• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 22 °C

Bergama Bilsem’de 177 Öğrenci Eğitim Alıyor

Bergama Bilsem’de 177 Öğrenci Eğitim Alıyor
2022 – 2023 Eğitim – Öğretim yılında eğitime başlayan Bergama Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi’nde 177 öğrenci okullarına ek eğitim alıyor.

2022 – 2023 Eğitim – Öğretim yılında eğitime başlayan Bergama Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi’nde 177 öğrenci okullarına ek eğitim alıyor. Özel ve üstün yetenekli çocuklarımızın yetenekli oldukları alanları fark etmeleri ve yetenekleri doğrultusunda gelişebilmeleri amacıyla kurulan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi’ndeki çocuklarımız Bergama BİLSEM sayesinde farklı merkezlere gitmek zorunda kalmıyor, kendilerine ait zamanları artıyor. Aileleri de maddi ve manevi külfetten kurtaran merkezin Bergama’da kurulmasıyla İzmir’deki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri’nin sayısı 11’e çıktı. 

Örgün eğitim sisteminde tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi olan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencilerin potansiyelini değerlendirmek üzere özel müfredat hazırlayan destekleyici eğitim kurumu BİLSEM’in Bergama’da açılmasıyla yıllardır gerek Aliağa gerekse İzmir’deki Bilim ve Sanat Merkezlerine gitmek zorunda kalan çocuklarımız da rahat nefes aldı.

BAŞKAN KOŞTU: BERGAMA’MIZA BİLSEM’İ KAZANDIRDIK
Atıl durumda olan binanın tadilatını üstlenerek Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak proje geliştiren Bergama Belediye’si eğitim ve çocuklar için elini taşın altına koymaktan çekinmiyor. Çocuklarımız için tüm projelerin öne çekildiğini belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “Çocuklarımızın ve vatandaşımızın refahının artacağı tüm projelere destek veriyoruz. Tarih ve kültür kenti Bergama’mızda üstün yetenekli öğrencilerimizin başka ilçelere ve İzmir il merkezine gitmesi kabul edebileceğimiz bir durum değildi. Dünyayı saran salgından sonra başlatabildiğimiz projeyi Milli Eğitim Bakanlığımızın desteği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Bergama Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında başlattık. 2022 – 2023 Eğitim – Öğretim dönemine yetişen projede, atıl durumda kalan birçok eksiği bulunan binanın tadilatını üstlenerek hayata geçirdik. Bugün bu merkezde farklı alanlarda 17 öğretmenimizden 177 üstün yetenekli öğrencimizin eğitim alması, bizim buna katkı sunmamız bizi ve halkımızı oldukça sevindiriyor. Her bir insanımız yaratılış gereği farklı yeteneklerle donanmıştır, BİLSEM ile üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini keşfetmek, ülkemize ve toplumumuza katkı sağladığını görmek ziyadesiyle mutlu ediyor. Çocuklarımızın Bergama’da eğitim almasıyla hem çocuklarımıza vakit kazandırıyoruz hem ailelerin maddi manevi külfetlerini azaltıyoruz. Bergama’mızda böyle bir eğitim merkezi kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, geleceğe katkı sunan tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum”


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894