• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İzmir 20 °C

Türkiye Gündemi - 30 Haziran 2016

Türkiye Gündemi - 30 Haziran 2016
Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

MARDİN'İN DERİK İLÇESİNDE ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI: 2 ASKER ŞEHİT

Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

ERDOĞAN VE PUTİN YÜZ YÜZE GÖRÜŞME KARARI ALDI

Uçak krizi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilk görüşmesini telefonla yaptı. Cumhurbaşkanlığı, iki liderin yüz yüze görüşme konusunda anlaştığını açıkladı. İki liderin, 4-5 Eylül tarihlerinde Çin'de düzenlenecek G20 zirvesinden önce görüşmesi planlanıyor.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 42 OLDU

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde önceki akşam saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlamada 42 kişi hayatını kaybetti. 239 kişi de yaralandı

BAŞBAKAN YILDIRIM: EMARELER DAEŞ ÖRGÜTÜNÜ İŞARET ETMEKTE

Başbakan Yıldırım, "Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştirildiğini işaret etmektedir. Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir." dedi.

TÜRKİYE'NİN SURİYE SINIRIYLA İLGİLİ ANGAJMAN KURALLARI DEĞİŞTİ

Türkiye, Suriye sınırındaki angajman kurallarını gevşetti. Karar, NATO üyesi ülkelerin uçaklarının daha sık devriye uçuşu yapabilmesi amacıyla alındı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

KILIÇDAROĞLU'DAN ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Terör bir insanlık suçudur. Kandan beslenen herkese lanet olsun" ifadesini kullandı.

CHP, MECLİS'TE TERÖR KONULU ÖZEL GÜNDEM YAPILMASI İÇİN ÖNERGE VERECEK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Atatürk havalimanındaki terör saldırısı sonrasında Meclis'in rutin programında çalışmasını eleştirerek, terör konulu özel gündem yapılması için önerge vereceklerini bildirdi.

YÜKSEKDAĞ VE DEMİRTAŞ: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Saldırıyı kınayan Yüksekdağ ve Demirtaş, “Dış politikasını barbar çetelere destek üzerinden kuran, halen ‘El Nusra neden terörist oluyormuş’ diye soran bir zihniyet bugün yaşananların da sorumlusudur” dedi.

BAHÇELİ: TERÖRE ARKA ÇIKAN KARANLIK ODAKLARI LANETLİYORUM

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İnsanlıktan zerre kadar nasiplenmemiş canavarları ve menfur saldırılarını, aynı zamanda teröre arka çıkan karanlık odakları lanetliyorum" ifadesini kullandı.

MHP'Lİ MUHALİFLERDEN MAHKEMEYE YENİ BAŞVURU

MHP'li muhalifler, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak, hem ihtiyati tedbirin kaldırılması hem de davanın reddi talebinde bulundu.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUSYA YAPTIRIMI KALDIRIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesine ilişkin Kremlin'den açıklama geldi. Putin'in, ticari ilişkiler de dâhil olmak üzere, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda hükümeti görevlendirdiği açıklandı.

İSRAİL GÜVENLİK KABİNESİNDEN TÜRKİYE ANLAŞMASINA ONAY

Türkiye ve İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesi için bir adım daha atıldı. İki ülke arasında pazar günü varılan mutabakat İsrail güvenlik kabinesinde onaylandı.

MERKEL: BREXİT'TEN DÖNÜŞ YOK

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Başbakan David Cameron'ın son AB zirvesini referanduma ilişkin hayal kırıklığını ifade etmek için kullanması ardından, İngiltere için geri dönüş olmayabileceğini belirtiyorlar.

BREXİT OLURSA VODAFONE İNGİLTERE'Yİ TERK EDECEK

Telekom devi Vodafone, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması durumunda Londra'da bulunan merkezlerini ülke dışına taşıyacağını duyurdu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BANKALARIN KARLARINDA ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 'Türkiye Bankacılık Sektörü' raporunu yayınladı. Buna göre, 2015 yılının ilk 5 ayında 10 milyar 920,0 milyon TL olan net kar, bu yıl aynı ayda 13 milyar 910,9 milyon TL'ye çıktı.

İSTANBUL’DA KONUT FİYATLARI YÜZDE 18 ARTTI

Türkiye konut fiyatı endeksi (KFE), Nisan döneminde bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 14.69 artarken, en yüksek yıllık değişim gerçekleşen illerden biri olan İstanbul’daki artış yüzde 18.73 oldu.

ÇİN İLE NÜKLEER İŞ BİRLİĞİ MUTABAKATI İMZALANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak ile Çin Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Bekri, iki ülke arasında nükleer enerji alanında iş birliğine dair mutabakat zaptını imzaladı.

UNİLEVER, ÇALIŞANLARI İLE BİRLİKTE KONYA’YA TAŞINIYOR

Dünya tüketim devi Unilever geçtiğimiz yıllarda açıkladığı Gebze’den Konya’ya taşınma kararını hayata geçiriyor. Maliyeti yaklaşık 350 milyon euroya çalışanları ile birlikte taşınan fabrika 2016’nın son çeyreğinde açılacak.

BOYNER’DEN ‘BÜYÜK’ ADIM

İstanbul Harbiye’de yapımı süren dev inşaat projesinin ilk markası belli oldu. Vakıf ve müteahhit işbirliğiyle yürüyen ve içinde otel ile rezidansın da olduğu Pangaltı Projesi’ndeki pasaj, Boyner Grubu tarafından kiralandı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

EMLAK KONUT İLE GALATASARAY ARASINDA FLORYA VE RİVA PROTOKOLÜ

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında Florya ve Riva arsaları üzerinde proje geliştirmek amacıyla protokol imzalandığı bildirildi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894