• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 22 °C

Sportif Kaya Tırmanışı

Sportif Kaya Tırmanışı
Sportif Kaya Tırmanışı Topluluğu(EKATT) son yıllarda öğrencilerin ilgisiyle büyüyen bir doğa sporları kolu. Önceleri dağcılık kolunun altında faaliyet gösteren kaya tırmanışı, kendine yeni bir kulvar açarak topluluk halini alıp, Ege Üniversitesi öğrencile

SPORTİF KAYA TIRMANIŞINA İLGİ GİDEREK ARTIYOR
           
Ege Üniversitesi öğrenci toplulukları üniversiteli gençlerin sosyal yönlerini ön plana çıkaran çeşitli faaliyetler düzenliyor.
Sportif Kaya Tırmanışı Topluluğu(EKATT) son yıllarda öğrencilerin ilgisiyle büyüyen bir doğa sporları kolu. Önceleri dağcılık kolunun altında faaliyet gösteren kaya tırmanışı, kendine yeni bir kulvar açarak topluluk halini alıp, Ege Üniversitesi öğrencilerine doğayı, sporu ve adrenalini aşılamak amaçlarını güden bir topluluk haline geldi.
Ege üniversitesi öğrencisi olan herkese kapıları açık olan topluluk, öğrenci kayıtlarını eğitim öğretim yılının 2. yarıyılında alıyor. İlk olarak 5 haftalık teorik derslerin ardından 3 haftalık Karşıyaka Örnekköy de yatay tırmanış eğitimleri ve son olarak Buca Kaynaklarda ilk tırmanış eğitimleri veriliyor.
İlk eğitimlerini tamamlayan topluluk üyelerini doğayla baş başa olabilmek, ders stresinden ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak amacıyla Mayıs ayında Antalya"da bulunan Geyik Bayırında bir haftalık kamplı faaliyet düzenleyeceklerini belirten topluluk başkanı Dilaver Kişili “ Antalya kampından sonra ilk eğitimlerini tamamlayıp yeni  eğitim öğretim yılında topluluğa aktif olarak devam etmek isteyen üyelere ileri kaya tırmanışı eğitimleri verilmekte. Bu eğitimlerde başarı gösteren üyeler arasından yardımcı eğitmenler seçilerek topluluğun devamı sağlanmakta.” dedi. 
Adrenalin ve doğa tutkusu olan herkesi topluluklarına beklediğini söyleyen Dilaver Kişili “Topluluk olarak İzmir çevresi ve İzmir dışı tırmanış faaliyetlerimizle Ege Üniversitesi öğrencilerine sosyal bir olanak tanımak ve onlara doğayı ve doğa sporlarını sevdirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız” dedi.
Kurulduğu 2004 yılında aktif üye sayısı 5 olan topluluk üye sayısını 2005-2006 öğretim yılında 23"e, 2006-2007 öğretim yılında 32"ye yükseltti
Metin TEKİN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894