• BIST 10190.53
  • Altın 2427.992
  • Dolar 32.2046
  • Euro 34.7929
  • İzmir 25 °C

Kıck Boks’ da Bir İlk

Kıck Boks’ da Bir İlk
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Spor’da ilklerin öncüsü olan İzmir Kıck Boks branşında da bu geleneğini sürdürdü.
KICK BOKS’ DA BİR İLK
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Spor’da ilklerin öncüsü olan İzmir Kıck Boks branşında da bu geleneğini sürdürdü.
Uzun süredir çalışmaları yürütülen Kick Boks sporunun Okul Sporları' na alınması ve ilk, orta ve lise düzeyinde yapılması sonuçlarını verdi. Spor Genel Müdürlüğü tarafından Kick Boks' un Okul Sporlarında yapılmasına onay verildi. Alınan onayın ardından İzmir bir ilke imza atarak Küçük ve Yıldız kategorilerinde Milli eğitim il seçme müsabakalarını yapmaya başladı.
 
Konu ile ilgili bilgi aldığımız Kıck Boks İzmir il temsilcisi Milli takım antrenörü ve aynı zamanda milli sporcu İsam AKGÜL “ Kıck Boks federasyonumuzun uzun süren çalışmaları neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokoller kapsamında Kıck Boks branşımız okul sporları kapsamına dahil edilerek, eğitim ve öğretimlerini sürdüren sporcularımızın kulüp faaliyetleri dışsında okudukları okullarını da İl ve ülke bazında temsil edebilmelerinin de önü açılmış oldu. Böylece Kıck Boks branşımız daha yaygın hale gelerek ülke sporunun gelişimine katkı sağlayacaktır “ dedi.
 
Kıck Boks İl hakem kurulu başkanı Milli Hakem Ahmet TÜL ise “ Gerçekleşen şampiyona ile ilimizde bir ilke imza atarak okul sporlarında Kıck boks faaliyetini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Ayrıca şampiyona bu anlamıyla ilk müsabaka olmasına rağmen okulların göstermiş olduğu katılımda ayrıca bir mutluluk kaynağımız. İnanıyoruz ki ilerleyen zamanlarda katılım daha yüksek seviyelere ulaşacaktır “ dedi.
 
Düzenlenen Şampiyonanın teknik açıklaması konusunda bilgi veren Kıck Boks İl hakem kurulu üyesi Milli hakem ve Antrenör Ahmet BEREKET ise “ Düzenlenen şampiyona Kıck boks branşımızın Poınt Fıghtıng olarak ifade edilen yarışma bölümü olarak yapılmakta. Poınt Fıghtıng müsabakalarında İki müsabıkın kurallara uygun teknik ve hızla en çok skor puanını elde etmek için mücadele eder. El ve ayak tekniklerinin sporcu açısından eşit derecede önem taşıdığı bir teknik dalı olan Poınt Fıghtıng müsabakalarında. Teknikler- yumruklar ve tekmeler sıkı bir biçimde kontrol edilir. Her geçerli puanda diğer bir ifadeyle; elin veya ayağın kurallara uygun kısmıyla müsaade edilen hedeflere uygun tekniklerle vurulmasında puan verilir, Koruyucu malzemelerin yoğunluğu ve son derece kontrollü bir yarışma şekli olması nedeniylede maçlarda sporcu yaralanmaları dahil hiçbir olumsuz durumun yaşanmamaktadır. Milli eğitim il seçmesi Şampiyonasının Evka 1 kapalı spor salonunda 2 gün devam edeceğini ifade eden Bereket hafta sonunda da İzmir il seçmesi müsabakalarının aynı yerde devam edeceğini ifade ederek Tüm İzmirli sporseverleri Kıck Boks şölenine davet etti. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894