• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İzmir 22 °C

Bayanlar Boks Şampiyonası

Bayanlar Boks Şampiyonası
ALİAĞA VİDEO HABER / Türkiye Boks Federasyonu 2010 yılı faaliyet programında yer alan “Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası” İzmir'in Foça ilçesinde başladı. Foça 11 Eylül Reha Midilli Kapalı Spor Salonunda yapılan Boks


Yıldız, Genç Bayanlar Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası 2010

 

TÜRKİYE BAYANLAR BOKS ŞAMPİYONASI FOÇA"DA BAŞLADI

 

Hasan ESER / Şenol GÖK / Yunus YEŞİLÖZ

 

ALİAĞA VİDEO HABER / Türkiye  Boks Federasyonu  2010 yılı faaliyet programında yer alan “Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası” İzmir'in Foça ilçesinde  başladı.

 Foça 11 Eylül Reha Midilli Kapalı Spor Salonunda yapılan Boks şampiyonası 4 gün sürecek şampiyona  44 ilden 316 sporcunun katılımıyla  start aldı. İlginin yüksek olduğu boks şampiyonası açılış seremonisine Foça Kaymakamı Kamil Köten, Foça Belediye Başkan Vekili Osman Yurtseven,  Foça Cumhuriyet Başsavcısı  Bestani Tezcan, İlçe Emniyet Müdürü Erhan  Zeren,  Boks Federasyonu Başkan Vekili Eyüp Gözgeç, İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürü Sabri Sadıklar   katıldı. Eleme usulü ile gerçekleştirilen  boks şampiyonasının ilk günü  kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Bayan sporcular hayli çekişmeli geçen müsabakalarla Foça halkını Boks'a doyurdu..

 

 BAYAN BOKS SPORUNDA DÜNYA"DA İLK BEŞ"İN İÇİNDEYİZ

Açılış konuşmasında, Dünyada bayan boksu konuşulduğu zaman konuşulan ülkelerden bir tanesi Türkiye"dir diyen, Boks Federasyonu Başkan Vekili Eyüp Gözgeç,Türkiye"nin bayan boksunda dünyada ilk beş ülke arasında olduğunu söyledi.2009 yılında  Bayan Türk Milli Takım sporcularının  Uluslar arası  şampiyonlarda Türkiye"ye kazandırdıkları 2 altın,3 gümüş ve 3 bronz madalya ile Türkiye"nin dünya sıralamasında 2. olunduğunu hatırlatan Gözgeç,  2012  yılında yapılacak  olan  Londra olimpiyatlarında  yer alacak spor dallarına ilk defa  Bayanlar Boksunun da eklendiğine dikkat çekerek,  Ülke bazında yapılan şampiyonalarda başarı elde eden  sporcuların  2012"de  Londra  olimpiyatlarında Türkiye"yi temsil edeceğini ifade etti. Foça"da düzenlenen Türkiye şampiyonasında 316"sı sporcu olmak üzere hakemler ve antrenörler ile birlikte boks camiasından  toplamda 600 kişi  ile organizasyonun  gerçekleştirildiğini belirten Gözgeç,  “Bu şampiyonadan önce, yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerinde  Türkiye şampiyonaları yaptık,  her gittiğimiz yerde Türk sporuna örnek gösterilecek davranış ve tutum içinde olduk. Günümüzde yaşanan  tribün  olayları  spor ile hiç bağdaşmayan, sporun dışında olan  gelişmeler  boks sporunda, her ne kadar ismi boks olsa da hiç kimsenin göremeyeceği nazik, kibar ve centilmence müsabakalar  olmaktadır. Bu şampiyona da  tüm sporcularımızdan centilmenlik bekliyor ve Organizasyonda emeği geçenlere  teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İZMİR TÜRKİYE"DE İLKLERİN YAŞANDIĞI BİR ŞEHİRDİR

Boks şampiyonası organizasyonu nu Foça"da yapmakla  çok isabetli bir karar almış olduğumuzu  bugün  bir kez daha anlamış bulunuyorum  diyen  İzmir  İl Gençlik ve Spor Müdürü Sabri Sadıklar, Başta  Foça Kaymakamı  Kamil Köten ve Foça"nın genç ve çalışkan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ  olmak üzere  kıymetli  Foça halkına  yardımlarına,ilgi ve alakalarına teşekkür ediyorum” dedi. Sporun   kardeşlik duygularının  pekiştiği en büyük unsur olduğuna dikkat çeken  Sadıklar, “Biz  İzmir"de daha büyük organizasyonlar da  da bulaşacağız. Bildiğiniz üzere İzmir Türkiye"de ilklerin yaşandığı bir şehirdir.Türkiye"de ilkleri gerçekleştiren İzmir,Akdeniz oyunlarını ve 2005 yılında üniversite olimpiyatlarını   gerçekleştirmiştir. Her türlü alt yapısı iyi olan ve her türlü organizasyonu başarı ile gerçekleştiren  İzmir hem organizasyon kültürü hem de  alt yapısı olan bir  ilimizdir. Bundan çok kısa bir süre önce  28 ağustosta   dünyanın 2. büyük organizasyonu olarak gösterilen dünya basketbol  Şampiyonasının en önemli ayağı  İzmir" de  gerçekleştirildi. Federasyon başkanımıza ve yöneticilerine böylesine önemli ve güzel organizasyonları İzmir ilimize uygun ve layık gördükleri için kendilerine teşekkür ediyor ve kendilerinden daha büyük organizasyonları da bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

ASLAN"IN DİŞİSİ ASLANDIR.  ERKEĞİ DE ASLANDIR

Foça Kaymakamı Kamil Köten organizasyonun Foça ilçesinde yapılmasından ötürü  duyduğu memnuniyeti  dile getirerek emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Köten şu şekilde konuştu; “Aslan"ın dişisi aslandır.   erkeği de aslandır. Türk milleti de aslan bir millettir. Dişi aslan  daha ataktır.Bugünde  Şanlı tarihimizde de Milli Mücadelenin her döneminde  taşıyıcısı olan Türk kadınlarımızın torunları olan  genç kızlarımız yapılması en zor spor dallarından biri olan boks şampiyonlarında Ülkemizi dünyada temsil etmektedir, Kendileri ile ne kadar gurur duysak azdır. Kendilerine bir ilçe kaymakamı olarak milletimiz adına  teşekkür ediyor ve önlerinde saygı ile eğiliyorum. “dedi     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894