• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 26 °C

Türkiye Gündemi 18 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 18 Ocak 2017
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Pazartesi akşamı yakalanan Reina saldırısının zanlısının sorguda suçunu kabul ettiğini ve parmak izinin de uyuştuğunu açıkladı. Vali, zanlının 1983 Özbekistan doğumlu Abdülgadir Masharipov olduğunu söyledi.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: ORTAKÖY SALDIRISINI DEAŞ'IN YAPTIĞI NET, TERÖRİST SUÇUNU KABUL ETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Pazartesi akşamı yakalanan Reina saldırısının zanlısının sorguda suçunu kabul ettiğini ve parmak izinin de uyuştuğunu açıkladı. Vali, zanlının 1983 Özbekistan doğumlu Abdülgadir Masharipov olduğunu söyledi.

20 DEAŞ'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 147'nci gününde terör örgütü DEAŞ'a ait 116 hedef ateş altına alındı, 20 terörist etkisiz hale getirildi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN ASTANA AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Astan sürecinde yer alması konusunda Rusya ile hemfikir oldukları açıklarken "YPG kesinlikle Astana'da yer almayacak" ifadelerini kullandı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: SEÇİMLER 2019'DA PLANLANDIĞI ŞEKİLDE OLACAK

Başbakan Yıldırım, "Seçimler 2019'da planlandığı şekilde olacak. Erken seçim konularını gündeme getirerek ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok." dedi.

MUSTAFA ŞENTOP: KILIÇDAROĞLU'NUN DA İKNA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli ile görüşmesinden sonra ikna olacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU: MECLİS MEZARA, DEMOKRASİ TARİHE GÖMÜLECEK

Anayasa teklifine ilişkin değerlendirme yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Teklif geçerse Meclis'i mezara, demokrasiyi de tarihe gömmüş olacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP'ye yönelik eleştirilerinin ardından Bahçeli ile görüşüp görüşmeyeceği sorusunu da "Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" diye yanıtladı.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İÇİN İSTENEN CEZALAR BELLİ OLDU

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel başkanlarından Demirtaş hakkında 43 yıldan 142 yıla, Yüksekdağ hakkında da 30 yıldan 83 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

KKTC CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI HARİTA İDDİALARINI YALANLADI

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerinde Cenevre görüşmeleri sonrası basına sızdırılan haritaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bizim ortaya sunduğumuz harita Rahmetli Rauf Denktaş'ın imzaladığı 'yüzde 29 artı'dır. Rumların önerdiği haritayı kabul edecek bir tek Kıbrıslı Türk yoktur" dedi.

'ASTANA GÖRÜŞMELERİNİN AMACI SURİYE'DE ATEŞKESİN GÜÇLENDİRİLMESİDİR'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenmesi planlanan Suriye görüşmelerinin amacının, ateşkesin güçlendirilmesi ve silahlı grupların siyasi sürece katılımının sağlanması olduğunu söyledi.

PUTİN'DEN OBAMA'YA SUÇLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama'yı 20 Ocak'ta görevi devralacak Donald Trump'ın meşruiyetini zedelemekle suçladı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY, AB'DEN AYRILMA PLANINI AÇIKLADI

Ülkesinin AB'den ayrılma sürecine ilişkin hazırlanan planı açıklayan İngiltere Başbakanı May, 'AB'ye kısmı üyelik' hedefinde olmadıklarını söyleyip "AB'den ayrılıyoruz ama Avrupa'dan ayrılmıyoruz" dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KREDİ MUSLUKLARINI KISAN KARŞISINDA BİZİ BULUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Finans sektöründe girişimciye ve yatırımcıya kredi musluklarını açmayan karşısında bizi bulacaktır" dedi.

BORÇ YAPILANDIRMADA SÜREYİ KAÇIRANLARA MÜJDE

Maliye Bakanı Ağbal, "Yeniden yapılandırma kapsamında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybeden vatandaşlarımıza ikinci bir şans getiriyoruz. Haklarını kaybedenler, ödemelerini Mayıs ayı sonuna kadar yapabilecek." dedi.

KARŞILIKSIZ ÇEK SAYISI 778 BİN OLDU

Karşılıksız çeklerin sayısı 2016 yılında yüzde 0.3, tutarı ise yüzde 0.5 artarken, 27.4 milyar TL tutarında 778 bin adet çek için karşılıksız işlemi yapıldı.

İSO BAŞKANI BAHÇIVAN: ‘BASKI ARTIYOR OMURGAYI FAZLA ZORLAMAYALIM’

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, 2017’de yapılacak bir seçimin en az 6 ay kaybedilmesine yol açacağını vurgulayarak “Tüm ekonomik veriler gösteriyor ki omurga ‘artık bana yüklenme’ diyor. Belirsizlik olan ortamdan verim çıkarmak çok zorlaşıyor” dedi.

CİNNAGEN TÜRKİYE'DE FABRİKA KURACAK

MENA bölgesinin en büyük biyoteknolojik ilaç firması CinnaGen, yerel ve bölgesel pazarlar için Türkiye'yi yeni üretim ve Ar-Ge üssü olarak belirledi. 2017 yılında Tekirdağ'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde temeli atılacak fabrika ile ilaç firması, Türkiye'nin ilaç endüstrisine adım atmaya hazırlanıyor.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

KUPA VOLEY’DE ŞAMPİYON FENERBAHÇE

2016-2017 sezonu Kupa Voley Bayanlar finalinde karşılaştığı VakıfBank’ı 3-0 yenen Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı şampiyon oldu.

ELAZIĞSPOR 1-4 GALATASARAY

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 5. hafta maçında deplasmanda TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor'u 4-1 mağlup etti.

SZOLNOKİ OLAJ 91 - 96 BEŞİKTAŞ SJ

Beşiktaş Sompo Japan, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 13.haftasında Macaristan'da Szolnoki Olaj ile karşılaştı. Normal süresi 80-80 biten maçı Beşiktaş 96-91 kazandı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894