• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İzmir 14 °C

Türkiye Gündemi - 2 Temmuz 2016

Türkiye Gündemi - 2 Temmuz 2016
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonda, Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ve Astsubay Şükrü Ceylan'ın şehit olduğu saldırının faillerinin de bulunduğu 5 PKK'lı etkisiz hale

DİYARBAKIR LİCE'DE OPERASYON

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonda, Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ve Astsubay Şükrü Ceylan'ın şehit olduğu saldırının faillerinin de bulunduğu 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi, bir kişi yakalandı. Operasyonda öldürülen 2 kişinin 2 ayrı saldırının faili olduğu belirlendi.

ERDOĞAN: BÜYÜK İHTİMALLE DAEŞ

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Büyük ihtimalle DAEŞ olduğu ortada. Bunlar İslam adına böyle bir şeyi yaptıklarını söylüyor. Bunların İslam'la filan alakası yok. Bunların yeri cehennemdir'' dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: BUGÜNLER DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili, "Milletim rahat olsun, moralimizi bozmayalım. Bugünler dayanışma günüdür, bugünler kardeşlik günüdür, bugünler acıları paylaşma günüdür. Bunlar da gelip geçecek." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CHP YARGI PAKETİ İÇİN AYM'YE BAŞVURDU

CHP Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen yargı düzenlemesinin yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Bağımsız yargıyı gerçekleştirmek için CHP olarak iktidar partisiyle gerekli anayasal değişiklikleri yapmaya hazırız." dedi.

DEMİRTAŞ: “BAŞBAKAN'I UYARIYORUM, DEVLETİN İÇİNE SIZDILAR”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Atatürk Havaalanı'ndaki patlamaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "IŞİD devlet içerisine sızmış durumda. IŞİD sloganları atan polisler var" diye konuştu.

BAHÇELİ’DEN KEMER BELEDİYE BAŞKANI GÜL’E İHRAÇ İSTEMİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi Twitter adresinden 24 Kasım'da düşürülen Rus Su-24 uçağının pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev vermek istediklerini ifade eden MHP’li olan Antalya’nın Kemer ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

ERDOĞAN GELECEK AY PUTİN'İ ZİYARET EDEBİLİR

Kasım 2015'te bir Rus jetinin Türkiye-Suriye sınırında düşürülmesinden bu yana Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la ilk kez yüz yüze görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ağustos ayı içinde bir araya gelebileceğini söyledi.

TÜRKİYE'DEN GAZZE'YE 11 BİN TON İNSANİ YARDIM

Türkiye-İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında Gazze'ye ulaştırılacak 11 bin ton insani yardım malzemesi taşıyan "Lady Leyla" adlı gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı.

NUSRA'YA KARŞI ABD - RUSYA İŞBİRLİĞİ

ABD ve Rusya Suriye'de askeri işbirliğini geliştiriyor. Obama'nın imzaladığı öneriye göre, ABD Nusra Cephesi'ni bombalayan Rusya'ya teknik destek verecek. Bunun karşılığında Moskova, ABD'nin terörist olarak görmediği ılımlı muhaliflerin Esad güçleri tarafından vurulmasını engelleyecek

HOLLANDE: İNGİLTERE’NİN AB’DEN AYRILMA KARARI İPTAL EDİLEMEZ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiliz halkının referandum sonucu aldığı AB’den ayrılma kararının ertelenemeyeceğini ve iptal edilemeyeceğini söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

İHRACAT HAZİRANDA DA YÜKSELDİ

TİM verilerine göre Haziranda ihracat yüzde 1,8 artışla 11,87 milyar dolar oldu. 6 aylık ihracat yüzde 3,8 oranında düşüşle 70 milyar 654 milyon dolara geriledi.

İSTANBUL'UN HAZİRAN ENFLASYONU AÇIKLANDI

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) 1995 bazlı verilerine göre, Haziran 2016 itibarıyla Ücretliler Geçinme İndeksi yıllık ortalama yüzde 8,25 ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi yıllık ortalama yüzde 6,49 arttı.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU: ERKEN EMEKLİLİĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KILAMAYIZ

"Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yaptığımız andan itibaren, bugün itibarıyla söylüyorum, 1 milyon 700 bin kişiyi emekli yapmak zorundayız." diyen Bakan Soylu, '300-400 bin rakamları'nın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE İLK CHARTER UÇUŞUN TARİHİ BELLİ OLDU

Türkiye-Rusya İlişkilerinin normalleşmesi adımının atılması sonrası, ilk charter uçuş 7 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

ASELSAN İLE SSM ARASINDA 97 MİLYON LİRALIK İMZA

ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) arasında bedeli 97 milyon TL ve 33 milyon doları aşan sözleşme imzalandı.

DUMANKAYA'YA ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILDI

Paralel yapı kapsamında yürütülen soruşturmada tutuklandıktan bir ay sonra adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kalan Dumankaya şirketinin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın ayak bileğine elektronik kelepçe takıldı

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

TÜRKİYE FİNALE YÜKSELDİ

Erkekler 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası yarı finalinde ev sahibi İspanya'yı uzatmada 83-79 yenen Türkiye, finale yükseldi.

GÖKHAN GÖNÜL BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş Kulübü, milli futbolcu Gökhan Gönül'le 4 yıllık sözleşme imzalandığını borsaya bildirdi.

GALLER YARI FİNALE YÜKSELDİ

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) çeyrek finalinde Galler, Belçika'yı 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894