• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 25 °C

Uluslararası Bergama Kermes Festivali Finaline Muazzez Ersoy Damgası

Uluslararası Bergama Kermes Festivali Finaline Muazzez Ersoy Damgası
87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin son gününde Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alan Muazzez Ersoy muhteşem bir konser verdi. Final konserini 18 bin kişi izledi.

Bir hafta dolu dolu yaşanan 7 gün 7 gece devam eden etkinlikleri ile tamamlanan Bergama Kermes Festivali tamamlandı. Başkan Koştu, “Atatürk’ten emanet, Bergama Kermes Festivalimiz kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşamaya, sonsuza kadar sürdürülmeye devam edecektir” dedi.

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin son gününde Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alan Muazzez Ersoy muhteşem bir konser verdi. Final konserini 18 bin kişi izledi.

Yılların eskitemediği billur sesi ile sevenlerine sanat dolu bir akşam yaşatan Muazzez Ersoy'a Parşömen'den yapılan plaket veren Başkan Hakan Koştu, kermes finalindeki muhteşem konser için teşekkür etti.

BAŞKAN KOŞTU'DAN KERMES FESTİVALİNDE HERKESE TEŞEKKÜR

Muazzez Ersoy konserinin sonunda sahneye çıkan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Son yılların en kalabalık en coşkulu kermes festivalini doyasıya hemşehrilerimiz, İzmir şehir merkezi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızla dolasıya yaşadık. Atatürk’ten emanet, Bergama Kermes Festivalimiz kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşamaya, sonsuza kadar sürdürülmeye devam edecektir. Bir hafta süren festivalimizi bu akşam muhteşem bir şekilde sonlandırdık. Kermesimizi coşku ile yaşayan, iyi duygularını ileten tüm hemşehrilerime ve festivalimizin sorunsuz bir şekilde yapılmasında emeği olan herkese, festivalimize renk katan sanatçılarımıza, halk oyunları ekiplerimize, misafirlerimize, güvenlik güçlerimize, protokol üyelerimize teşekkür ederim" dedi.

ASKLEPİON TİYATRO’YA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bergama Kermes Festivali kapsamında son gün tiyatroya ev sahipliği yaptı. Asklepion Antik Tiyatro'da Aristophanes'in yazdığı, Ergun Sav'ın çevirisini yaptığı "Lysistrata" adlı Müzikli-Komedi oyunu ile sahne alan İzmir Devlet Tiyatrosu, sanatseverlere harika bir akşam yaşattı.

Oyunun ardından Yönetmen Sadri Özmener'e sanatçılar adına Parşömen'den yapılan plaketi Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Ferah verdi. Yönetmen Özmener jest yaparak plaket ve çiçeği tiyatronun sanatçıları ile paylaştı.

BERGAMA KERMES FESTİVALİ’NİN DEĞİŞMEYEN KLASİĞİ SON GÜN KOZAK ETKİNLİĞİ

87. yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin değişmeyen bir klasiği olarak hafızalarda yer edinen son gün Kozak etkinliği, Türk Halk Müziği Gamze Matracı Konseri, halk oyunları gösterileri ile tamamlandı. Kozak Yaylası’nın güzel havası ve fıstık çamları altında gerçekleştirilen etkinliğe katılan vatandaşlar hem piknik yaptılar, hem de gönüllerince müzik dinleyip, halk oyunları gösterilerini seyrettiler.

TAHTACILAR KÜLTÜR GECESİ’NE YOĞUN İLGİ

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali kapsamında düzenlenen Bergama Tahtacılar Kültür Gecesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) düzenlenen gecede semah, halk oyunları gösterileri ile dolu dolu bir etkinlik gerçekleştirildi.

FESTİVAL İÇİNDE FESTİVAL GENÇLERİ BULUŞTURDU

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali kapsamında düzenlenen Gençfest etkinliğinde gençler gönüllerince hem eğlendi, hem de sportif ve bilimsel oyunlarda kıyasıya yarıştı.

Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Gençfest'te; yarışmalar, müzik, dans, spor, bilim, bilgisayar ve akıl oyunları yapıldı. Festival içinde festivalde gençleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Yarınlarımızın umudu olan gençlerimizin yanında olmaya, onların kişisel gelişim ve başarıları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

GELENEKSEL TRAP ATIŞLARI ETKİNLİĞİN BİR BAŞKA ADRESİ OLDU

Her yıl Kermes Festivalleri’nde süre gelen önemli etkinliklerden birisi de Trap Atışları oldu. Kapukaya Atış Poligonu'ndaki trap atışları iki gün süre ile devam etti. Dernek üyeleri Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya desteklerinden dolayı plaket vererek, teşekkür ettiler. Başkan Koştu, “Spor faaliyetlerini desteklemeye, sporcularımızın ve sporun yanında belediyemiz imkanları ölçüsünde olmaya devam edeceğiz” dedi.

berg-03.jpgberg-04.jpgberg-05.jpgberg-06.jpgberg-07.jpgberg-08.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894