• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 23 °C

Feyzioğlu: Atatürk gelse ve ‘evet’i savunsa ben yine karşısında olurdum”.

Feyzioğlu: Atatürk gelse ve ‘evet’i savunsa ben yine karşısında olurdum”.
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU: “BUGÜN ATATÜRK GELSE VE ‘EVET’İ SAVUNSA BEN YİNE KARŞISINDA OLURDUM” DEDİ.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, referandumda “hayır” denmesi gerektiğini ifade ederek, Anayasa paketinin kabul edilmesi durumunda önce “eyalet sistemi”, ardından da “bölünme”nin gündeme geleceğini öne sürdü. 

TÜGİAD Ankara Şubesi, Parlamento İlişkileri Komisyonu (PİK) ile birlikte düzenlediği "Anayasa Değişikliği ve Referandum" toplantılarının üçüncüsünde, Feyzioğlu’nu konuk etti.

Toplantıya TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman, Başkan Yardımcısı Koray Kartal, Parlamento ilişkiler Komisyon Başkanı Begüm Akış, Üye ilişkiler Komisyon Başkanı Arzu Beyazıt, Yönetim Kurulu Üyeleri, eski başkanlar Sefa Çöl ve Türker Naslı ile Dernek üyeleri katıldı. 

Başkan Ercan Kahraman, açış konuşmasında, referandum sürecinde kafa karışıklığını gidermek için bu toplantıları yaptıklarını ifade ederek, “Bizim aramızda muhakkak evet diyecek arkadaşlarımız da var hayır diyecek de… Bizler işadamları olarak gidilen yönün nasıl bir yön olduğunu, sürecin ekonomik açıdan neler getireceğini bilmek ve görmek istiyoruz. TÜGİAD Ankara Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarla üyelerimizi bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bildiğiniz üzere daha önce MHP ve CHP temsilcilerini derneğimizde ağırlamıştık. Önümüzdeki günlerde de AK Parti temsilcilerini ağırlayacağız. Ben şahsım ve TÜGİAD adına bugün misafirimiz olduğu için Sayın Feyzioğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Feyzioğlu da konuşmasında referandumda "hayır" denmesi gerektiğini savunurken, bunun gerekçesini hukuksal dayanaklar ve örneklerle anlattı. Feyzioğlu, Anayasa paketinin kabulü durumunda gelecek yeni sistemin önce “eyalet sistemi”ne ardından da bölünmeye yol açacağını savunarak, “Türkiye'nin eyalet sistemine geçmesi gibi bir durum başımıza gelebilir. Aynı zamanda bu getirilmek istenen sistem bölücü terör örgütünü uluslararası alanda bir özgürlük savaşçısına dönüştürebilir" dedi. Parlamenter sistemden yana olduğunun altını çizen Feyzioğlu, “Bu süreçte parti çalışması değil ‘hayır’ çalışması yapıyorum. Bize dayatılmak istenen sistem, demokratik ülkelerin hiçbirinde yok. Zaten demokratik dünyada böyle bir sistem yok” diye konuştu. 

Feyzioğlu, sistemlerin raydan çıkmasını önleyen kuvvetler ayrılığından yana olduğunu ifade ederek,  “Bu düzenleme Meclisi işlevsiz hale getiriyor. Bu iş adamı olarak sizleri de çok etkiler. Örneğin bir vekil yoluyla halletmek istediğiniz bir işinizi yeni sistemde halletme şansınız hiç olmayacak. Biz temiz yatırım istiyorsak bu sisteme karşı olmalıyız. Böyle bir sisteme kimse gelip yatırım yapmaz” dedi. 

“SİYASET TIKANIR, MECLİS İŞLEMEZ HALE GELİR”
Daha sonra soruları yanıtlayan Feyzioğlu, bir soru üzerine yargının tamamen başkana bağlanması durumunda siyasetin tıkanacağını, özellikle Meclis’in işlemez hale geleceğini söyledi. Feyzioğlu, “Ülke büyük bir basınç ile karşı karşıya kalır. Bunun da nerede patlayacağı hiç belli olmaz. Çok kutuplu bir toplumda Meclis çok sesliliği sağlar. Bu basıncı yumuşatan Meclis’tir” diye konuştu. 
“ATATÜRK GELSE, EVET DESE KARŞISINDA OLURUM”
Feyzioğlu, bu kavganın ülkeye en çok da ekonomik açıdan zarar verdiğini vurgulayarak şöyle dedi:
“Benim Binali Bey ya da Tayyip Bey ile bir sorunum yok. Sistemle sorunum var ve bu getirilmek istenen sistem kriz doğurur. Türkiye başkanlık ile yönetilir, ama sorun yönetenin denetimsiz bırakılmasıdır. Getirilmek istenen sistemde hiçbir denetim organı yok başkanı denetleyecek. Bunun çözümü Cumhurbaşkanı'nın anayasaya uymasıdır, anayasanın Cumhurbaşkanı'na uydurulması değil... Bugün Atatürk gelse ve ‘evet’i savunsa ben yine karşısında olurdum. Çünkü bu yanlış. En başta hukuksal olarak yanlış bir durum var ortada.”

TÜGİAD???
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.
Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.
G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.
1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.
Türkiye genelinde 115'i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.
Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.
Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

TÜGİAD Başkanları
1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ,
1994 - 1998 Sn. Murat BEKDİK
1998 - 1999 Sn. Hamdi AKIN
1999 - 2002 Sn. Muharrem YILMAZ
2002 - 2004 Sn. Hayati KAYA
2004 - 2008 Sn. Murat SARAYLI
2008 - 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK
2010 - 2012 Sn. Murat ÇOSKUNKAN
2012 – 2015 Sn. Ali YÜCELEN
2015 - 2016  Sn. Rahmi Çuhacı
2016 -          Sn. Ali YÜCELEN
Detaylı bilgi için: www.tugiad.org.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894