• BIST 10368.16
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İzmir 21 °C

Türkiye Gündemi - 16 Temmuz

Türkiye Gündemi - 16 Temmuz
ürk Silahlı Kuvvetleri'nden yapıldığı belirtilen açıklamada ordunun yönetime el koyduğu açıklandı. TRT'de de canlı yayında TSK'nın yönetime el koyduğuna dair uzun bir açıklama okundu.

 TÜRKİYE'DE 'DARBE GİRİŞİMİ', BAŞBAKAN YILDIRIM 'CEVAP VERİLECEK' DEDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapıldığı belirtilen açıklamada ordunun yönetime el koyduğu açıklandı. TRT'de de canlı yayında TSK'nın yönetime el koyduğuna dair uzun bir açıklama okundu. Başbakan Binali Yıldırım ise, "Askerin içinde bir grubun kalkışması söz konusu. Bu bir kalkışma girişimidir. Bu girişime izin verilmeyecek" dedi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın kurtarıldığı duyuruldu.

 

GÖLBAŞI ÖZEL HAREKÂT DAİRE BAŞKANLIĞI'NA SALDIRI: 17 POLİS ŞEHİT

Ankara Valiliği de Gölbaşı Özel Harekât Merkezi'ne havadan yapılan bombalı saldırıda 17 özel harekât polisinin şehit olduğunu bildirdi.  

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SİZE VERİLEN SİLAHLARI MİLLETİMİZE DOĞRULTURSANIZ BEDELİNİ ÖDERSİNİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. "Ben Marmaris'teydim. Ben ayrıldıktan sonra oraları bombalamışlar." diyen Erdoğan, "Sizler bizim Mehmetçiğimizsiniz. Size verilen silahları milletimize doğrultursanız bedelini ödersiniz. Ordumuz temizdir, silahlı kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemesi lazım."

 

TBMM'YE BOMBA ATILDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bomba atıldı. 2'si ağır 12 kişi yaralandı. Patlama canlı yayınlara da yansıdı. Genel kurul salonu duman içinde kaldı.

 

DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNAN ASKERLERİN LİSTESİ

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta 37 asker yer aldı.

 

PROF. DR. NEVZAT YALÇINTAŞ VEFAT ETTİ

Türkiye siyasetinin kıdemli isimlerinden eski milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, kalp krizi sonucu 83 yaşında hayatını kaybetti.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya ilişkin, "Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz." ifadesini kullandı.

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN BAHOZ ERDAL AÇIKLAMASI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın önde gelen isimlerinden Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü yönündeki iddialar için "Ortada 100 yıldır Kürt sorunu var, Bahoz Erdal sorunu yok. Kürt sorununu çözmeden bin tane daha Bahoz Erdal öldürsen bu sorun çözülmüş olmaz ki" dedi.

 

BAHÇELİ BAŞBAKAN YILDIRIM'I ARADI: KALKIŞMA KABUL EDİLEMEZ

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayarak kalkışmanın kabul edilemez olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanında olduklarını söylediği bildirildi.

 

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

FRANSIZ MEDYASI: SALDIRGANIN ADI MUHAMED LAHOUAİEJ BOUHLEL

Fransa'nın Nice kentinde, Bastille günü kutlamaları sırasında kalabalığın üstüne kamyon sürüp daha sonra ateş açarak 84 kişiyi öldüren saldırganın kimliği Mohamed Lahouaiej Bouhlel olarak açıklandı.

 

FRANSA LİDERİ HOLLANDE: 50 YARALI YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 84 kişinin yaşamını kaybettiği Nice saldırısında yaralananlardan 50'sinin yaşam savaşı verdiğini söyledi. Paris Savcılığı toplam yaralı sayısının 202 olduğunu belirtti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

İŞSİZLİK 14 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

İşsizlik Nisan'da 14 ayın en düşük seviyesine indi. İşsizlik oranı Nisan'da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşti. Beklenti yüzde 9.9 olması yönündeydi.

 

OTOMOTİV ÜRETİMİ İLK YARIDA YÜZDE 9 ARTTI

Türk otomotiv sanayisinin toplam üretimi bu yılın ilk yarısında yüzde 9'luk artışla yaklaşık 725,5 bin oldu.

 

ARAÇ MUAYENESİNDE AYDA BİR SINIRI GETİRİLDİ

Ulaştırma Bakanlığı bir genelge yayınlayarak, araç muayenesinde uyulması gereken kurallara dikkat çekti. Buna göre, tüm istasyonlarda kamera zorunlu olacak ve görüntüler 6 ay saklanacak.

 

BANK ASYA'YA TALİP ÇIKMADI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Asya Katılım Bankası AŞ Hisseleri Satış İhalesine herhangi bir teklif sunulmadığını belirterek, konunun Fon Kurulu'na arz edileceğini ve burada verilecek karara göre işlem tesis edileceğini bildirdi.

 

TBB/AYDIN: TAHSİLİ GECİKMİŞ ALACAKLAR YÜZDE 3.4'E ÇIKTI

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, "Haziran 2016 itibarıyla 12 aylık değişimde krediler % 10, mevduat % 9 büyüdü. Özkaynak kârlılığı sınırlı arttı, sermaye maliyetinin gerisinde" açıklamasını yaptı. Aydın, tahsili gecikmiş alacakların toplam kredilere oranının yıl sonuna göre 0.6 puan artarak % 3.4 olduğunu kaydetti.

 

TAI GMBH, ALMANYA'DA HAVACILIK ŞİRKETİ SATIN ALDI

TUSAŞ'ın Almanya'nın Hamburg kentinde TAI GmbH adıyla kurduğu havacılık şirketi, Alman Grunewald Stade GmbH'yi aldı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE'NİN UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE RAKİBİ MONACO

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Monaco ile eşleşti.

 

MARTİN SKRTEL RESMEN FENERBAHÇE'DE

Fenerbahçe'nin Liverpool'dan transfer ettiği Martin Skrtel kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imzasını attı.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894