı bildiğimiz yılların kamyonetlerin arkasındaki havaya uçkun mücadeleye de yaz aylarında onunla birlikte devam ediyoruz." dedi

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, ilaçlamada kullanılan ilaçların içeriğine de değindi . Kınık Belediye Başkanı açıklamasında "Zirai ilaçlama dronları ile yaptığımızdaki onların haznesine Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçları kullanıyoruz bunlar homojen olarak daha noktasal atışlar yapıyor ve daha az aslında kimyasal ya da ilaç gidiyor daha ekonomik oluyor her noktaya ulaştığımız için de vatandaşımız özellikle yazı çok daha rahat ve sağlıklı geçiriyor. Bu ürünlerin tamamı da Sağlık Bakanlığı onaylı olduğu için halk sağlığına bir zararının olmadığı da kesin . Bir önceki yazdan daha rahat bir bahar ve yazı vatandaşımıza yaşatmak inşallah seneye daha rahat bir yaz ile hep birlikte buluşacağız." mesajını verdi.
Risk taşıyan bölgelere aşama aşama uygulanacak larva ve uçkun mücadelesi ile, Sivrisineğin üremesinin durdurulması ve halk sağlığı açısından oluşabilecek her türlü rahatsızlığın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894