• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 27 °C

Danışma Merkezi 1 Yaşında

Danışma Merkezi 1 Yaşında
Bergama Belediyesi tarafından kadınların sorunlarını tespit edip çözüm üretmek, gereken hukuki, psikolojik ve manevi desteği vermek amacıyla kurulan Kadın

BERGAMA KADIN DANIŞMA MERKEZİ 1 YAŞINDA
Bergama Belediyesi tarafından kadınların sorunlarını tespit edip çözüm üretmek, gereken hukuki, psikolojik ve manevi desteği vermek amacıyla kurulan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi çalışmalarını bir yıldır aralıksız sürdürüyor.
5 Aralık 2007"de, Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının (Kadın Hakları Günü) 73"üncü yıldönümünde hizmete açılan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinin 1 yıldır yaptığı çok çeşitli çalışmalar Bergamalılar tarafından da büyük beğeni topluyor.
Hukuki ve psikolojik destek veriliyor.
Kadın hakları, eşitlik, şiddet, ana-çocuk sağlığı, anne-baba eğitimi, ergenlik sorunları, internet bağımlılığı gibi birçok konuda toplantı, söyleşi ve konferanslar düzenleyerek bilinçlendirici çalışmalar yapan merkezde ayrıca, gönüllü psikolog, avukat ve uzmanlar tarafından da hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor. Merkezde ayrıca, Kermes Festivali ve sonrasında el sanatları sergileri düzenleniyor.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde düzenlenen film gösterimi ve söyleşi programının büyük ilgi çektiği Kadın Danışma Merkezinin, kadınları hayata daha sıkı tutunabilmeleri için yönlendirdiğini ve bilinçlendirdiğini ifade eden Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, bir yıl boyunca yapılan hizmetlerin çok yerinde ve faydalı olduğunu söyledi.
Ürper, “böyle bir merkeze çok ihtiyaç olduğu ortaya çıktı”
Başkan Ürper, “merkezimizin en önemli amacı, kadınlarımızın ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda gelişmelerini sağlayacak projeler üretmek ve toplumu bilinçlendirecek çalışmalar yapmaktır. Çünkü ancak kendine güvenebilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen insanlar hayatlarında mutluluğu ve başarıyı yakalayabilirler. Merkezimiz ile Bergamalı kadınının dayanışma, birliktelik ve çalışkanlığı kanıtlandı. Burayı açtıktan sonra, yapılan yüzlerce başvurudan da böyle bir merkeze çok ihtiyaç duyulduğu ortaya çıktı. Bundan sonraki hedefimiz, 2009 yılı başında hizmete açmayı hedeflediğimiz üretici hanımlar pazarı” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894