• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 18 °C

İKÇÜ’nün 12 Fakülte Dekanlığı’ndan Darbeye Kınama

İKÇÜ’nün 12 Fakülte Dekanlığı’ndan Darbeye Kınama
Haince planlanan darbe girişimine karşı oy birliği ile bir senato kararı alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Senatosu’nun ardından

İKÇÜ’NÜN 12 FAKÜLTE DEKANLIĞI’NDAN DARBEYE KINAMA

Haince planlanan darbe girişimine karşı oy birliği ile bir senato kararı alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Senatosu’nun ardından, İKÇÜ’ye bağlı 12 fakülte yönetimi de, ülkemizin bütünlüğü ve milli iradeyi yok etmeye yönelik girişimi nefretle kınadı.

Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Turizm Fakültesi gerçekleştirdikleri olağanüstü toplantıyla; Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk Milletine ve milli iradeye yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini, ağır bir dille kınadı.

“HAİNLERE KARŞI VERİLECEK HER TÜRLÜ MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ”

Kınama kararlarında,  kökü dışarda olan hainlerin karşısında korkusuzca durulduğu,  vatan hainlerinin darbe girişiminin, vatansever asker ve polis teşkilatlarının özverili çalışması, Aziz Milletimizin sağduyusu sayesinde boşa çıkarıldığı kaydedildi. 708 akademik personelin görev yaptığı fakültelerin dekanlıkları tarafından yayımlanan bildirilerde; millete, askere, polise ve demokrasimizin sembolü olan Gazi Meclisimize kurşun sıkan, bomba atan bu hainlere karşı verilecek her türlü mücadelede, Devletin ve Hükümetin yanında oldukları vurgulandı.

“DESTAN YAZILDI”

15 Temmuz Günü milletimizin verdiği bu yeni bir Kurtuluş Savaşı mücadelesinin, şanlı tarihimize destansı bir sayfa olarak ekleneceğinin vurgulandığı akademisyenlerin bildirisinde, bu tarihin bundan sonra Türkiye’de darbe yapılamayacağının ispatı olduğu ve demokrasi şöleni olarak kutlanacağı kaydedildi.

“KAHRAMANLAR ASLA UNUTULMAYACAK”

Kahramanlık destanlarını yazanların hiçbir zaman unutulamayacağı belirtilirken; bu uğurda  canlarını veren demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır, yaralılara da acil şifalar dilendi. Fakülteler kınama metinlerinde şu ifadelere yer verdi;

“MGK Kararı ile terörist bir örgüt olduğu tescillenen PDY/FETÖ Terör Örgütü ve işbirlikçileri tarafından Türkiye Cumhuriyeti  Devleti’ne ve Türk Milleti’ne karşı gerçekleştirilen bu darbe girişimini lanetliyoruz. Fakülte Yönetim Kurulları olarak milletimizle ele ele, demokrasiden, barıştan ve hürriyetten yana olacağız. Millete değil de uzaklara güvenen ve uzaklardan aldıkları emirleri bir piyon gibi icra eden bu karanlık güçlerin, her karışı şehit kanıyla sulanmış bu vatan üzerindeki kirli planlarının karşısında olacağız. Gün demokrasi günüdür, gün demokratik kazanımlara sahip çıkma günüdür. Fakülteler olarak, yüce değerlerimize, milletimize, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede her şartta ve zamanda halkımızın yanında ve onlarla birlikte olduğumuzu bildiririz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, TBMM üyelerimiz başta olmak üzere, kamu görevlilerimize, sivil toplum örgütlerimize ve medya kuruluşlarımıza, milletimizle birlikte sergiledikleri sağduyulu, kararlı, yerli, milli ve demokratik duruştan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894