• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İzmir 20 °C

Türkiye Gündem - 1 Temmuz

Türkiye Gündem - 1 Temmuz
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker şehit oldu.

LİCE'DE TERÖR SALDIRISI: 2 ŞEHİT

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker şehit oldu.

TERÖRİSTLERİN UYRUKLARI TESPİT EDİLDİ

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 44 kişinin ölümü 237 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristlerden birinin Özbek vatandaşı olduğu, birinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, birinin de Kırgız vatandaşı olduğu belirlendi. 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA DA AYRIM YAPILAMAZ

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım müzakerelerinde "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı 33'üncü faslı açıldı. Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Teröristler nasıl ayrım yapmıyorsa, terör örgütleri arasında da ayrım yapılamaz. DAEŞ, YPG, PKK, DHKP-C ve El-Nusra. Bu terör örgütlerinin hepsi insanlığın düşmanıdır." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

'TERÖRE CEVABIMIZI DAHA FAZLA ÜRETEREK VERECEĞİZ'

Başbakan Binali Yıldırım, Osmangazi Köprüsü açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Teröre cevabımızı daha fazla üreterek, kardeşçe bölüşerek vereceğiz. Osmangazi Köprüsü sadece bu bölgeyi değil, üzerinden geçen otoyolla birlikte İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir illerini ihya edecek." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A 'ÖZÜRLÜ' YANITI

Mavi Marmara ve İsrail konusunda "Sen anlamıyorsan özürlüysen ben ne yapayım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kemal Kılıçdaroğlu, "Düne kadar bana 'sen İsrail'in ağzıyla konuşuyorsun' diyen Cumhurbaşkanı şimdi kalkmış bana 'sen anlamıyorsun' diyor. Hayır, sen çark ettin. Erdoğan'ın bana İsrail konusunda neden çark etmesini söylemesi lazım.” diye yanıt verdi.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İFADEYE ÇAĞRILDI

Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığı Talimat Bürosu, Mersin, Midyat ve Kayseri Cumhuriyet  Başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında HDP Eş Genel Başkanları  Demirtaş ve Yüksekdağ'ı ifadeye çağırdı. İfadeye çağrıldığını doğrulayan HDP Eş Başkanı Demirtaş, ifadeye vermeye gitmeyeceğini söyledi.

MHP YÖNETİMİ MUHALİFLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

MHP'de muhalifler ile Genel Merkez arasındaki kurultay çekişmesi, Yargıtay ve YSK’dan gelen kararlar sonrası Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kararına kilitlendi. Genel Başkan Devlet Bahçeli, bundan sonra muhaliflerin partiden atılması için disiplin sürecini işletecek.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

PUTİN, TUR SATIŞI VE CHARTER UÇUŞ YAPTIRIMLARINI SONLANDIRDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye yönelik tur satışı ve charter uçuşları kapsayan yaptırımların kaldırılmasına yönelik kararnameyi imzaladı.

AB’DEN TÜRKİYE’DEKİ SIĞINMACILARA MALİ DESTEĞİ HIZLANDIRMA ADIM

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıları desteklemek için taahhüt ettiği fonun 2 milyar avroluk kısmını Temmuz ayının sonuna kadar serbest bırakmayı hedefleyen teklif sundu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ BAYRAM MÜJDESİYLE HİZMETE AÇILDI

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında hayata geçirdiği "dev projelerden" Osmangazi Köprüsü hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün bayram sonuna kadar ücretsiz olacağını söyledi.

İHRACAT BİR YILDA YÜZDE 9,6 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dış ticaret verilerini açıkladı. Türkiye'nin ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 artarak 12 milyar 140 milyon dolara çıktı. Mayıs ayında dış ticaret açığı %25,5 azalarak 6 milyar 788 milyon dolardan 5 milyar 54 milyon dolara geriledi.

TÜRKİYE'NİN DIŞ BORCU BELLİ OLDU

Hazine Müsteşarlığı, mart sonu itibarıyla brüt ve net dış borç stoku ile Hazine garantili dış borç stoku verilerini açıkladı. Bu dönemde Türkiye'nin brüt dış borç stoku, 411,5 milyar dolar oldu, stokun milli gelire oranı yüzde 58,1 olarak hesaplandı.

FORTUNE 500 LİSTESİ AÇIKLANDI

Finansal kurumlar ve holding şirketleri dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye araştırmasının dokuzuncusu Fortune Türkiye dergisinin temmuz sayısında yayımlandı. Buna göre BOTAŞ, 37,1 milyar liralık net satış geliriyle listenin ilk sırasında yer aldı.

KAZAK BTA İPTALİNİ İSTEDİĞİ DAVADAN VAZGEÇTİ

Şekerbank’ın icradan satışı yapılan yüzde 9.4’lük hissesi için önemli bir gelişme yaşandı. İcra ihalesinde 175 milyon lira bedelle yapılan satışın iptalini isteyen Kazak BTA  ilk duruşması yapılan davadan feragat etiklerini açıkladı. İhale kesinleşmesi ile alacaklı durumdaki Vakıfbank da kısa süre içinde parasını alabilecek, Şekerbank da hisselerin sahibi olacak.

ARÇELİK'TEN 258 MİLYON DOLARLIK SATIN ALMA

Arçelik A.Ş, dünyanın altıncı büyük nüfusuna sahip Pakistan'ın lider beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ı toplam 258 milyon dolar hisse bedeli üzerinden satın almak için anlaşma imzaladı. 

İSTANBUL SHOPPİNG FEST BAŞLIYOR

Bu yıl 6. kez yapılacak olan İstanbul Shopping Fest, 1-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE CHAHECHOUHE İLE 3 YILLIK ANLAŞMA SAĞLADI

Fenerbahçe Kulübü, geçen sezon Sivasspor'da forma giyen Aatif Chahechouhe ile 3 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı.

GALATASARAY HOLLANDALI TEKNİK ADAMLA DEVAM DEDİ

Galatasaray Kulübü, sarı-kırmızılı futbol takımını yeni sezonda da Hollandalı teknik direktör Jan Olde Riekerink'in çalıştıracağını açıkladı.

EURO 2016'DA YARI FİNALE YÜKSELEN İLK TAKIM PORTEKİZ OLDU

EURO 2016 çeyrek finalinde normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren mücadelede penaltı atışları sonucu Polonya'ya 5-3 üstünlük kuran Portekiz, yarı finale yükselen ilk takım oldu. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894