• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 28 °C

Asklepion’da Tiyatro Şenliği

Asklepion’da Tiyatro Şenliği
Kadrosunda ekranların sevilen isimlerinin yer aldığı “27 Numara” isimli tiyatro oyunu, bu kez Bergama’da üç bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Asklepion Antik Tiyatro’da sanat severleri kahkahaya boğdu.Asklepion Antik Tiyatro’

27 NUMARA BERGAMA'DA

Sessiz ve dikkatli bir şekilde oyunu izleyen Bergamalılar bu hareketleri ile 27 numara adlı oyunun sanatçıları tarafından alkışlandılar

Kadrosunda ekranların sevilen isimlerinin yer aldığı “27 Numara” isimli tiyatro oyunu, bu kez Bergama"da üç bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Asklepion Antik Tiyatro"da sanat severleri kahkahaya boğdu.Asklepion Antik Tiyatro"da saat 21.00"de Uğur Uludağ"ın yazıp-yönettiği “27 Numara” adlı oyun yaklaşık 2,5 saat sahnede kalarak, Asklepion Antik Tiyatro"yu dolduran yaklaşık 2 bin kişiyi  kahkahaya boğdu. Oyunda ekranların sevilen isimleri Yosi Mizrahi, Doğa Rutkay, Ebru Ayyıldız, Murat Akkoyunlu, Uğur Uludağ ve  Hakan Bilgin rol aldı. Oyun sonrası grubu adına bir konuşma yapan Uğur Uludağ, Tarihi bir mekanda oyunlarını sergiledikleri için çok mutlu olduklarını belirtti. Konuşmasında Bergamalılara seslenen Uğur Uludağ, “ Ne mutlu sizlere ki böylesine mekanlara sahipsiniz. Yeni ne mutlu sizlere ki 70 yıldır hiç ara verilmeden süren bir kermese sahipsiniz. Üstelik programa baktığım zaman, içeriğinin çok zengin olduğunu eğlence yanında sanatsal ve kültürel yönü ağır bir içeriğe sahip olduğunu görüyorum. Bu programı hazırlayanları, Bergama Belediyesi şahsında herkesi kutluyorum” dedi.

BÜTÜN SANATÇILAR BERGAMALILARI ALKIŞLADI

Oyun sonrası izleyicilerin alkışının ardından sahnede bulunan ve oyunda rol alan bütün sanatçılar güçlü bir şekilde alkışa başlayınca izleyiciler “ne oluyor” diye bir süre duraksadı. Mikrofonu hemen eline alan oyunun yazarı ve yönetmeni Uğur Uludağ, “İlk defa açık havada, bu kadar kalabalık bir topluluk oyunda oyun oynarken, hiçbir çep telefonu sesi duymadık. Hiçbir çekirdek çıtlatan ve yüksek sesle konuşan birisini görmedik. Siz Bergamalılar ne kadar güzel tiyatro oyunu seyir ediyorsunuz. Bu kadar seçkin bir tiyatro izleyicisini bir arada görmekten dolayı çok mutlu olduk. Biz sanatçılar olarak sizleri ayakta alkışlamamız gerkiyor. Bu davranışlarınızın herkese örnek olmasını diliyorum” dedi. Oyun sonunda sahneye çıkan  Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper ise, 70. Bergama Kermesi anısına ESEK Grubu adına Uğur Uludağ"a bir plaket sundu. Başkan Ürper, “ Bu gece çok güzel bir tiyatro oyunu ile kahkahaya boğulduk. Bu oyunu hiç sıkılmadan izledim ve şuan bunun keyfini yaşıyorum. Oyunda sahne alan tüm sanatçıları kutluyorum” dedi.

BERGAMALILAR GÜLPARK PANELİNDE  KERMESİ SORGULADI  

10 gün süreyle devam edecek olan 70. Uluslar arası Bergama Kermesi"nin üçüncü gününde 27 Numara adlı tiyatro oyunu ile kahkahaya boğulan Bergamalılar, aynı gün Gülpark"ta düzenlenen “70.Yılında Bergama Kermesi” konulu panelde daha güzel kermesler için sorgulama yaptılar. Moderatör Gürbüz Bagana tarafından yönetilen, Bergama"yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Nihat Özçoban ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Macit Gönlügür"ün konuşmacı olarak katıldığı panelde ekonomik ve sosyal yönü daha ağır olan, ekonomiye katkısı daha fazla olan, Bergama kültürünün daha fazla yaşatılmasına katkı sağlayacak, kültür ve sanat yönüyle daha zengin bir içeriğe sahip kermesler yapılabilmesi yönünde neler yapılabileceği üzerine sorgulama yapıldı.

SİHİRBAZLAR SİHİRLERİ İLE ŞAŞIRTTI 

Kermesin Cumhuriyet Meydanı etkinlikleri bölümünde ise Halkoyunları Gösterileri "nin ardından Gökkaşı Sirki, sihirbazların gösterileri ile başladı. Sihirbazların yaptığı bir birinden karmaşık ve renkli ilizyonlar Cumhuriyet Meydanı"nı dolduran 7"den 77"ye herkesi şaşırttı. Daha sonra sahne alan sirk görevlilerinin ateş gösterisi, yılan gösterisi ve diğer gösterileri büyük alkış aldı.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894