• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İzmir 20 °C

V1 Challenge’ın İlk Yarışı Yapıldı

V1 Challenge’ın İlk Yarışı Yapıldı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Türkiye motorsporları tarihinde bir dönüm noktası olan V1 Challenge’ın ilk yarışı 26 Haziran Pazar günü Ankara Eski Hipodrom’da 20.000’i aşkın seyirci önünde gerçekleşti.

V1 CHALLENGE"TA SEYİRCİ YAĞMURU
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Türkiye motorsporları tarihinde bir dönüm noktası olan V1 Challenge"ın ilk yarışı 26 Haziran Pazar günü Ankara Eski  Hipodrom"da 20.000"i aşkın seyirci önünde gerçekleşti. İlk yarışta zafere ulaşan pilot Ali Başakıncı oldu.
VOLKICAR"ların başrolde olduğu, yarış formatı, şehir içinde organize edilmesi ve ödüllendirme sistemiyle motorsporları heyecanını şehir merkezlerine taşıyan V1 Challenge"ın 2011 sezonu Ankara"da yapılan ilk yarışla start aldı. Ankara Eski Hipodrom"u dolduran 20.000"i aşkın seyirci. V1 Challenge pilotlarının sergilediği yüksek performans ve görsel şovuyla coştu. Türkiye"nin ilk özgün yarış otomobili VOLKICAR da gösterdiği yüksek performans ve dayanıklılık ile ilk sınavından başarıyla ayrıldı.
V1 Challeng"ın Ankara ayağında her yarışmacı dörtlü kalkış şeklinde 10"ar turluk 4 yarış gerçekleştirdi. Bu yarışların sonuçlarına göre en iyi 4 zamanı yapan Ali Başakıncı, Melissa Tahincioğlu, Burak Çukurova ve Dağhan Ünlüdoğan final mücadelesine katılmaya hak kazandı. Bu dört hızlı pilot 15 turluk yarışta kozlarını paylaştı ve günün en hızlı zamanına imza atan Ali Başakıncı damalı bayrağın altından geçen ilk pilot oldu. Serencebey destekli aracıyla zafere ulaşan Ali Başakıncı"nın ardından ikinciliği Ankamall pilotu Dağhan Ünlüdoğan, üçüncülüğü ise ISS Catering Services aracında yarışan Burak Çukurova kazandı. V1 Challenge"ın ödüllendirme sistemi gereği, Ali Başakıncı 3.000 TL. Dağhan Ünlüdoğan 2.000 TL ve Burak Çukurova da 1.000 TL"lik para ödülünün sahibi oldu. V1 Challenge"ın ikinci yarışı İzmir Çeşme"de 16 Temmuz tarihinde yapılacak. Bu yarışın en önemli özelliği gece yapılacak olması.
Lassa, Telia Sonera, ISS Catering Services"in co-sponsorluk yaptığı V1 Challenge"ta Vakkorama, CMS, Power FM ve Medline destek co-sponsoru olarak katkı yapıyor. Yurtiçi Kargo, Tefal, Team 47, KYK, Ece AVM Grup, Derimod, Kaşmir Halı, Polimeks İnşaat, Serencebey, Active Academy, TV8, Little Ceasers, Nescafe Xpress, Dedeman gibi sektörlerinin önde gelen şirketleri ise araç sponsorluğu yapıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894