• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İzmir 18 °C

Türkiye Gündemi 4 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 4 Şubat 2017
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye iadesine ilişkin, "Herkes kanıt söylüyor ama bizim gönderdiğimiz kanıtların hiçbirine bakmıyorlar.

BAKAN BOZDAĞ: HERKES KANIT SÖYLÜYOR AMA GÖNDERDİĞİMİZ KANITLARA BAKMIYORLAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye iadesine ilişkin, "Herkes kanıt söylüyor ama bizim gönderdiğimiz kanıtların hiçbirine bakmıyorlar. Dosyalar var, dosyaların içerisine bakmıyorlar. Kamuoyunda 'Türkler bize kanıt vermiyor, delil vermiyor, bilgi vermiyor veya dosya vermiyor da biz ondan iade etmiyoruz' gibi bir algı oluşturmaya çalışılıyor." dedi.

SİGARA İÇMEYE YENİ YASAKLAR GELİYOR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigarayla mücadelede sağlanan başarının kaybedildiğini ve ikinci bir önlemler paketi hazırladıklarını açıkladı. Yeni pakette, düz paket, açılır-kapanır alanların kapalı sayılması ve sigara içilebilen alanın binadan 5 metre uzak olması zorunluluğu bulunuyor. 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Mersin'de hastane açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa referandumuna değindi ve "Nisanda sandık geliyor" dedi.

KİM YAPTIYSA BÜYÜK BİR ALÇAKLIK

Başbakan Binali Yıldırım, sosyal medyada, Başbakanlık tarafından yayımlandığı öne sürülen ve kamu kurum kuruluşlarında "Hayırlı işler", "Hayırlı akşamlar" gibi kalıpların kullanılmamasının istendiği iddia edilen genelgeye ilişkin, "Sahtekârlıkta epey mesafe almışlar belli ki. Kim yaptıysa, büyük bir alçaklık yapmış.” dedi.

KILIÇDAROĞLU, ELİF DOĞAN TÜRKMEN'İN DİVAN'DAN İSTİFASINI İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, haberleşme faturası tartışma konusu olan Başkanlık Divanı üyelerinden CHP’li katip üye Elif Doğan Türkmen’in Başkanlık Divanı’ndan istifasını istedi.

AHMET TÜRK TAHLİYE EDİLDİ

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önce görevden alınan, sonra da tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk tahliye edildi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatlarının tahliye talebini reddetti. Demirtaş'ın ilk duruşması ise 28 Nisan tarihinde yapılacak.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MART'TA MOSKOVA'YA GİDECEK

Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mart ayında Moskova'yı ziyaret etmeyi planladığını açıkladı.

FRANSA BAŞBAKANI CAZENEUVE: LOUVRE MÜZESİ'NDEKİ OLAY 'TERÖR SALDIRISINA' BENZİYOR

Fransa'nın başkenti Paris'te bir asker, ünlü Louvre Müzesi'nin koruyan bir meslektaşına tekbir getirerek pala ile saldıran kişiye ateş açtı. Saldırgan ağır yaralandı. Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve olayla ilgili olarak "Açıkça terör niteliği taşıyor" dedi. 

FÜZE DENEMESİ ARDINDAN ABD'DEN İRAN'A YAPTIRIM KARARI

Donald Trump yönetimi İran'ın balistik füze denemesinin ardından, 13 kişiye ve ondan fazla şirkete yaptırım kararı getirdi. Yaptırımların Tahran'ın balistik füze programını destekleyen şirketleri ve kişileri kapsadığı belirtiliyor.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN AĞBAL: 2017'DE HİÇBİR VERGİ ARTIŞI YOK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017'de hiçbir vergi artışı planlamadıklarını açıkladı, yapılan vergi indirimlerinin ekonomiyi canlandıracağını söyledi.

BAKAN ALBAYRAK: AKKUYU NGS 2023'TE HİZMETTE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine katkı sağlayacak Akkuyu NGS'yi inşallah, 2023'te hizmete almayı planlıyoruz." dedi.

'500 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2018 yılından itibaren her yıl 250 bini İstanbul'da olmak üzere en az 500 bin konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini bildirdi

ENFLASYON, OCAK AYINDA BEKLENTİLERİ AŞTI

Enflasyon yeni yıla piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde başlangıç yaptı. TÜFE'nin yüzde 1.7 artacağı öngörülürken, yüzde 2.46 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 8.53'ten yüzde 9.22'ye çıktı.

BEYAZ EŞYADA ÖTV 'SIFIRLANDI'

ÖTV beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde 30 Nisan’a kadar sıfırlandı. Mobilyadaki KDV ise yüzde 8'e düşürüldü. Düzenlemeyle beyaz eşyada yüzde 7-8, mobilyada da yüzde 10 indirim bekleniyor.

SGK, EMEKLİYE PROMOSYON ÖDEMESİNDE GARANTİ BANKASI'YLA DA ANLAŞTI

SGK'dan yapılan açıklamaya göre Kurum, promosyon ödenmesi için özel bankalarla yaptığı görüşmeler sonucunda üçüncüyü anlaşmayı, 440 bin emekli müşterisine hizmet veren Garanti Bankası ile imzaladı.

TURKCELL VE MIT YENİ BİR İŞBİRLİĞİNE İMZA ATTI

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: "MIT-Turkcell Innovation&Leadership Bootcamp adını verdiğimiz programla Turkcell olarak geleceğin inovatif, özgür ve özgüvenli Turkcell liderlerini yetiştirmeyi planlıyoruz." dedi. Turkcell, bu programla geleceğine yatırım yaparak GNÇYTNK’ler arasından yeni ve genç liderler yetiştiriyor.

ZORLU ENERJİ, OSMANGAZİ ELEKTRİK'İ DEVRALDI

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin paylarının tamamını 360 milyon dolara devraldı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY ODEABANK 79-84 PANATHİNAİKOS

THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Odeabank ilk pediyodunu 6 sayı farkla önde kapattığı maçta Panathinaikos'a 79-84 mağlup oldu.

KIZILYILDIZ 72-86 ANADOLU EFES

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 21. haftasında Anadolu Efes, konuk olduğu Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız MTS'yi 86-72 yendi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894