• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İzmir 15 °C

Türkiye Gündemi - 14 Temmuz

Türkiye Gündemi - 14 Temmuz
Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Parlamentosunda terör örgütü üyelerine yönelik fotoğraf sergisi açılmasına ilişkin, "Teröre destek ve prim veren bu çirkin tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum" dedi.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ: DERHAL SON VERMELİ

Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Parlamentosunda terör örgütü üyelerine yönelik fotoğraf sergisi açılmasına ilişkin, "Teröre destek ve prim veren bu çirkin tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın  ise "Her gün Türk vatandaşlarını hedef alan bir terör örgütünün propagandasının yapılması kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanlığı da tepki gösterdi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: SURİYE İLE DE NORMAL İLİŞKİLERE DÖNECEĞİZ

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Rusya ve İsrail'le başlayan diplomatik açılım sürecinin devam edeceğini belirterek "Eminim ki Suriye ile de normal ilişkilere döneceğiz. Buna ihtiyacımız var" dedi.

 

TÜRK HEYETİ RUSYA'YA GİDİYOR

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ve Rusya'nın 14 Temmuz Perşembe günü Moskova'da turizm üzerine görüşme gerçekleştireceğini duyurdu.

 

FETULLAH GÜLEN'İN İADE DOSYASI HAZIR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik ana soruşturmasının şüphelisi Fetullah Gülen'in iadesi için ABD'ye gönderilecek dosya tamamlandı

 

FRANSA, İSTANBUL VE ANKARA’DAKİ TEMSİLCİLİKLERİNİ KAPATTI

Fransa’nın İstanbul ve Ankara’daki elçilik binaları güvenlik nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatıldı. Bu akşam düzenlenmesi beklenen 14 Temmuz Fransa Milli Günü kutlamaları da iptal edildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                   

 

‘REFERANDUMA CESARET EDEMEZLER’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün partisinin grup toplantısında “Suriyelilere vatandaşlık konusunu referanduma götürelim” önerisini dünkü MYK toplantısında da tekrarladı, “Referanduma cesaret edemezler” dedi.

 

‘BELEDİYEYE KAYYUM ATAMAK DARBEDİR’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK’ya yardım yaptıkları iddia edilen DBP’li belediyelere kayyum atanmasına yönelik düzenleme hazırlığı konusunda çarpıcı bir iddiada bulundu.

 

BAHÇELİ'DEN İFADE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Dokunulmazlığı kaldırılan MHP lideri Devlet Bahçeli ifade verdi. Bahçeli yazılı olarak verdiği ifadesi sonrası yaptığı açıklamada, "Bu uygulamayı geçmişle gölgelemek doğru değil" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                         

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE REST: ASKERİ ÇEKEBİLİRİZ

Almanya ile Türkiye arasında İncirlik polemiğine, Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel de katıldı. Gabriel, "Türkiye Alman askerleri ziyarete izin vermezse, askerimizi çekebiliriz" dedi.

 

 

 

 

'AVRUPA’NIN 10 MİLYON İŞÇİYE İHTİYACI OLACAK'

AB Komisyonu Üyesi Avramopoulos, “Gelecekte Avrupa’nın göçmenlere ihtiyacı olacak. Avrupa’nın 10 yıl sonra yaklaşık 10 milyon işçiye, göçmene ihtiyacı olacak.” dedi.

 

İNGİLTERE'NİN YENİ BAŞBAKANI MAY GÖREVİNE RESMEN BAŞLADI

Theresa May, İngiltere Başbakanı Cameron'ın istifasının ardından Birleşik Krallık'ın 76'ncı ve 2'nci kadın Başbakanı oldu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                   

VERGİ REKORTMENİ SEMAHAT SEVİM ARSEL

Maliye Bakanlığı, 2015 yılının en çok vergi ödeyen ilk 100 kişi ve kurumunu açıkladı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Sevim Arsel vergi rekortmeni oldu. Kurumlar vergisinde ise ilk sırayı Merkez Bankası aldı.

 

'TÜRK VE RUS EKONOMİ BAKANLARI MOSKOVA'DA GÖRÜŞECEK'

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev'in Türk mevkidaşı Nihat Zeybekci'yle 27 Temmuz'da Moskova'da bir araya gelmesinin planlandığı belirtildi.

 

GÜNLÜK KİRAYA OTEL CEZASI

Maliye Bakanlığı günlük kiralık evleri otel statüsünde değerlendirerek, gelir beyanına bakacak. Kiralamada internetin yanı sıra emlakçı tercihinin de yüksek olduğu tespit edildi. İlanlar takibe alındı.

 

FLORANSA'NIN TAKİPÇİSİ EDİRNE 10 MİLYON TURİST AĞIRLAMAYA TALİP

Floransa'nın ardından dünyanın metrekareye en çok tarihi eser düşen kenti olan Edirne, turist sayısını 10 milyona çıkarmayı hedefliyor. Kent, krizden önceki rakamlara göre 11 milyonu aşkın turist ağırlayan Antalya'yı da yakalamayı planlıyor.

 

KAPALIÇARŞI’DA RESTORASYON BAŞLIYOR

Tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışması 14 Temmuz Perşembe günü başlıyor. Çatıya ilk tuğlaların yerleştirilmesiyle başlayacak büyük restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi çarşı onarılarak güçlendirilecek.

 

SPOR                                                                                                                                             

SÜPER LİG'DE TURGAY ŞEREN SEZONU

Türkiye Futbol Federasyonu'nun dün yapılan toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun Turgay Şeren sezonu olması kararlaştırıldı.

 

GÖKHAN GÖNÜL İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Beşiktaş, 4 yıllığına renklerine kattığı yeni transferi Gökhan Gönül için Vodafone Arena'da imza töreni düzenledi.

 

FENERBAHÇE İSMAİL KÖYBAŞI İLE ANLAŞTI

Fenerbahçe, görüşmelere başlandığını borsaya bildirdiği İsmail Köybaşı ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. Sarı lacivertlilerden yapılan açıklamada, imza töreninin 14 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’de Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleşeceği belirtildi.

 

GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANI ÖZBEK: AMACIMIZ FLORYA'YI RİVA'YA TAŞIMAK

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, "40 yıl önce alınan Riva arazisi bugün Galatasaray'ın çıkış noktasıdır. Amacımız Florya'yı Riva'ya taşımak." dedi.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894