• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Türkiye Gündemi 12 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 12 Ekim 2016
9. Avrasya İslam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Irak'a, ırak kalamayız, kardeşlerimizin çağrısına sağır kalamayız. Irak Başbakan'ı haddini bilsin, Musul'da bildiğimizi okuruz" dedi.

'IRAK BAŞBAKAN'I HADDİNİ BİLSİN, MUSUL'DA BİLDİĞİMİZİ OKURUZ'

9. Avrasya İslam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Irak'a, ırak kalamayız, kardeşlerimizin çağrısına sağır kalamayız. Irak Başbakan'ı haddini bilsin, Musul'da bildiğimizi okuruz" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, ABD'NİN RAKKA TEKLİFİNİ VE ANKARA'NIN ŞARTINI AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington yönetiminin Rakka operasyonunu birlikte yürütmeyi önerdiğini ancak Türkiye'nin PYD güçlerinin cephede olmasını kabul etmeyeceğini söyledi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: FETÖ, DEAŞ'TAN FARKI OLMAYAN BİR ÖRGÜT

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "FETÖ, Türkiye için DEAŞ'tan hiçbir farkı olmayan bir örgüttür. Hatta şunu söyleyebiliriz; Türkiye'nin DEAŞ'ı, bu örgüttür bizatihi." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

Ülke genelinde devam eden olağanüstü halin, 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TERÖR EYLEMLERİ FIRAT'IN DOĞUSUNDA DA DEVAM EDERSE GEREĞİNİ YAPARIZ

Patisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Fırat'ın batısı diyoruz ama eğer terör eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN ERKEN SEÇİM İDDİALARINA CEVAP

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, yakında erken seçim olacağı kanaatinde olmadığını söyledi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU HAKKINDA 2 YIL 8 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın şikâyeti üzerine Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Basın yoluyla alenen hakaret suçundan" başlatılan soruşturma tamamlandı. Erdoğan şikâyetinden vazgeçtiği için takipsizlik verilirken Bilal Erdoğan’ın şikâyeti üzerine 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

KILIÇDAROĞLU, BİLAL ERDOĞAN'A “REST” ÇEKTİ

Partisinin grup toplantısında hakkında, Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlanması hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Benim hakkımda da 2 yıl 8 ay dava açılmış. 2 yıl 8 ay değil 2800 yıllık iddianame düzenlemezseniz adam değilsiniz. Kim açmış, Bilal oğlan açmış. Ben senin ne olduğunu gayet iyi biliyorum" dedi.

'FETÖ İLE MÜCADELE PKK İÇİN DE UYGULANSIN'

Patisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "FETÖ ile mücadelenin aynısını PKK'lılara da uygulanmasını bekliyoruz" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

ATİNA'DAN DARBECİLERE RET

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 firarı askerden dördünün daha sığınma talebi reddedildi. Bu kararla askerlerin Türkiye'ye iade yolu açıldı.

IRAK'TAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen benim muhatabım değilsin, seviyemde değilsin” dediği Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin Saad el Haditi, AFP'ye yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ateşe benzin döktüğünü" iddia etti.

OBAMA'DAN MARS'A YOLCULUK AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Obama, Amerikan hükümetinin, Mars’a 2030 itibariyle insan gönderebilmek için özel şirketlerle işbirliği yaptığını açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

KKTC İLE ELEKTRİKTE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak ile KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun elektrikte işbirliği anlaşması imzaladı.

SAUDİ ARAMCO, TÜRK ŞİRKETLERİYLE MUTABAKAT İMZALADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Saudi Aramco ve 18 Türk şirketi arasında imzalanan mutabakat zaptlarının, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendireceğini belirterek, "Bu imzalar önümüzdeki dönemde ilişkilerimize daha da ivme kazandıracak." dedi.

TÜRK AKIMI'NDA AYRINTILAR AÇIKLANDI

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı'nın deniz altı kısmına Rusya'nın, birinci hat çerçevesinde kara kısmına ise Türk şirketinin sahip olacağını bildirdi. İkinci boru hattını ise ortak şirket yönetecek.

ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETE'DE

Özel istihdam bürolarının iflası, kapatılması, aracılık faaliyeti veya geçici iş ilişkisi kurma yetkisinin iptali ya da işçi ücretlerinin büro tarafından ödenmemesi hallerinde, işçi alacakları, teminattan öncelikli olarak ödenecek.

TRAFİĞE KAYITLI ARAÇ SAYISI YÜKSELDİ

Trafiğe kayıtlı araç sayısı, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarak 20 milyon 643 bin 246'dan 20 milyon 729 bin 666'ya çıktı.

KALE GRUBU BALIKESİR'E 30 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTI

Kale Grubunun yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren şirketi Kalekim, Balıkesir'e 30 milyon lira yatırımla fabrika kurma kararı aldı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BAŞKAN ÖZBEK: GALATASARAY'IN BELİNİ BÜKEN FAİZLERDİR

Özbek, "Galatasaray'ın belini büken, geçmişten gelen borçlarından dolayı ödediği yüksek seviyedeki faizlerdir. Riva ve Florya projeleri bu kanamayı durduracak" dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894