• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İzmir 18 °C

Kürkçü Mahallesi’nin Altyapı Sıkıntısına Son Verildi

Kürkçü Mahallesi’nin Altyapı Sıkıntısına Son Verildi
Hotpoint, Unutulmuş Gıdalara Taze Fikirler projesi kapsamında, unutulan gıdaların israfını önlemek üzere önemli

Hotpoint, Unutulmuş Gıdalara Taze Fikirler projesi kapsamında, unutulan gıdaların israfını önlemek üzere önemli alışveriş ve saklama ipuçlarını paylaşıyor.

Gıda israfının önüne geçmenin anahtarı planlı ve duyarlı alışveriş. "Unutulmuş Gıdalara Taze Fikirler” girişiminin bir parçası olarak Hotpoint, gıda alışverişi deneyimini en iyi hale getirmeye, "unutulan gıdaları" değerlendirmeye ve bu sayede hanelerdeki gıda israfını azaltmaya yardımcı olacak 12 "taze" alışveriş ve saklama ipucunu derledi. Hotpoint, tüketicileri bu basit ipuçlarını izleyerek, vakit kaybetmeden "Taze Düşünme"'ye doğru bir adım daha atmaya davet ediyor.

İLERİYE DÖNÜK PLANLAMA YAPIN

Alışverişe çıkmadan önce kendinize bu üç soruyu sorun: Önümüzdeki günlerde hangi yemekleri pişirmek istiyorum? Hangi malzemeler zaten var? Ne ve ne kadar almalıyım?

ÖNCE EVİNİZDE ALIŞVERİŞE ÇIKIN

Alışverişe çıkmadan önce, elinizde mevcut olan gıdaları almamak için buzdolabınızda ve dolaplarınızda alışverişe çıkın. Evde ne olup olmadığına hızlıca göz atmak, unutulan gıdaları saptamaya ve yemekleriniz için eksikleri belirlemeye yardımcı olur.

TEMEL GEREKSİNİMLERİNİZİ TANIMLAYIN

Uzun bir alışveriş seferinden eve elinizde poşetlerle geldiğinizi ve aldıklarınızı yerleştirmeye başladığınızı hayal edin. Aldığınız yumurtaları buzdolabına yerleştirirken, dolapta zaten içi yumurtalarla dolu bir karton olduğunu fark ediyorsunuz. Bunu engellemenin bir yolu, bazı gıdalara temel gereksinimlerinizi ve tam miktarlarını keşfetmektir. Bu yöntem, sadece aynı ürünleri almanızı engellemekle kalmayıp aynı zamanda azalan bir şey olup olmadığını da size hatırlatacaktır.

YALNIZCA GEREKLİ OLANLARI ALIN

Makarna, pirinç veya konserve gıdalar, dayanıklılıkları sayesinde daha büyük ölçülerde alınabilir. Balık, kıyma veya taze ürünler gibi kolay bozulabilen ürünler söz konusu olduğunda, kısa süre sonra pişirileceği kesin olmayan ürünleri düşünmeden almak yerine sadece gerçekten kullanacağınız zaman alın.

NİTELİK Mİ, NİCELİK Mİ?

Ürün reyonlarındaki teklifler bazen ihtiyacınız olandan daha fazlasını almaya teşvik edebilir. Atacağınız gıdalara para ödemektense doğru miktarda gıda almayı hedefleyin.

MEVSİMİNDE TÜKETİN

Mevsim dışı yetiştirilen ve tüm dünyayı dolaşan taze meyve ve sebzeler çok fazla enerji sarfiyatına neden olur. Zaman zaman hangi meyve ve sebzelerin mevsimi olduğunu araştırmakta fayda vardır. Her mevsime özel meyve ve sebzeler için pazarlara yönelebilir ve çok daha ucuza mevsimlik gıdalar alabilirsiniz.

AÇ OLDUĞUNUZDA ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Boş mideyle alışverişe çıktığınızda birdenbire etrafınızdaki her şey çok daha cazip ve lezzetli görünür ve sağduyulu kararlar vermeniz imkansız hale gelir. İstemeden aslında ihtiyacınız olandan daha fazlasını alırsınız. Bu yüzden asla açken alışveriş yapmayın.

DEPOLAMA

Yanlış gıda depolama, gıdanın büyük bir hızla bozulmasına sebep olur. Buzdolabında nelerin saklanması gerektiği ve nelerin dışarıda bırakılabileceği konusunda kendinizi bilgilendirin.

GÖRÜNÜRLÜĞÜ SAĞLAYIN

Buzdolabınızı ve kilerinizi düzenli tutarak depoladığınız ürünleri görebilin. Taze gıdaları buzdolabında ön sıralara yerleştirmenin yanı sıra, gıdalarınızı sıkça gözden geçirebilmek için her şeyi görünürde tutmaya çalışın.

TARİHLERİ BİLİN

"Tavsiye edilen tüketim tarihi", ürünün sahip olduğu tüm kalite özelliklerini koruyacağının garantisidir. Bu tarih geçtiğinde ürünün tüketilemeyeceği anlamına gelmez. "Son kullanma tarihi" ise taze ve bozulabilen ürünler için kullanılır. Ürünün bu tarihi geçmiş ise, artık tüketilmemesi gerekir.

FAZLADAN SOS HAZIRLAYIN

Gereğinden fazla alışveriş yaptıysanız, kademe kademe pişirerek her şeyi kullanıp kullanamayacağınızı gözden geçirin. Örneğin, daha fazla miktarda sos hazırlamak, size zamanınızı ve paranızı idareli kullanmanızı sağlayacak ve gıda israfını önleyecektir. Sosunuzu dondurabilir ve bir sonraki gün için saklayabilirsiniz.

ALIŞVERİŞ SIKLIĞINIZI DÜZENLEYİN

Yoğun yaşam temposu içinde, alışverişinizi yalnızca haftada bir yapmak daha uygun gibi görünebilir. Ancak, bu aynı zamanda daha fazla gıda ve para israfı demektir. Taze
malzemelerin lezzetinin ve besin değerinin tam anlamıyla keyfini çıkarmak için hafta boyunca daha sık ve daha küçük miktarda alışveriş yapmak çok daha akıllıcadır.
Gıda alışkanlıklarınızı iyileştirmenize yardımcı olabilecek pek çok ipucu için Hotpoint ve Jamie Oliver'ı takip edebilirsiniz.
Hotpoint Hakkında: Bir Whirlpool Corporation markası olan Hotpoint, 1911 yılından beri evin her alanında maksimum konfor sunmak için yenilikçi ürünler tasarlıyor. Hotpoint ürünleri, mükemmel performansı, yüksek verimliliği ve sağladığı enerji tasarrufuyla hayatınıza değer katıyor. Evdeki yaşam kalitesini sürekli artırmak isteyenlerin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan ürünler, paylaşımın, konforun ve samimiyetin merkezi konumunda bulunuyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894