• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İzmir 22 °C

Petrol Ofisi 2005 Değerlendirmesi

Petrol Ofisi 2005 Değerlendirmesi
Akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lider şirketi Petrol Ofisi, “Enerji oyununun adını koyan” vizyonu ile bölgesel ve global enerji sektörünün bir oyuncusu olmak için Türkiye ve dünyadaki enerji sektörünün şekillenmesine Türkiye’n

Petrol Ofisi 2005 Yılı Finansal Sonuçlarını ve

 Faaliyetlerini Değerlendirdi
Akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lider şirketi Petrol Ofisi, “Enerji oyununun adını koyan” vizyonu ile bölgesel ve global enerji sektörünün bir oyuncusu olmak için Türkiye ve dünyadaki enerji sektörünün şekillenmesine Türkiye’nin ‘ulusal oyuncusu’ olarak öncülük etmeyi hedefliyor. Petrol Ofisi, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na uygun olarak hazırlanan 2005 yılı konsolide mali tablolarına göre net satışlarını %14 oranında artırarak 2004 yılının aynı dönemine göre 7.7 milyar USD’dan 8.8 milyar USD’a yükselttiğini açıkladı.
2005 yılı 12 aylık brüt kar ise %16 artışla 490 milyon USD olarak gerçekleşti. 2004 yılı 336 milyon USD olan EBITDA, 2005 yılının aynı döneminde %12’lik artışla 375 milyon USD olarak gerçekleşti. Petrol Ofisi’nin, 30 Mart Perşembe günü, 2005 yılı finansal sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Petrol Ofisi Genel Müdürü Jan Nahum “Petrol Ofisi’nin geçmişten süregelen ve özelleşmesi sonrası güçlenen liderliği ile Türkiye ve dünyadaki enerji sektörünün şekillenmesinde, bölgesel ve global enerji sektörünün bir oyuncusu olarak rol almaktadır. Türkiye yıllık toplam enerji tüketimi sıralamasında dünyanın 24.büyük ülkesi durumundadır. Dünyada sürekli artan birincil enerji tüketimi; uluslararası enerji oyununu sürekli hareketli tutmaktadır. Petrol Ofisi, Türkiye’nin gelişen enerji sektöründe akaryakıt piyasasındaki liderliğine yakışır bir şekilde yenilikçi yaklaşımları ile sektöre şekil vermektedir. Enerji sahasında müşteri odaklılık, hizmet katitesi ve seviyesi ile farklılık yaratarak rolünü güçlendirmektedir. Yenilikçi ve teknolojik yaklaşımlarıyla geliştirdiği ürünlerini tüketiciler ile paylaşmaktadır. Uluslarası düzeyde yaptığı; Petrol Ofisi Turkish Grand Prix, GP2 Takımı, Türkiye Everest Tırmanışı gibi sponsorluk projeleri ile uluslararası marka konumunu da güçlendirmektedir.” dedi. Basın toplantısında 2005 yılı mali tablolarını değerlendiren Finans Direktörü Hüseyin Keçeci “Petrol Ofisi’nin 2005 yılında Yeni Petrol Piyasası Kanunu ile gerçekleşen serbest piyasa ortamıyla hem cirosu hem de faaliyetlerinden elde ettiği karlılığın önemli ölçüde artmıştır. 2004-2005 yılı net kar karşılaştırması yapılırken 2004 yılında enflasyon endekslemesi yapıldığı ve 2005 yılında ise enflasyon endekslemesi yapılmadığı dikkate alınmalıdır. 2004 yılında enflasyon endekslemesinden kaynaklanan parasal kazanç 135 milyon USD’dir. Bu kapsamda operasyonel karlılık bir önceki döneme göre %89’luk bir artış göstermiştir.
Petrol Ofisi, 2005 yılı konsolide mali tablolarında net satışlarını 2004 yılının aynı dönemine göre %14 oranında artırarak 7.7 milyar USD’dan 8.8 milyar USD’a yükseltmiştir.”diyerek sözlerini tamamladı.
Pazar Payları
2005 sonu itibariyle Petrol Ofisi’nin Pazar payı jet yakıtında ise %73, siyah üründe %48.9, motorinde %35.3, madeni yağda %29.3, benzinlerde %25.9 olarak gerçekleşti.
Petrol Ofisi 2005 Yılı Faaliyetleri
• 2005 yılındaki en önemli atılımımız, vizyonumuzu “Enerji oyununun adını koyan” olarak yeniden tariflemek oldu.
• 2005 yılındaki ikinci önemli adım olarak misyonumuzu “Türkiye’nin hizmetinizdeki enerji gücü” olarak tanımladık.
• Petrol Ofisi transit ve gümrüklü deniz yakıtı satışlarının lider markası konumunu 2005 yılında da devam ettirdi.
• Petrol Ofisi misyonu doğrultusunda tüketici ve pazarın ihtiyacını cevaplayan ürün sunumuna özen gösterip Türkiye’nin ilk yerli tarım ürünlerinden elde edilen yakıtı BioBenzin’i Türk tüketicisine sunan tek akaryakıt dağıtıcısı oldu. • Petrol Ofisi, Oto-LPG ağını genişleterek 1.378 istasyona (704 Petrogaz) ulaştı ve Oto-LPG pazarında da liderliği elde etti.
• 2005 Temmuz ayında sunumuna başlanan LNG’de ise Petrol Ofisi kısa zamanda müşteri portföyünü genişleterek sektörde 2.sıraya yerleşti ve 2006 hedefini %35 pazar payı ile liderlik olarak belirledi.
• Tüm terminallerde, bilgisayar kontrollü akaryakıt katkı ve bioetanol enjeksiyon sistemleri kuruldu. Ulusal marker enjeksiyon sistemi kurulumları tamamlandı. 2005 yılında tüm POAŞ terminallerinde, Otomatik Tank Ölçüm ve Tanker Dolum Otomasyonu Projeleri tamamlandı.
• Petrol Ofisi halen, Türkiye’nin toplam depolama kapasitesinin %29’unu elinde bulundurarak dağıtım şirketleri arasında en büyük ve en yaygın depolama kapasitesine, ağına sahiptir.
• Petrol Ofisi müşterilerinin akaryakıtlarını araçlarından inmeden nakit veya kredi kartıyla uğraşmadan yapmalarını sağlamak için AutoExpress ödeme sistemi geliştirdi.
• Petrol Ofisi, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 Türkiye Grand Prix’e isim sponsoru olarak Formula 1 teknolojisini ve yenilikçiliğini akaryakıt sektörüne taşıdı.
• Petrol Ofisi, Ağustos 2005’te İstanbul Park’taki akaryakıt istasyonunun işletmesini aldı.
• Petrol Ofisi, Formula 1’in bir alt kategorisi GP2’da takım sponsoru olarak uluslararası motor sporlarında ikinci adımını attı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894