• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 19 °C

Engelsizler Hayatın İçinde

Engelsizler Hayatın İçinde
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / İş hayatında nasıl yer alırsınız? Girişimcilik, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
ENGELSİZLER HAYATIN İÇİNDE
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
İş hayatında nasıl yer alırsınız? Girişimcilik, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri, İletişim, Kişisel Gelişim, Nefes Teknikleri, Resim, Müzik eğitimlerinin yer aldığı ‘Hayatın İçindeyim‘ eğitimleri ile Denizli’deki “engelsiz”lerle  iki gün hayatın her alanında yerini aldı. 
 
Girişimcilik projeleri ile ses getiren  LİYAKAT Derneği, Denizli Rotary Kulübü, Denizli Genç İş Adamları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 'Yarın İçin Girişimcilik Sahnede - Engel Hiçbir Yerde'  5 bölümden oluşan entegre projenin son etabına gelindi. 
 
Büyük ilgi gören final bölümü kapsamında 'LİYAKAT Akademi' 'engelsizler' için 'Hayatın İçindeyim' eğitimleri verdi. İnteraktif katılım ile TED Denizli Koleji’nde gerçekleştirilen eğitimlerde; iş hayatında nasıl yer alırsınız?, CV hazırlama ve mülakat teknikleri, girişimcilik, kişisel gelişim, etkili iletişim, resim, müzik, yoga ve nefes teknikleri konularında bedensel engellilere farkındalık kazandırıldı. 
 
Denizli Rotary Kulüp eski dönem başkanı Mürüvet Algümüş, TED Denizli Koleji Okul Müdürü Fatih Canpolat’ın açılışını gerçekleştirdiği eğitimlerde; Zorlu Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Bahir Dibekoğlu, İŞKUR Meslek Danışmanı  Ahmet  İri, Mercan Kimya İnsan Kaynakları Yöneticisi Pınar Ergençtürk ve Yonga Mobilya İnsan Kaynakları Yöneticisi Lale Iştın  'İş Hayatında Neler Bekliyor' başlıklı sunumları ile engellilere iş hayatı ile ilgili bilgiler verdi, sorularını cevapladı. Bahir Dibekoğlu tarafından gerçekleştirilen ‘Fotoğraf Sanatı’ sunumunun ardından iş hayatına adım atmak isteyen engelliler için Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Liyakat Proje Komitesi Başkanı Doç.Dr. Engin Deniz Eriş tarafından verilen ‘CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri’ eğitimi gerçekleştirildi.  
 
LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi'nin 'Hayata Dair' isimli konuşmasıyla engelliler ile sorunlarını, dileklerini paylaştı. Milli Okuçu Murat Turan’ın başarı hikayesini paylaşmasının ardından Ressam Elvin Öztürk 'Renklerin Dili' isimli workshopta resim sanatının hayata getirdikleri paylaşıldı.  Tüm katılımcılar kendi tuvallerinde resimlerini yaparak etkinliğe renk kattılar. İlk gün proje ekipleri, eğitmenler ve engelliler Denizli Route'da akşam yemeğinde buluşarak anneler gününü kutladı ve keyifli saatler geçirdiler. 
 
Engelliler, eğitimlerin ikinci gününde Profesyonel Koç Nurşen Agathe Ergün tarafından  'Dünden Kalanlar ve 3'lü Beyin Sistemi  Nasıl Çalışır' başlıklı eğitimin ardından, Yoga Eğitmeni Köklen Nart Yıldırım ile 'Nefes İle Farkında Yaşamak ' konulu  nefes teknikleri ve yoga eğitimleri aldılar. Programın son oturumunda; İletişim Danışmanı Ahmet Gülçağ'ın gerçekleştirdiği 'Hayatın İçinde İletişim' eğitiminde gruplara ayrılan engelliler kendi bestelerini yaparak takım çalışmasını öğrendiler. Eğitimlerin sonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde Eğitimci, Yazar Dr. Berna Bridge ve Yazar Sercan Gördüm’ün  kitapları imzalı olarak ve dünyaya daha rahat bağlanabilmeleri için tabletler hediye edildi.  
 
Beş aşamalı bir proje ile Denizli’de geniş bir kitleye hitap ettiklerini ve projenin sonuna geldiklerini belirten LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay ESKİNAZİ ‘İzmir’de gerçekleştirdiğimiz projelerimizin önce Ege Bölgesi’ne daha sonra Türkiye’ye yayılması en büyük amacımız. Girişimcilik ve istihdam arttıkça ekonominin daha da güçleneceğine inanıyoruz. Bu amaç ile girişimciliği desteklemek, girişimci fikirleri artırmak, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak, istihdamın arttırılmasına katkı sağlamak amacı ile sürdürülebilir projeler gerçekleştiriyoruz. İzmir dışında ilk defa gerçekleştirdiğimiz projemizin amacı engelli bireyleri ekonomiye kazandırmak, hayatın içinde olabileceklerini yaşatmaktı. Proje kapsamında elde ettiğimiz geliri de yine onların yararına kullanıyoruz. Çocuklar, gençler, iş dünyası, sanat severler ve engelliler hep birlikte bir yolculuğa çıktık. Eğitimlerimiz sayesinden çocuklar, genç ve engelliler girişimcilik ve iş hayatı ile tanıştı. Kendilerini ifade etme, sorularına yanıt bulmak şansı yakaladı."  
 
Engelliler ile bire bir konuşarak, ihtiyaçlarını belirleyip projenin adımını planladıklarını belirten Denizli Rotary Eski Dönem Başkanı Mürüvet Algümüş ‘iyileştirme çalışmaları yapılmasına rağmen hala pek çok engelli arkadaşımız evlerinden dışarı çıkmakta ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Bu proje kapsamında amacımız onların sosyal ihtiyaçlarını biraz da olsa karşılamaktı. Bu nedenle hem bilgi alabilecekleri hem de eğlenebilecekleri bir program hazırladık. İki gün boyunca hem alanında öncü firmaların insan kaynakları yneticileri ile bir araya geldiler hem de kişisel gelişim, resim, fotoğraf, sinema gibi alanlarda ki uygulamaları yaşama şansı elde ettiler. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894