• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 20 °C

Bergama’ya 1 Milyar TL Kaynak Ayrıldı

Bergama’ya 1 Milyar TL Kaynak Ayrıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bergama’ya yaptığı ziyarette müjdeleri açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bergama’ya yaptığı ziyarette müjdeleri açıkladı. Bergama’nın ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği yeri almasını sağlayacaklarını belirten Mehmet Nuri Ersoy, Bergama için 1 milyar TL kaynak öngörüldüğünü belirtti. Yıllık ortalama 500 bin civarında turistin geldiği Bergama’ya yatırımların yapılmasıyla 1.5 milyon üzerinde turist kapasitesine çıkaracaklarını açıkladı.

“GELECEĞE MİRAS BERGAMA” PROJESİ

Asklepion’da düzenlenen “Geleceğe Miras Bergama” basın lansmanında açıklama yapan Mehmet Nuri Ersoy, arkeolojik kazıların 12 aya yayılmasıyla çok ciddi kazanımlar elde edildiğini, yabancı kazı çalışmalarının başına Türk bilim insanlarından koordinatör görevlendirerek yerli ve milli bir sayfa açıldığını, 60 yılda yapılanlara eşdeğer işi 4 yılda yaptıklarını belirtti. Geleceğe Miras Bergama projesinde yapılacak arasında Dionysos Tapınağı’nı ayağa kaldırma, Zeus Sunağı’na yönelik olarak arazide korunan mimari blokların orijinal yerine yerleştirilmesi, Tiyatro’da geçmiş yıllarda yapılan betonların sökülmesi, Akropol’de mevcut travers döşemelerinin iyileştirilmesi, Kızılavlu Çevre Düzenleme projeleri bulunuyor. Ayrıca Kızılavlu’da ortaya çıkarılan büyük boyutlu odaların kazısı yapılacak ve koruma çalışmaları yaparak üstü çatı ile örtülecek. Antik dönemin en ünlü şifa merkezi olan Asklepion’nun ve Sütunlu Cadde’nin restorasyonu yapılarak daha görünür hale getirilecek.

ASKLEPİON VE AKROPOL GECE AYDINLANACAK

Yapılacak en önemli düzenlemelerden bir tanesi Akropol ve Asklepion alanlarında gece aydınlatma çalışmalarının başlaması olacak. Bütüncül bir çevre düzenleme projesi ile tüm Pergamon antik kentinin gece aydınlatması yapılarak gece ziyaretine açılacak. Ulusal ve uluslararası kültür – turizm vitrininde hak ettiği öncelikli yerin alınmasını sağlayacak olan projeler için öngörülen bütçe ise tam 1 milyar TL oldu. Programa Sn. Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer ve AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel’de katıldı. Asklepion’da gerçekleşen basın lansmanı ardından Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy, Bergama Belediyesi Ilıca Sosyal Tesisleri’nde vatandaşlarla buluşarak sorunlarını dinledi.

KOŞTU; BERGAMA’MIZ BAKANLIĞIMIZIN DESTEĞİYLE HAKKINA KAVUŞACAK

Anıtsal mimarisiyle Helenistik dönemin en iyi şehir plan örneği olan Bergama’nın tarih turizmi ile önünün açılması için verdiği destekler hakkında konuşan Hakan Koştu; “Sayın Mehmet Nuri Ersoy bakanımıza yıllardır Bergama’mız üzerinden desteğini esirgemediği için teşekkür ediyorum. Selinos, Tabakhane ve Eski Çırçır Fabrikası restorasyonuyla Bergama’mızın turizm alanında çağ atlamasını sağlamış, değerlerimizi korumuştur. Şimdi bu öngörülen ödenek ve yapılacak projelerinde Bergama’mıza hayırlı olmasını diler, ziyaretleri için teşekkür ederim. Bakanlığımızın desteğiyle Bergama’mız hak ettiği değere kavuşacak” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894