• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 18 °C

Türkiye Gündemi 13 Mart 2017

Türkiye Gündemi 13 Mart 2017
Başbakan Binali Yıldırım, "Hollanda bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRKİYE BUNUN KARŞILIĞINI EN AĞIR ŞEKİLDE VERECEK

Başbakan Binali Yıldırım, "Hollanda bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Türkiye bunun karşılığını en ağır şekilde verecektir. Bir daha da buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır" dedi. 

BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA: ACI BİR GECE YAŞADIK

Hollanda ile yaşanan diplomatik krizin ardından İstanbul'a dönen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Hollanda'da 'çok kaba, gayri ahlaki bir muameleye maruz kaldık" dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ'DEN PAPA'YA ÇAĞRI

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Başta Papa Franciscus olmak üzere batıdaki bütün din adamlarını, kilise mensuplarını, İslamofobik kin, öfke ve nefrete karşı ses vermeye davet ediyorum" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HOLLANDA'YA YAPTIRIM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği organlarını ve demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini koruma misyonuyla çalışan tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda'ya yaptırım uygulamaya davet ediyorum." dedi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek 'Tek adam sensin. Yedi seçim kaybettin hala partinin başında duruyorsun. Er ya da geç Kemal gidicidir' diye konuştu.

TURAN: TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMEYENLER HAYIR YARIŞINA GİRDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, referandum sürecinde Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavrına sert çıkarak "Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen ülkeler hayır deme yarışına girdi." dedi.

KILIÇDAROĞLU: HOLLANDA İLE İLİŞKİLERİMİZİ ASKIYA ALIN

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Hükümete çağrıda bulunuyorum. Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanını Hollanda'ya sokmuyorlarsa, Hollanda ile ilişkilerimizi lütfen askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz." dedi.

BAHÇELİ: HOLLANDA HASIM HALİNE GELDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Hollanda’nın hasım bir ülke haline geldiğini söyledi. Bahçeli, “Diplomatik ilişkilerin acilen askıya alınması gerekir” dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

'HOLLANDA ÖZÜR DİLEMEDİĞİ SÜRECE ADIM ATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'da yaşananlara ilişkin, "Kesinlikle adım atacağız, fazlasıyla atacağız. Daha sonra da Hollanda özür dileyecek Türkiye'den. Hollanda özür dilemediği sürece de biz bu adımları atmaya da devam edeceğiz." dedi.

İSVEÇ'TEN AKP'Lİ MEHDİ EKER'İN TOPLANTISINA ÖNCE ENGEL, SONRA İZİN

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in İsveç’in başkenti Stockholm’de anayasa oylaması kampanyası kapsamında 12 Mart’da yapacağı toplantı için kiralanan lokalin sahibi kira sözleşmesinin iptal edildiğini açıkladı. Ancak daha sonra yapılan açıklamada sorunun çözüldüğü ifade edildi.

DANİMARKA YILDIRIM'IN ZİYARETİNİ ERTELEMESİNİ İSTEDİ

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, Başbakan Binali Yıldırım'ın bu hafta sonu Danimarka'ya yapmayı planladığı ziyaretini ileri bir tarihe ertelemesini istedi.

AB BAZI YARDIMLARI DURDURDU

Avrupa Birliği, istenen ilerlemenin sağlanmadığı alanlarda Türkiye'ye tam üyelik müzakereleri çerçevesinde verilen mali yardımların bazılarının durdurulduğunu duyurdu.

PYD/PKK, MÜNBİÇ'TE SÖZDE YÖNETİM İLAN ETTİ

Suriye'nin Münbiç bölgesinde Esed, ABD ve Rusya'nın korumaya aldığı terör örgütü PYD/PKK, sözde yönetim kurduğunu duyurdu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

'HOLLANDA TÜRKİYE’DEN ÖZÜR DİLEMELİ'

Avrupa’nın Türkiye aleyhine tutumuna iş dünyasının tepkisi yükseliyor. Son olarak Hollanda’nın anti demokratik tavrına iş dünyası temsilcileri “Çok ileri gidildi. Hollanda’dan özür bekliyoruz” dediler.

ŞİRKETLERİN DÖVİZ BORCU İÇİN YENİ MODEL GELİYOR

Şirketlerin döviz borcunu takip etmek için oluşturulacak yeni model çalışmalarında sona gelindiğini belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, ilk etapta borcun yüzde 83’üne sahip olan 2 bin firmaya dair detaylı veri toplanacağını duyurdu.

OTOMOTİV ÜRETİMİ ŞUBAT'TA YÜZDE 15 ARTTI

Türkiye’de otomotiv üretimi şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 138 bin adet oldu. Söz konusu dönemde yüzde 34 artış gösteren otomobil üretimi ise 97 bin düzeyinde gerçekleşti.

ULUDAĞ İÇİN GERİ SAYIM

İş dünyasının en önemli buluşmalarından biri olan Uludağ Ekonomi Zirvesi için geri sayım başladı. 24-25 Mart tarihlerinde gerçekleşecek zirvede bu yıl 100’e yakın konuşmacı yer alacak.

SAP, TÜRKİYE'DEKİ DİJİTAL DÖNÜŞÜME TALİP

Yazılım alanında dünya liderleri arasında olan ve Türkiye'deki dijital dönüşümle yakından ilgilenen Almanya merkezli uluslararası yazılım şirketi SAP, önümüzdeki dönemde Türk şirketlerinin bu sürece adaptasyonu ve bulut bilişim alanında farklı iş ortaklıkları kurmayı planlıyor.

TURKCELL DIŞ TİCARETTE TL'YE GEÇTİ

Turkcell, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırımların TL ile yapılması yönündeki çağrısına karşılık, Huawei ile yerel para birimi üzerinden ilk satın alma anlaşmasını yaptığını duyurdu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ 2-2 KAYSERİSPOR

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Vodafone Arena'da Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Beşiktaş ile en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkı 2'ye indi.

GALATASARAY 75-79 FENERBAHÇE

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 21. haftasında Fenerbahçe'ye Abdi İpekçi Arena'da 75-79 mağlup oldu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894