• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İzmir 16 °C

Hande Everes, Hakkında Merak Edilenleri Cevapladı

Hande Everes, Hakkında Merak Edilenleri Cevapladı
Yeni Vizyon Gazetesi / Özel Haber

MÜZİK DÜNYASININ YÜKSELEN YILDIZI HANDE EVERES, HAKKINDA MERAK EDİLENLERİ CEVAPLADI

Kısa bir süre önce Maxi single’ı ‘Alis’i müzikseverler ile buluşturan Hande Everes, bu ilk single’nın adından ilk röportajını Yeni Vizyon Gazetesi’ne verdi.  

Alternatif Rock tarzında çıkarttığı maxi single, geniş kitleler tarafından beğeni ile karşılanan Everes, müzikte tarz ayırt etmediğini ifade ederek, “Tarzlar müzik formu olarak ayrıdır (kullanılan enstrüman veya sound); ancak karşı tarafa vermek istediğini veren hissiyat hangi tarzda olursa olsun rock, pop, arabesk, vs. fark etmez” diyerek müziğin evrenselliğine işaret etti.

Güçlü sesinin yanı sıra aynı zamanda başarılı bir fagot sanatçısı ve usta bir piyanist olan genç yetenek Hande Everes’in deyim yerindeyse adeta on parmağında on marifet var.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı fagot bölümünü bitiren ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarında piyano eğitimini birincilik ile tamamlayan Hande Everes, Sinan Çetin Plato Film Okulu Tiyatro Atölyesinde sahne sanatları eğitimi gördü.

Elif Çağlar ve Evrim Özşuca gibi birçok jazz ve pop sanatçısına vokal yapan Everes, iki şarkıdan oluşan maxi single’ı ‘Alis’ ile müzik dünyasında ses getirmeyi başardı.

İşte Türk müzik dünyasının istikbal vaat eden genç yıldızı Hande Everes ile yaptığımız röportajın detayları:

- Sanat hayatınız nasıl başladı?

Mersin'de, beş yaşımda doğduğum evin hemen hizasında 'Ferihan Bale ve Koro Sanat Merkezi'nde tanıştığım ve Alis adlı maxi single ile şuana geldiğim bol hatıralı bir sanat hayatı diyerek başlayabiliriz.

-Bugüne dek müzik dünyasından hangi isimlerle çalıştınız?

Elif Çağlar, Evrim Özşuca' ya geri vokal yaptım.

- Müzik dünyasında kendinize örnek olarak aldığınız, idolüm dediğiniz bir sanatçı var mı?

Çocukluğumdan bugüne yansımış idolüm Micheal Jackson, canım Madonna ve ruh ikizim Amy Winehouse..!

-Kısa bir süre önce ilk single'ınızı çıkarttınız; beklentilere cevap verdi mi? Gelen tepkiler ve yansımalar nasıl oldu?

Gelen tepkiler çok olumlu her şey olması gereken tempoda şimdilik… Şarkılarımda kendinden bir şey bulan ve ona göre yorumlanan karşı his hep yaratmak istediğim sinerji. İyi ve kötü eleştiriler benim ve ekip arkadaşlarım için çok yönlendirici, her geri dönüşün büyük önemi var..

-Albüm çıkarma hedefiniz var mı?

Her yazarın bir kitap, ressamın bir sergi ve her müzik insanının bir albüm hedefi ideali gibi benim hedefim de albüm yönünde. Bunun için önce maxi single çıkartmam gerekiyordu. Hem dinleyicinin tepkisini görmek hem de eksiklerimizi denetleyip daha iyiye nasıl gideriz düşüncesi bizim için önemli. Bunun yanında maxi single olarak dinleyicilerimize sunduğumuz her parça bir albüm kadar heyecan verici.

- Yakın zamanda konser veya turne planlarınız var mı?

Evet, yeni yılla birlikte öncelikle İstanbul'da albüm lansman konseri ardından Şubat ayı içerisinde Türkiye genelinde 15 konserlik albüm tanıtım turnesi planlıyoruz.

- Güçlü bir sese sahipsiniz. Türkiye’de pop gibi daha çok rağbet gören bir seçenek varken, siz bir anlamda zor olanı; Türk alternatif rock müziğini tercih ediyorsunuz. Bu tercihinizi nasıl yorumlarsınız?

Teşekkür ederim… Alternatif düşüncelerin genel olarak başarıya daha yakın olduğunu biliyorum fakat bu planlı değil ancak içten gelen bir dürtüyse sizi yönlendirebilir ve ciddiye alınıp verilen emeklerle sizi başarıya götürür. Türkiye'de çok iyi pop, rock, geleneksel müziğimizi yapan kişi ve gruplar var. Dengeleyecek olursak bu noktada sıyırılan çok az. Kısacası Türkiye'de sıkı bir müzik yaptığınızda ister pop, ister rock, ister türkü bazında olsun 'alternatif' ve başarılı oluyorsunuz.

-Türkiye'de rock olması gereken yerde mi?

Nitelikli ve emek harcanan her müzik tarzının hak ettiği değeri görmesinden yanayım. Ayrım yapmıyorum çünkü müziği seviyorum ve müzik insanıyım. Umarım konser etkinlikleri artar ve dinleyici beğendiği müziği hak gördüğü yerde alkışlar.

-Anadolu Rock’ı destekliyor musunuz?

Elbette destekliyorum. Biraz önceki soruda da cevapladığım gibi tarzı ayırmıyorum. Tarzlar müzik formu olarak ayrıdır (kullanılan enstrüman veya sound); Ancak karşı tarafa vermek istediğini veren hissiyat hangi tarzda olursa olsun rock, pop, arabesk, vs. fark etmez.

-Tarzı tarzınıza benzeyen Pamela Spence bundan bir süre önce taverna müziğinin sevilen isimlerinden Ümit Besen ile bir düet yaptı. İki farklı tarzı buluşturan bu sıra dışı çalışma epey beğeni topladı. Bu tür çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz,  benzer bir teklif size gelse kabul eder misiniz? Hayalinizde düet yapmak istediğiniz bir sanatçı var mı?

Bu düeti ben de çok beğendim. Bu tür çalışmalar geçmişten günümüze yapıldı ve yapılmaya devam edecek, benzer bir teklif gelirse seve seve ve büyük bir heyecanla kabul ederim. Hiç düşünmemiştim ama bir Selami Şahin, Yıldız Tilbe, Sezen Aksu, Mor ve Ötesi, Levent Yüksel çok büyük heyecanla düet yapabileceğim isimlerden birkaçı.

-Özellikle de sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla müzikseverler sizi yakından tanıyor, ama tanımayanlar için biraz kendinizden bahsetmenizi istesek başka neler söylersiniz.

Konservatuar Fagot bölümü mezunuyum, Büyükşehir Belediyesi Oda Müziği Topluluğunda Fagot Sanatçısıyım halen klasik müzik alanında kendi oda müziği grubumuzla konserler vermeye devam ediyorum. Bu beni bu yaşa taşıyan dal bir anlamda... Piyano dersleri veriyorum çok minik ve yıllardır kopamadığım öğrencilerim var...

Hiperaktif bir kişiliğim var koşturmayı ve çalışmayı çok severim... Dans etmek ve dövüş alanında dersler almak hobilerimdir...

Sabahları uyandığımda önce kahvemi yapar klasik müzik açarım. Sonra evi toplarım bu bir saplantı halindedir. Yapacaklarımın listesini oluştururum ve güne başlarım!

HANDE EVERES KİMDİR?

Müzik hayatına Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı / FAGOT bölümünde başladı. Bu okulda lise eğitimini tamamladıktan sonra Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı / KOMPOZİSYON Sanat Dalı ve piyano Ön Lisans eğitimini birincilik ile tamamladı. Sinan Çetin Plato Film Okulu: Tiyatro Atölyesinde Jest - Mimik (Rüçhan ÇALIŞKUR)Yaratıcı Drama (Canan SANAN)Fonetik Diksiyon (Mahmut GÖKGÖZ)Tiyatro Tarihi (Özlem HEMİŞ)Solfej (Nurettin ÖZŞUCA)Ritmik Hareket ve Dans (Ayrin ERSÖZ) eğitimlerini aldı. Mersin Devlet Opera ve Balesi - Çocuk Balesi ve Korosu Sözleşmeli olarak görev aldı aynı projede Sihirli Palto (Ç.O) - 1. Fagot Sanatçısı olarak hizmetlerde bulundu. Everes, 2016 yılının son aylarında çıkarttığı ‘Alis’ isimli maxi single ile müzikseverle buluştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İzmir'in Tarihi2006-06-18 23:26:49
  • SGY, TBMM'den Aynen Geçti2006-06-01 00:23:18
  • TED:”Test Makinaları Yetişiyor”2006-05-16 13:25:10
  • Nisan Ayı İhracat Rakamları2006-05-01 23:09:47
  • Türkiye'nin "Bor Zenginliği"2006-04-01 11:06:43
  • Her Siyah Zeytin İyi Değildir2006-02-12 11:27:06
  • Bebekleri Yüz Üstü Yatırmayın2006-01-29 23:34:17
  • Türkiye’de Mobilya Sektörü2006-01-25 22:07:15
  • Türkiye Zaman Kaybediyor2006-01-02 16:25:28
  • Karın Ağrısına Dikkat2005-11-01 22:41:24
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894