• BIST 9548.09
  • Altın 2501.558
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.557
  • İzmir 25 °C

Tarım Ve Hayvancılık Sektörünün Kalbi Sakarya'ta Atacak

Tarım Ve Hayvancılık Sektörünün Kalbi Sakarya'ta Atacak
Türkiye'de tarım ve hayvancılık ile yem sektörünün kalbi Sakarya'da atacak

Türkiye'de tarım ve hayvancılık ile yem sektörünün kalbi Sakarya'da atacak. 25-28 Ekim tarihleri arasında Sakarya'da düzenlenecek Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koyun keçi ırklarının yanısıra çiftlik ekipmanları ve teknolojilerinde son yenilikler görücüye çıkacak. Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, tüm sektörden fuara sahip çıkılmasını isteyerek, “Sahiplenelim ki bizimde herkes tarafından bilinen marka bir fuarımız olsun” dedi.

Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde GL Platform tarafından14 bin metrekarelik Hendek Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenecek fuarda üreticiler, önder çiftçilerin deneyimlerini dinleme fırsatı bulacak. Gelecek profesyonel ziyaretçilerle fuar 2 binin üzerinde alıcıyı ağırlayacak. Tarım ve hayvancılık teknolojilerinde sektörün en iyi firmalarının yer aldığı Sakarya'da 50 bin çiftçi, yeni işbirlikler için fırsat yakalayacak. Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası, et ve süt birlikleri, ziraat odaları ile Sakarya Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek fuar, bölgenin nabzını elinde tutacak, kentin tarım ve hayvancılıkta gelişen vizyonunu ortaya koyacak.

SAKARYA KAZANACAK

Sakarya Ticaret Borsası'nda fuarın tanıtımına yönelik düzenlenen basın toplantısı büyük ilgi gördü. Toplantıya Borsa Başkanı Cevdet Mete, Meclis Başkanı Recep Pulat, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Muhtarlık Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Çelebi ile birlik başkanları, sektör temsilcileri katıldı. 

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mete, tarım ve hayvancılık sektörünün ekonomik değer olarak büyük önem taşıdığına dikkat çekerek “Buna bağlı olarak sağlıklı ve dengeli beslenme ile sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma daha fazla önem kazanıyor. Dolayısıyla tarım ve hayvancılık hiçbir zaman önemini yitirmeyecek” dedi. Sakarya'nın bu açıdan da stratejik bir konumda olduğunu ifade eden Mete, “Küresel sınırların ortadan kalktığı günümüzde hem üreticimizin hem sanayicimizin, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki yenilikleri takip ederek ileri teknolojiyi kullanması artan rekabet ortamında verimlilik artışı sağlamaları artık bir zorunluluk haline geldi. İşte Sakarya'da düzenleyeceğimiz tarım ve hayvancılık fuarı da bu görevi üstleniyor” dedi. Borsa olarak tarımsal ekonominin gelişimi ve üyelerinin rekabet gücünün artırılmasınını hedeflediklerini söyleyen Mete şöyle devam etti:

“Fuarımızda üretici ve sanayicimiz aynı çatı altında bir araya gelecek. Bu fuarı düzenliyoruz çünkü, Sakarya’daki tarımsal potansiyelimizi gözler önüne sereceğiz, pazarlama için uygun kanallar oluşturup, ticari işbirliklerin oluşumuna zemin hazırlanacak. En önemlisi de Sakarya ekonomisi kazanacak”

“SAHİP ÇIKIN”

Sektöre de seslenen Mete, fuara sahip çıkılmasını isteyerek, “İlkini bu sene gerçekleştireceğimiz fuarımızı sürdürülebilir kılmak için her kesimin fuarı sahiplenmesini bekliyoruz. Sahiplenelim ki bizimde herkes tarafından bilinen marka bir fuarımız olsun” diye konuştu.

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan da fuarların hem yeni teknolojiyle üreticiyi buluşturduğunu hem de yeni işbirliklerine ev sahibi yaptığını belirterek “Sakarya Fuarı sadece yeni teknolojilerin sergilenmesi açısından değil aynı zamanda kentin tanıtımını için de çok önemli. Çünkü siz ne kadar iyi ürünü son teknolojiyle üretirseniz üretin, eğer tanınmıyorsanız, bunu pazarlamanız, bu ürünü satmanız kolay değil. İşte bu yüzden Sakarya Fuarı için herkesin güçbirliği yapması gerekiyor” dedi.

TEK HEDEF SAKARYA

Sakarya'da tarım ve hayvancılık sektöründe yatırım yapmak için onlarca neden olduğunu belirten Ceylan, “Sakarya acıyla, sevgiyle, saygıyla yoğrulmuş insanların şehridir. Duygularını en içten şekilde yaşayan insanların memleketidir. Sakarya'yı anlamayan, Sakarya'yı bilmeyen, karşılıksız sevginin, çalışmanın, üretmenin ne olduğunu da bilemez, anlayamaz. İşte Sakarya'da iş yapmak, yatırım yapmak için en önemli neden bunlardır. Bizler aynı sevgide, aynı hedefte buluştuk. Tek bir hedefimiz var. Sakarya'yı ileriye götürmek” diye konuştu. 

BORSA HEDEFE YÜRÜYOR

Sakarya Ticaret Borsası'nın da bu hedef için çalıştığını söyleyen Ceylan, "Borsa Başkanımız Cevdet Mete, Meclis Başkanımız Recep Pulat ellerini taşın altına koyan isimlerdir. Sakarya için üretici için, onların hakkını korumak için mücadeleden hiç kaçınmayan isimlerdir.  Kendilerine fuar için verdikleri destek nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi. 

SORUNLARIN ÇÖZÜM ADRESİ OLACAK

Sakarya 1.Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, sektör sorunları ve çözümleri için de bir platform haline gelecek. Fuar kapsamında düzenlenecek seminerlerde sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

FINDIK İÇİN OSCAR ÖDÜLÜ GELİYOR

Fuar kapsamında araştırma ve inovasyonu destekleyip, geliştirmek amacıyla Sakarya'nın bitkisel üretimlerine yönelik yarışmalar da düzenlenecek. Fuar Danışma Kurulu, “Sakarya Fındık Ödülü Yarışması” gibi diğer bitkisel üretimlere yönelik de düzenlenecek yarışmalar hakkında önümüzdeki günlerde kararını belirleyecek 

GÜZELLER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Sakarya'nın güzelleri de düzenlenecek En Verimli Besi Sığır Yarıması ve Damızlık Koç-Teke Yarışması ile görücüye çıkacak. Yarışmalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sakarya Ticaret Borsası, Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Sakarya Kocaeli Hayvancılık Kooperatifleri, Sakarya Süt Üreticileri Birliği ile Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin destekleriyle düzenlenecek.

50 BİN ZİYARETÇİ

Fuar için özel ulaşım organizasyonu gerçekleştirilecek. Yaklaşık 20 bin üretici fuar alanına özel servislerle taşınacak. 50 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuarda 150 firma stand açacak.

ZİYARETÇİYE SÜRPRİZ ÖDÜLLER

Sakarya 1.Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı ziyaretçileri de sürpriz hediyelerin sahibi olacak. Fuara gelen çiftçilerin bilgileri, fuar alanı girişinde doldurulacak form ile kayıt altına alınacak ve noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile ziyaretçilere ödüller verilecek. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894