• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İzmir 20 °C

Üretici Kadınlar Bayraklı’da Buluştu!

Üretici Kadınlar Bayraklı’da Buluştu!
Bayraklı Belediyesi Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, 4. kez düzenlenen İzmir Kadın Kooperatifleri Koordinasyon Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

ÜRETİCİ KADINLAR BAYRAKLI’DA BULUŞTU!

Bayraklı Belediyesi Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, 4. kez düzenlenen İzmir Kadın Kooperatifleri Koordinasyon Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 1 buçuk yıl önce kurdukları kadın kooperatifinin önemli bir yol kat ettiğini belirterek, “Paylaşarak çoğaltmamız gerek. Birbirimizle alışveriş yapıp kadınların üretime katılmasını hedefliyoruz” dedi.

Bayraklı Belediyesi ve Bayraklı Emek Dünyası Kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifinin ev sahipliğinde Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka, Bornova, Kavacık, Çeşme, Urla, Mordoğan, Menderes, Ödemiş ve Bayındır kadın kooperatifleri üyeleri katıldı.

ÖRGÜTLÜ BİR BELEDİYEYİZ

Toplantıda konuşan Başkan Karabağ, 23 mahallede 27 semt merkezlerinin olduğunu belirterek, “Semt merkezlerimizde kurs gören kadınları, çok sayıda sergi açtı. Sergilerde büyük canlılık gördüm. Ev hanımlarının evden kurtulup üretime ve kendilerine katkı koymak için çaba göstermelerinin canlı tanığı oldum. Çok mutlu oldum. Geçtiğimiz yıl 29 Ekim’de 2015 kişi aynı anda zeybek oynayıp dev Türk Bayrağı oluşturdu. Bu projenin altında, önceki projelerde de semt merkezleri var. Semt merkezleri her mahallede olduğu için gönüllüleri oradan bulabiliyoruz.  Bu yıl 19 Mayıs’ta dev bir yürüyüş gerçekleştirdik. Büyük bir kabalalık vardı.  Bu da bizim örgütlü bir belediye olmamızdan kaynaklandı” dedi.

BU YIL TAKI ÜRÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kooperatif kurma fikrinin, semt merkezlerindeki kadınların ürettiği birbirinden güzel ürünler neticesinde ortaya çıktığını belirten Başkan Karabağ, “Öncelikle sevgi yolunda, daha sonra birkaç noktada stantlar kurduk. Buralarda, 250 kişi ürünlerini satıyor. Ama bu ürünleri dış pazarlara satabilmek adına kooperatif kurduk. Kadınlarımız, sadece evlerin işini yapıp kalmasın, ev ekonomisine de katkı koysun düşüncesiyle hareket ettik. Kooperatifimiz bir web sitesi var. Ürünler buradan da pazarlanıyor. Kursiyer arkadaşlarımıza her zaman, ‘birbirinizden farklı işler yapın’ diyorum. Aynı tarzda işleri çok sayıda yaptın mı ona pek müşteri bulamıyorsunuz. Farklı el işleri olmalı. Bu sene özellikle takı kursları öne çıktı. Küpe, bileklik, kolye ve benzeri şeyler… Bunlara herhalde çok talep olmuş, çok satıldı. Bunun için pazarı olan ürünleri kooperatifimiz ve semt merkezleri aracılığıyla kursiyerlerimize öğretip satmak istiyoruz. Herkesin kendine özgü başarılı işleri vardır. Paylaşarak çoğaltmamız gerek. Birbirimizle alışveriş yapıp hanımların üretime katılmasını arzuluyoruz” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894