• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 21 °C

Türkiye Gündemi 16 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 16 Şubat 2017
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de bugün halen göçmen, mülteci olarak bulunan insan sayısı 3 milyon 551 bin 78 kişidir.

BAKAN SOYLU: MÜLTECİ SAYISI 3 MİLYON 551 BİN 78 KİŞİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de bugün halen göçmen, mülteci olarak bulunan insan sayısı 3 milyon 551 bin 78 kişidir. AFAD verilerine göre, Türkiye'nin Suriye krizinde mülteciler için kamu kurumu, sivil toplum kuruluşları ve halk tarafından yapılan toplam harcaması ise toplam 25 milyar dolardır." dedi.

'EZAN YASAĞI KUDÜS'ÜN TARİHİNE HAKARETTİR'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İsrail'in ezan yasağı tasarısının, geçmesi durumunda, Kudüs'ün tarihine karşı yapılmış olan bir hakaret olacağını söyledi.

ŞEHİT YAKINLARINA İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM İMKÂNI
YÖK Başkanı Saraç, "Terörle mücadelede şehit olan ve darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların eş ve çocuklarının, diledikleri üniversitelerde öğrenim görmelerine ilişkin karar aldık." dedi.

POLİTİKA                                                    

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 3 GÜNDE 5 İL ZİYARET EDECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, körfez ülkelerini ziyaretini tamamlar tamamlamaz referandum için sahaya iniyor. Hafta sonu 5 ile gitmesi beklenen Cumhurbaşkanı'nın ilk durağı Kahramanmaraş olacak.

AK PARTİLİ TURAN: CHP'Yİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM
CHP'nin anayasa mahkemesi kararıyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Gitmeme kararını olumlu karşılıyoruz. CHP’nin bu tavrını ayakta alkışlıyoruz. Çünkü millet esastır" dedi.

KILIÇDAROĞLU: BİNALİ BEY DE DEVLET BEY DE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI
CHP lideri Kılıçdaroğlu, AYM'ye gitmeme kararının bazı çevrelerde hayal kırıklığı yarattığını söyledi ve "Öyle görünüyor ki Binali Bey de Devlet Bey de hayal kırıklığına uğramışlar" dedi.

DEMİRTAŞ: RAFA KALKAN FEZLEKELER İDDİANAMEYE EKLENEREK, DOSYA KABARIK GÖSTERİLMEK İSTENMİŞTİR
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği dilekçede “Orantısız, siyasi sansasyona yönelik bir baskınla tutuklandıklarını ve girişimin tek bir siyasi merkezden yönetildiğinden zerre kadar kuşkumuz yoktur" diyerek tahliyesini talep etti,

DÜNYA  

TRUMP YÖNETİMİ: FİLİSTİN'DE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM HEDEF DEĞİL
ABD'de Trump yönetimi, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Washington'daki temasları öncesinde İsrail-Filistin arasındaki barış anlaşmasında iki devletli çözümün hedef olmadığını açıkladı. ABD Dışişleri ise, Filistin meselesinde politika değişikliğinden haberdar olmadığını belirtti.
 

KREMLİN'DEN BEYAZ SARAY'A YANIT: KIRIM'I UKRAYNA'YA İADE ETMEYECEĞİZ
Beyaz Saray'ın "Kırım'ın Ukrayna'ya geri verilmesini bekliyoruz" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kırım'ın Ukrayna'ya iadesinin söz konusu olmadığını ve bu konuyu Batılı partnerlerle tartışmayacaklarını vurguladı.

EKONOMİ                                 

İŞSİZLİK ORANI KASIM AYINDA YÜZDE 12.1
Kasım döneminde işsizlik oranı yüzde 12.1 oldu. Ekim ayı işsizlik oranı mart 2010'dan beri en yüksek seviyesi olan yüzde 11,8'e yükselmişti.

TÜRK MÜTEAHHİTLERE KÖRFEZ KÖPRÜSÜ DAVETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turundan ekonomik alanda çok sayıda işbirliği kararı çıktı. S. Arabistan ve Bahreyn arasında yapılacak 2’nci köprü projesine Türk firmaları davet edilecek.

'TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNU BU SENE ÇÖZÜLECEK'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Best FM'de "Konuşan Türkiye" programında yaptığı konuşmada, "Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." dedi.

BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ İHALESİNDE 4 FİRMA TEKLİF SUNDU
İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri ihalesinde 4 firma teknik ve mali teklif sundu.

MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ GETİREN TEKLİF KOMİSYONDAN GEÇTİ
Vergi indirimi, ahilik sandığı kurulması, yabancılara konut ve işyeri satışında KDV istisnası düzenlemelerini de içeren teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

FORD OTOSAN'IN SATIŞ GELİRLERİ 18 MİLYAR TL'YE YÜKSELDİ
Ford Otosan'ın 2016 yılı cirosu bir önceki yıla göre yüzde 9 artarak 18 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin ihracat gelirleri ise yüzde 15 artarak 12 milyar TL'ye çıktı. Yurt içi satış gelirleri 6 milyar TL olan Ford Otosan, bir önceki yıla göre yüzde 13 artışla 955 milyon TL net kar elde etti.

SPOR                        

TÜRKİYE EURO 2024 ADAYI
Türkiye, EURO 2024 Avrupa Şampiyonası’na adaylığını açıkladı. TFF’nin Riva’da bulunan merkezinde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin adaylığı açıklandı.

ANADOLU EFES ÇEYREK FİNALDE
Integral Forex Türkiye Kupası'nın ilk turunda Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi 82-74 mağlup etti. Efes bu sonuçla yarı finalde Pınar Karşıyaka'nın rakibi oldu

ZVVZ USK PRAG 63-71 FENERBAHÇE
Kadınlar Euroleague 13. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe,  Çek Cumhuriyeti temsilcisi ZVVZ USK Prag’u deplasmanda 71-63 yendi. Fenerbahçe elde ettiği bu galibiyetle grubunu 2.sıra bitirmeyi garantiledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894