• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 27 °C

Telegol Bergama'da Esti

Telegol Bergama'da Esti
Kanaltürk Televizyonu'nun başarılı spor programı Telegol'ün ekibi Bergama Yüksek Okulu'nda "Futbol ve Gençlik" konulu panele katıldı. Efsane Kaptan Ziya Şengül, kovulduğu

TELEGOL BERGAMA'DA ESTİ
Kanaltürk Televizyonu'nun başarılı spor programı Telegol'ün ekibi Bergama Yüksek Okulu'nda "Futbol ve Gençlik" konulu panele katıldı. Efsane Kaptan Ziya Şengül, kovulduğu ertesi gün başka bir takımın başına geçen teknik direktörleri eleştirdi. Şengül, "Bunlar bu ligin vıcık vıcık olmuş teknik adamlarıdır" derken Altın Ayakkabı Sahibi Tanju Çolak, Milan için genç yetenek aradığını ancak Türkiye'de bu fikre kimsenin sıcak bakmadığını söyledi. Öğrencilerin sorularına içtenlikle yanıtlar veren dev kadro, Koza Altın İşletmeleri'nin desteğiyle yapılan spor tesisinin açılışını da gerçekleştirdi.
Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen "Gençlik ve Futbol" konulu panele Kanaltürk Televizyonu'nda yayınlanan Telegol programının ekibi katıldı. Serhat Ulueren, Ziya Şengül, Gökmen Özdenak, Sinan Engin ve Tanju Çolak'tan oluşan Telegol ekibi konuşma yaptı. Bergama Belediye Başkanı Raşit Ülper, Okul Müdürü Erhan Kırtay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, Koza Altın İşletmeleri Genel Müdürü İsmet Sivrioğlu'nun da izlediği panelde öğrenciler sordu Telegol ekibi yanıtladı. Bir öğrencinin "Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in 'bu kulübün kapısında içeri giremez' dediği Mustafa Denizli'yi teknik direktör olarak getirmesini nasıl yorumluyorsunuz" sorusu üzerine Sinan Engin, "çok sakat sorular soruyorsun" diyerek yanıtladı. Mustafa Denizli'nin transferi hakkında bilgiler veren Engin, tecrübeli teknik adamın, 2 yıllık sözleşme teklif edilmesine rağmen sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığını söyledi.
Süper Lig Gereksiz Teknik Adamlarla Dolu
Bir öğrencinin "futbol liginde bir takımda başarısız olan bir teknik direktörün istifa ettikten bir gün sonra başka bir kulüple anlaşmasını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine Fenerbahçe'nin efsanevi kaptanı Ziya Şengül, "Bunlar bir dönem Almanya'da futbol akademisine giden bir grup. 15 kişilik bu gurup, futbolu çok iyi bildiklerini sanıyor. Siz de onlar kadar bilirsiniz. Bir takımda başarısız olup, kovulurlar. Ertesi gün bakarsınız başka bir takımla sözleşme imzalamışlar. Bunlar bu ligin vıcık vıcık olmuş teknik adamlarıdır. Televizyonda yorum yaparken ahkam keserler. Takımın başına geldiklerinde ahkam kestikleri hiçbir şeyi yapamazlar" dedi. Galatasaray'ın danışman olarak Kalli'yi getirmesine gönderme yapan Şengül, "bizim Dede'miz var. Fenerbahçe'nin durumu Dede'nin ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Bizi her alanda taklit eden Galatasaray ise Dede'den daha yaşlı olan Kalli'yi getirdi. Bu kadar genç adam varken neden bunlar geliyor anlamış değilim. Bu iş genç işi" diye konuştu.
Türkiye Genç Yeteneklere Sıcak Bakmadı
Milan Spor Kulübü için genç yetenekleri keşfetmesini eleştiren bir öğrenciye cevap veren ünlü golcü Tanju Çolak, "Bu ülkede birilerinin sırtını sıvazlamazsanız bir yere gelemezsiniz. Türkiye'deki spor kulüpleri için genç yetenekleri bulmaya çalıştım ama hiçbiri bu fikre sıcak bakmadı. Milan'ın altyapısından böyle bir teklif geldi. Bende kabul ettim. Genç bir yeteneğin Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe'den daha büyük hayalleri olup, Milan'da oynaması kötü mü olur?" diye konuştu.
Koza'dan Eğitime Destek
Telegol ekibi panelin ardından Koza Altın İşletmeleri tarafından inşa edilerek Bergama Yüksek Okulu'na armağan edilen basketbol ve voleybol sahasının açılışını yaptı. Golcü Tanju Çolak ile Serhat Ulueren öğrencilerle birlikte basketbol atışı yaptı. Tanju Çolak'ın üst üste şut kaçırması üzerine öğrenciler, "Kral ayakla at" diye tezahürat yaptı. Telegol Programının yapımcısı Serhat Ulueren'e plaket veren Koza Altın İşletmeleri Genel Müdürü İsmet Sivrioğlu, "Koza sürdürülebilir madencilik konseptini benimseyen, en iyi çevre teknolojilerinin yanında sosyal kalkınmayı da önemseyen bir şirket. Bu bağlamda eğitim ve kültürel anlamda eğitim kurumlarına destek olmaya çalışıyoruz. Sadece bu ay Bergama Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Bergama Yüksek Okulu'na spor sahaları, Bergama Anadolu Lisesi'ne de fen laboratuarı yaptırdık. Eğitim kurumlarına vereceğimiz destek devam edecek" dedi. Okul Müdürü Prof. Dr. Erhan Kırtay ise "ne zaman başımız sıkışsa Koza'nın kapısını çalıyoruz. Spor sahalarının yapılmasında bize destek oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894