• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İzmir 20 °C

Türkiye Gündemi - 13 Temmuz

Türkiye Gündemi - 13 Temmuz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın AP'de terör örgütü sergisi açılmasına ilişkin, "Kendilerine Nusra Cephesi, Hizbullah ve eli kanlı Esed rejimi sergilerini de açmalarını tavsiye ediyoruz." dedi

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN AP'YE HİZBULLAH VE NUSRA TAVSİYESİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın AP'de terör örgütü sergisi açılmasına ilişkin, "Kendilerine Nusra Cephesi, Hizbullah ve eli kanlı Esed rejimi sergilerini de açmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

BAKAN ALA'DAN SURİYELİLERE VATANDAŞLIK AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ''Yarar gördüğümüz Suriyelileri Türk vatandaşlığına alacağız. Vatandaşlık alan Suriyeliler kendi vatandaşlarına hizmet edecek'' dedi. Ala, Ahıska Türklerinin de vatandaşlığa alınacağını açıkladı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 BAYRAM TATİLİ 'RESMEN' AÇIKLANDI

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kurban bayramında da bayramın evveli bayramla birleşiyor ve böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız" dedi. 

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE İÇİN BİR FELAKET OLUR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirdiği yüksek yargı düzenlemesi için "Bu Türkiye için tam felaket olur" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusu için referandum çağrısı yaptı.

AK PARTİ'Lİ MUSTAFA ŞENTOP’TAN KILIÇDAROĞLU’NA REFERANDUM YANITI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusundaki referandum önerisine yanıt veren Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, “İyi bir fikir ama anayasa buna izin vermiyor” dedi. Şentop, başkanlık sisteminden vazgeçmediklerini de ifade etti.

TBMM İÇTÜZÜĞÜ DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞMELERİ PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM İçtüzüğü değişikliği konusunda 14 Temmuz Perşembe günü siyasi partilerin grup başkanvekillerinin bir araya geleceğini belirterek, "15-20 gün içinde İçtüzükte uzlaşma arayacağız." dedi.

DEMİRTAŞ: KENDİLERİ BİLİR, BOYUN EĞMEYECEĞİZ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Dokunulmazlıkları mı kaldırdılar, kendileri bilir, boyun eğmeyeceğiz. Belediyelere kayyum mu atıyor, boyun eğmeyeceğiz, kabul etmeyeceğiz" dedi.

BAHÇELİ: 10 TEMMUZ HİKÂYESİ SONA ERMİŞTİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '10 Temmuz hikâyesi sona ermiştir şimdi önümüze bakacağız. Ancak 7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP’yi itibarsızlaştıran, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa ki inceleniyor bunlarda Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır" diye konuştu

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ İFADE VERECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, "halkı alenen tahrik" suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da ifade verecek.

 

 DÜNYA                                                                                                                                                            

LAVROV: TÜRKİYE'YLE SURİYE ANLAŞMAZLIĞIMIZIN AZALMASINI UMARIM

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'yle ilişkilerin normalleşme yoluna girmesinin ardından "Umarım Suriye konusundaki anlaşmazlıklar da azalır" dedi.

"İNCİRLİK'TEN ALMAN ASKERLERİNİN GERİ ÇEKİLMESİ SEÇENEKLER ARASINDA"

Alman Federal Meclis Başkanı Lammert, vekillerin İncirlik ziyaretine izin verilmemesine dair yaptığı açıklamada, 'Alman askerinin istenmediği yerde kalmasının bir anlamı yok" dedi.

AB, İSPANYA VE PORTEKİZ'E YAPTIRIM SÜRECİNİ BAŞLATTI

AB, İspanya ve Portekiz'e, bütçe açıkları nedeniyle yaptırım sürecini başlatma kararı aldı. Bu ülkelerin kullandığı AB yardımları ve fonları da kesilebilir.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                  

 

HÜRKUŞ TÜRK HAVACILIK TARİHİNDE BİR İLK OLDU

Türkiye'de tasarlanarak imal edilen yerli eğitim HÜRKUŞ uçağı, Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı (EASA) tarafından uluslararası onay sertifikası aldı.

TÜRK HAVA YOLLARI YİNE AVRUPA'NIN EN İYİSİ

Bu yılki Skytrax sonuçlarına göre, “En İyi Business Class İkram Servisi”, “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ve “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ödülleri yine Türk Hava Yolları’nın oldu.

AKBANK SINIRLARI AŞTI

Akbank, dünyaca saygın finans kuruluşu Euromoney’nin “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası” ödülünü alan ilk Türk bankası oldu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FUAR ALANI OLACAK

İDTM, 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak. 65 bin metrekarelik mevcut alana sahip İstanbul Fuar Merkezi, yeni düzenlemelerle 700 bin metrekarelik fuar alanına dönüştürülecek.

BURSALI YENİ MEGANE SEDAN HAZIR

Avustralya dâhil pek çok ülkeye ihraç edilecek yeni Megane Sedan, ekim ayından itibaren Türkiye’de satılmaya başlanacak. 

 

SPOR                                                                                                                                                         

GALATASARAY: 1 - THUN: 1 

Galatasaray Futbol Takımı, hazırlık maçında İsviçre'nin Thun ekibiyle 1-1 berabere kaldı.

AZİZ YILDIRIM'A 8 AY HAK MAHRUMİYETİ CEZASI

PFDK Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Galatasaray maçında hakeme yönelik davranışları nedeniyle 8 ay hak mahrumiyeti ve 140 bin lira para cezası verdi.

DEON THOMPSON GALATASARAY ODEABANK'TA

Austin Daye, Nenad Krstic, Alex Tyus ve Jon Diebler'ı kadrosuna katan Galatasaray Odeabank, şimdi de Bayern Münih forması giyen uzun forvet Deon Thompson'ı renklerine bağladı.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894