• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İzmir 15 °C

Büyükoral Foça'dan Konuştu

Büyükoral Foça'dan Konuştu
1. ligde mücadele eden Karşıyaka Spor’a başarılı bir sezon geçirten Cihan Büyükoral, Ege Hakimiyet Gazetesi’nin Foça Temsilcisi Hasan Eser’e verdiği özel röportajda,

KAF KAF"IN EFSANE BAŞKANI CİHAN BÜYÜKORAL GERİ DÖNÜYOR
Hasan ESER/FOÇA  www.egehakimiyet.com

1989 -1990 yıllarında genç yaşında bir dönem Karşıyaka Spor Kulübünün Başkanlığını yapan ve o dönemde 1. ligde mücadele eden Karşıyaka Spor"a başarılı bir sezon geçirten Cihan Büyükoral, Ege Hakimiyet Gazetesi"nin Foça Temsilcisi Hasan Eser"e  verdiği özel röportajda, Karşıyaka Spor Kulübüne bir dönem daha kulüp başkanı olarak gelmek istediğini söyledi.
“KARŞIYAKA SPOR"UN BAŞKANLIĞINA BİR KEZ DAHA TALİBİM”
Karşıyaka Spor Kulübüne bir dönem daha hizmet etmek istediğini ifade ederek sözlerine başlayan Büyükoral,"Kulübümüz bugüne kadar kurumsal kimliğe kavuşturulamamıştır.Bu nedenle kulübün kendi ekonomisi de sağlam temellere oturtulamadığı gibi taraftar ve kulüp arasında bağlantı kopukluğu olmuştur. Bu kopukluk aynı zamanda kulüp ekonomisini de taraftarın katılımı açısından olumsuz yönde etkilemiştir"dedi. Taraftarlarımız Karşıyaka"nın her şeyidir.diyen Büyükoral,"Benim başkanlık dönemim de ben her zaman taraftarlarımız la iç içe idim. Devamlı destek oldular ve hiç kötü tezahürat görmedik. Şimdiki yönetimin vaatlerinde de taraftar ile iç içe olmak vardı.Ancak gördüğümüz ve izlediğimiz kadarı ile taraftarlarımıza gerekli açılımlar olmadı. Bu nedenle de taraftar ve kulüp arasında maalesef kopukluk var. Başarının gelmesi için bu kopukluk en yakın zamanda giderilmelidir. Günümüzde büyük kulüpler taraftar ve kulüp bütünleşmesini başarı ile uygulamakta olup kulüp ekonomilerine çok büyük katkılar sağlamaktadır. Karşıyaka kulübümüz spor camiasında hak ettiği konumunu ve prestijini maalesef kaybetmek üzeredir. Halbuki Kaf Kafımızın renklerine gönül vermiş binlerce taraftarı vardır. Bende o taraftarların içinden biri olarak kulübümüzü olması gerektiği üst düzey mertebeye ulaştırmayı ve tüm organlarıyla kurumsallaştırmak için yine kulübümüze gönül vermiş taraftarlarımızın içinden benim heyecanımı taşıyan kaf kafı damarlarında hisseden her türlü fedakarlıktan kaçınmayacak aktif  kişilerden oluşan bir yönetim kurulu ile  Karşıyaka Spor"un başkanlığına bir kez  daha talibim"diye konuştu.
“ADI BAŞKANLIK İLE ÖZLEŞTİRİLEN EFSANE BAŞKAN”
Karşıyaka Spor Kulübünün  bir kez daha başkanlığına soyunan Büyükoral,konuya ilişkin olarak Karşıyaka Spor camiası"nın ve spor kamuoyunun  gündemine oturacak açıklamalarda da bulundu. Karşıyaka Spor"a hizmet ettiği dönemim üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen, adının başkanlık ile özleştirilmiş olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren ve bu konumdan  güç aldığını belirten Büyükoral,"Ben kulübümüze 20 yıl önce hizmet ettim. Aradan 20 yıl geçmesine rağmen gerek çarşıda,pazarda rastladığım gerekse internet yolu ile bana ulaşan genç taraftarlarımızın
Beni göreve davet etmeleri beni onura ettiği gibi,çok sevdiğim kulübüme kazandırılamayan değerleri kazandırmak için hırslandırmıştır.Şahsıma olan teveccühün gururunu kelimeler ile ifade etmek her ne kadar olanaksız olsa de belirtmek isterim ki, Belki de benim başkan olduğum dönemde  yeni doğmuş, beni yeniden başkan olarak görmek isteyen genç taraftarlarımızın  Cihan Büyükoral,ismin de ısrarlı ve inançlı olmalarını bir tek şeye bağlıyorum, demek ki bu gençlerimizin aile büyükleri üzerinde
Kulübümüze yaptığım hizmetler çok iyi bir izlenim bırakmış ki o büyükler bugünün gençlerine Karşıyaka"nın Büyükoral dönemini iyi anlatmışlar" şeklinde konuştu.
“STADIN YERİNE REZİDANS ÖNERİSİ”
Konuşmasının devamında, bir spor kulübünün kurumsallaşabilmesi için kulüp ekonomisinin sağlam ve uzun vadeli temeller üzerine kurulması  gerektiğini anlatan, Büyükoral,"Ben ve arkadaşlarım ilk günden beri Karşıyaka stadının yerine plaza yapılmasına da karşıydım. Ancak futbol federasyonunun ön ayak olması ile Örnekköy"de yapılacak olan yeni Karşıyaka stadı beni ve tüm Karşıyaka"yı sevince boğdu. Bu proje ile Yalı"da bulunan stadın yerine yapılacak olan plazanın yerine kulübümüzün geleceğini garanti altına alarak ve gelir getirecek bir alış veriş merkezi rezidans projesinin hayata geçirilmesi daha iyi olacaktır" dedi.
“TARAFTARLARIMIZLA BİRLİKTE SOKAĞA ÇIKAR KARŞIYAKAMIZIN HAKKINI SONUNA KADAR SAVUNURUM”
Karşıyaka Stadının  bulunduğu alana  Karşıyaka belediyesinin de bir plaza projesi var, olduğunu duyduğunu ve kamuoyunda konuşulduğunu  vurgulayan Büyükoral,"Bir Karşıyaka"lı olarak  bu tür düşünce ve projelerin kapalı kapılar ardında konuşulmasını değil,böyle ciddi  projelerin tüm Karşıyaka kamuoyunda  tartışılarak şeffaf bir süreçten geçirtilip  her yatırımcıya açık olacak bir ihale yönteminin uygulanması,.Kulübümüzün haklarından taviz vermeden geleceğini garanti  altına almamız şarttır.Eğer kulübümüzün menfaatleri ön plana alınmadan  bir yöntem izlenirse ,bende taraftarlarımızla birlikte sokağa çıkar Karşıyaka"mızın  hakkını sonuna kadar savunurum."ifadesini kullandı.
“ İZMİR"DE ÇÖKEN EKONOMİ SPOR"U OLUMSUZ YÖNDE  ETKİLYOR”
 Karşıyaka Spor"un eski kulüp Başkanı ve aynı zamanda İzmir"in tanınmış iş adamlarından olan Cihan Büyükoral,İzmir bölgesinin kulüpler bazında özellikle futbol alında süper lig"de temsil edilememesi konusunda da ilginç açıklamalarda bulundu. Büyükoral,İzmir kulüplerinin başarısızlığını, İzmir ekonomisinin son 15 yıldaki çöküşüne bağladı.Büyükoral, sözlerine şu şöyle devam etti."İzmir"de eksik olan temel konu,İzmir"in günümüzde turizm gibi çok önemli bir sektörün geride kalması ile birlikte buna bağlı olarak ticarette de geride kalmasıdır."dedi.Büyükoral, "Paranın,ticaretin,finansmanın olmadığı bir yerde takımların bugün süper ligde olması olanaksızdır.İzmir kamuoyunda bu konulara ilişkin olarak beyin fırtınaları yapılıyor,projeler üretiliyor.Ancak kulüplerimize  ne yerel yönetimlerin nede iktidarların katkıları  sağlanamıyor. Duayenler gazetelerde  'Aman biz İzmir"i kötülemeyelim de yatırımcılar gelsin' şeklinde yazıyorlar.Fakat İzmir dışarıdan bakan yatırımcı zaten İzmir"in kötü olduğunu görüyor.Önemli olan İzmir"in ticaretten kalkınması için eksikliklerini tespit etmesi  gerektiğidir, zira bu spora özellikle de büyük finansman gereken futbola olumsuz olarak yansıyor.Demek ki yapılan tespitlerde yanlışlık var.İzmir ekonomisinin geriye gittiğini görmek ve söylemek gerek Ekonomi geriye gittiği için buna bağlı olarak ta sporda geriye gidiyor." diyerek sözlerini noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894