• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 17 °C

EÜ Bergama MYO’da “Finans Laboratuvarı” hizmete açıldı

EÜ Bergama MYO’da “Finans Laboratuvarı” hizmete açıldı
TradeMaster Kampüs Projesi kapsamında İş Yatırım ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle kurulan Finans Laboratuvarı, düzenlenen törenle açıldı.

TradeMaster Kampüs Projesi kapsamında İş Yatırım ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle kurulan Finans Laboratuvarı, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine; Bergama Kaymakamı Avni Oral, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan,  Bergama Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ziyver Kaya, Bergama İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Kütükçü, Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat,  ilçe protokolü, yüksekokul yönetimi, akademisyenler ve  öğrenciler katıldı.

Laboratuvarın öğrenciler için uyulama alanı olacağını dile getiren Prof. Dr. Mehmet Ersan, “ Finans laboratuvarının öncelikli amacı, muhasebe ve finans alanındaki finansal yönetim, mali tablolar analizi, finansal yatırım araçları gibi derslerde öğretilen teorik bilgilerin bilgisayar destekli uygulamayla birleşmesini sağlamaktır. İş Yatırım’da görev yapan uzmanlar da finans laboratuarında öğrencilerle buluşarak uygulamaya yönelik tecrübelerini paylaşacaklar. Ayrıca üniversite öğrencilerimiz, İş Yatırımın düzenlediği sanal yatırım yarışmasına katılıp, yatırım veya işlemci olma konusunda tecrübe sahibi olabilecek. Bulunduğu bölgenin finansal okuryazarlık düzeyini artırmak gibi bir sosyal sorumluluk projesi de olan finans laboratuarıyla hedef gruplara bilgi ve deneyim edinme imkânı sağlanacak.  Hem öğrenciler hem de hedef gruplar için öğretilen bilginin uygulamayla birleşmesi neticesinde devamlı gelişen ve büyüyen finans sektöründeki iş imkânlarından yararlanmaları mümkün hale gelecek. Bölgede yer alan kurum ve kuruluşlar muhasebe ve finans alanında nitelikli işgücüne kolay erişebilirken, kendi ihtiyaç duydukları mali ve finansal konulardaki konular için Ege Üniversitesinin desteğine sanayi-üniversite iş birliği çerçevesinde ulaşabilecek” diye konuştu. Konuşmaların ardından Finans Laboratuvarı, kurdele kesimi ile birlikte hizmete açıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894