• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 25 °C

Atam İzindeyiz Yol Koşusu

Atam İzindeyiz Yol Koşusu
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 88. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Atam İzindeyiz Yol Koşusu Aliağa’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Aliağa Belediyesi organizasyonunda yapıldı.

 ATAM İZİNDEYİZ YOL KOŞUSU YAPILDI

 

Atatürk"ün Ankara"ya gelişinin 88. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Atam İzindeyiz Yol Koşusu Aliağa"da   İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Aliağa Belediyesi organizasyonunda yapıldı.

Aliağa da merkez belde ve köy okullarının tamamının katıldığı “Atam İzindeyiz Yol Koşusu” Sahil bandından başlayarak belediye binası önünde son buldu.

Altı kategoride yapılan bu yılkı koşu"da derece giren öğrencilere bireysel koşularda madalya takım halinde dereceye girenlere ise kupa ile ödüllendirildiler.

Minik Kızlar, Minik Erkekler, Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler, Genç Kızlar ve Genç Erkekler koşularında şu dereceler elde edildi.

 

 

1200 Metre Minik Kızlarda Petro Kimya İlköğretim Okulundan Merve Özder  birinci olurken, Aliağa İlköğretim Okulu"ndan Buse Acar ikinci, Petro Kimya İlköğretim Okulu"ndan Gülşah Karaca  ise üçüncü oldu. Minik kızlar takım halinde ise birinciliği 11 puan ile Aliağa İlköğretim Okulu  18 puan ile  Petro Kimya İlköğretim Okulu ikinciliği  aldı.33 puan ile  Hasbi Şengül İlköğretim Okulu  ise takım yarışlarında üçüncü oldu.

 

1500 Metre Minik Erkeklerde Aliağa İlköğretim Okulu"ndan Anıl Tereci  birinci olurken ikinciliği Petro Kimya İlköğretim Okulu"ndan Lokman Demir  elde etti. Helvacı ilköğretim Okulu"ndan Oğuz Ersoy  ise yarışı üçüncü tamamladı. Minik Erkeklerde takım halinde Petro Kimya İlköğretim Okulu 19 puan ile birinci oldu. Fatih İlköğretim Okulu 24 puan ile ikinci , Aliağa İlköğretim Okulu  ise 27 puan ile 3. oldu

 

2000 Metre Yıldız Kızlarda Petro Kimya İlköğretim Okulu"ndan Büşra Karakaya birinci olurken, iknciliği Şehit Bülent Kula İlk Öğretim Okulu"ndan Duygu Tali  elde etti. Petro Kimya İlköğretim Okulu"ndan Kübra Taşdelen  ise üçüncü oldu. takım halinde Petro Kimya İlköğretim Okulu 18 puan ile birinci, Aliağa İlköğretim Okulu 56 puan ile ikinci, Fatih İlköğretim Okulu  ise 63 puan ile üçüncü oldu,

 

3000 Metre Yıldız Erkeklerde Fatih İlköğretim Okulu"ndan Fatih Geyik  birinciliği göğüslerken yarışmanın ikincisi, Aliağa İlköğretim Okulu"ndan Emre Vurgun  oldu. Mehmet Saka İlköğretim Okulu"ndan Tanaz Bingöl  ise yarışı üçüncü tamamladı. Yıldız Erkeklerde takım halinde Fatih İlköğretim Okulu 44 puan ile birinci olurken, Petkim İlköğretim Okulu 62 puan ile ikinci oldu. Yeni Şakran İlköğretim Okulu  ise 76 puan ile takım halinde üçüncülüğü almaya hak kazandı.

 

Genç Kızlarda; Alp Oğuz Anadolu Lisesi"nden Pınar Demirci  zorlanmadan birinci oldu. METEM"den Mevlüde Avcı  ikincili alırken, Aliağa Lisesi"nden Döne İnel  ise yarışı üçüncü bitirdi. Genç Kızlarda takım halinde Alp Oğuz Anadolu Lisesi 29 puan ile birinci gelirken ikinciliği 33 puan ile METEM,  üçüncülüğü 40 puan ile Aliağa Lisesi tamamladı.

 

5000 Metre Genç Erkeklerde Aliağa Anadolu Lisesi"nden Tayfun Koçak birinci,  Aliağa Lisesi"nden Seyit Karabulut ikinci, Aliağa Anadolu Lisesi"nden Osman Çıtak üçüncü oldu.  5000 metrelik günün son koşusunda takım halinde  36 puan ile n METEM" birinci oldu.

80. Yıl Cumhuriyet Lisesi ikinci, Alp Oğuz Anadolu Lisesi ise yarışı takım halinde üçüncü tamam

Yarışma sonrası Koşuda dereceye girenlerin ödüllerini Aliağa protokolü verdi. 2007 Atatürk yol koşusunda  verilen kupa, madalya ve top hediyelerini karşıladıkları için ENKA ve DEMTAŞ firmalarının temsilcilerine Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu Tarafından teşekkür belgesi verildi.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894