• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İzmir 15 °C

Denizli Tarım Fuarı

Denizli Tarım Fuarı
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Orion Fuarcılık ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Aegeanagri 12. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı için geri sayım başladı.
TARIM ve HAYVANCILIK SEKTÖRÜ 12. KEZ DENİZLİ’DE BULUŞUYOR
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Orion Fuarcılık ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Aegeanagri 12. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı için geri sayım başladı. Sektörün büyük buluşmasına ilişkin basın toplantısı Denizli Değirmen Restoranda geniş katılım ile gerçekleşti. Toplantıya Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu başta olmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal, Denizli MerkezEfendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı İsmail Uğural, çok sayıda birlik ve oda başkanı katıldı. 
 
AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI DENİZLİ TARIM FUARI’NA GELİYOR
Denizli’de bir dizi açılış için bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ile bir araya geldi. Görüşmenin sonunda 11 Mart Cuma günü gerçekleşecek “Denizli Tarımının Geleceği” paneli Bakan Ramazanoğlu’nun katılımı ile Denizli Tarım Fuarı’nda gerçekleşmesi kararı alındı.
 
DENİZLİ TARIM FUARI  “ULUSLARARASI” OLMA YOLUNDA 
Denizli’nin en köklü ihtisas fuarlarından biri olan Tarım Fuarı 9 Mart Çarşamba günü Denizli Egs Park Fuar Alanı’nda açılıyor.  Her yıl katılımcı sayısını katlayarak artıran Denizli Tarım Fuarı 2016’da 157 katılımcı ve 400 marka temsili ile alanında en büyük olma hedefini koruyor. Bir yıl boyunca yoğun bir çalışma takvimi izlediklerini belirten Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Ege bölgesi ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye’den yapılan ziyaretçi organizasyonlarıyla beraber toplam 150 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi öngörülen fuarın, 2016 yılında da katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile sektöre damgasını vuracağını söyledi. Ziyaretçi organizasyonları ile rekora koşan Orion Fuarcılık, Denizli Tarım Fuarı için 50 bin çiftçiye ulaşım katkı payı ödüyor.  Artan katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile uluslararası olma yolunda emin adımlar ile yürüdüklerini söyleyen Tan, önümüzdeki yıl Denizli Tarım Fuarının şahlanacağını ifade etti. Toplantıda söz alan Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, “sadece tekstil ve turizm alanında değil tarımla da gündeme gelen, ihracat potansiyeli bulunan önemli bir kent haline geldik. Hem il müdürlüğümüzün hem de bakanlığımızın desteği bu yıl fuarda dolu dolu bir program hazırladık. 7. Ulusal Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi de fuar ile eş zamanlı düzenlenecektir” dedi.  Denizli’nin Tarım Fuarı ile artık rüştünü ispatladığına dikkat çeken oda ve birlik başkanları, Büyükşehir Belediyesi’nden hem fuar alanın büyültülmesini ve trafik sorunun çözülmesini talep etti. Talep üzerine söz alan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, tarımda Türkiye’nin yüz akı haline gelen Denizli’nin iyi tarım uygulamaları ile geliştiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesinin desteklerinin her zaman süreceğine dikkat çeken Otaklı, fuar alanın gelişimi için çalışmalarının sürdüğünü hedeflerinin fuarı uluslararası düzeye taşımak olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Denizli Merkez Efendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, tarım fuarının üreticinin aynası olduğunu yapılan tüm çalışmaların, Denizli ekonomisinin gücünün, sektör yeniliklerinin aynı çatı altında toplanmasının büyük bir şans olduğunu söyledi.
 
ETKİNLİK REHBERİ 
 
• ÇİFTÇİ GÜNLÜĞÜ DENİZLİ TARIM FUARI ÖZEL YAYINI İLE BEREKET TV’DE 
Bereket T.V program yapımcısı Mustafa Kemal Tuğçu tarafından hazırlanan “Çiftçi Günlüğü” Denizli Tarım Fuarı’na özel olarak çekilecek yeni bölümü ile ekranlara gelecek.  Çiftçi ailenin bir gününü kameralar eşliğinde yaşadığı programda ailenin fuar süresince edindiği deneyimlere şahit olacağız. 
 
• BİLEĞİNE GÜVENEN GELSİN
Denizli Tarım Fuarı ile klasikleşen ve her yıl daha fazla ilgi gören “Bilek Güreşi Etkinliği” 5 gün boyunca fuar saatleri içinde gerçekleşecek. Bileğine ve gücüne güvenen ziyaretçiler arasında yapılan yarışma için özel olarak etkinlik alanı oluşturuldu. Oldukça çekişmeli geçen yarışmaların sonunda kazanan taraf çeşitli hediyelerinde sahibi olacak. 
 
• KAZANDIRAN YOĞURT YEME YARIŞMASI 
Bu yıl ilk kez düzenlenen “Yoğurt Yeme Yarışması” Denizli Tarım Fuarı’nın en renkli etkinlikleri arasına adını şimdiden yazdırdı. Yarışmaya her yaştan ziyaretçilerimiz davetlidir. Yarışma sonunda galip gelenlere sürpriz hediyeler dağıtılacak. 
 
ZİYARET SAATLERİ
Girişin ücretsiz olduğu Denizli Tarım Fuarı, 9–12 Mart tarihlerinde 10.00–18.0- 13 Mart Pazar günü 10.00 – 17:00 saatleri arasında tüm sektör mensuplarının ziyaretine açıktır.  / Ezgi Saraçoğlu Günay / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894